Viitorul e acum: Hyundai și Uber deja prezintă o mașină zburătoare - %

Viitorul e acum: Hyundai și Uber deja prezintă o mașină zburătoare

  • ianuarie 10, 2020
  • Timp de citire:2 minute
Viitorul e acum: Hyundai și Uber deja prezintă o mașină zburătoare

Tehnologiile și creativitatea merg mână în mână și ne aduc dezvoltarea! Se tot vorbește de ceva timp despre mașinile zburătoare, iar Hyundai și Uber au adus un concept de mașină zburătoare îndrăzneț la Consumer Electronics Show (CES) 2020. Spunem îndrăzneț pentru că vehiculele urmează să facă parte din rețeaua aerienă de ride sharing Uber Elevate, pe post de pioneri în Uber Air Taxi – proiect pe care cele două companii îl dezvoltă împreună.

În această formulă ambițioasă, Hyundai urmează să se ocupe de construcția mașinilor zburătoare, iar Uber să se ocupe de rețeaua aeriană de ride sharing. Compania americană va răspunde de spațiul aerian de transport, platformele de aterizare și transportul terestru după aterizare.

Modelul S-A1, prezentat de Hyundai la CES 2020, poate găzdui cinci persoane, inclusiv un pilot și dispune de un sistem de parașute pentru situații de urgență. Este construit din materiale compuse ușoare din carbon și oferă un interior dotat cu tehnologii pentru divertismentul și confortul pasagerilor. Mașina dispune de un sistem alcătuit din mai multe elice, menit să minimalizeze zgomotul.

Mașină zburătoare cu caracteristici impresionante

Mașina zburătoare adusă de Hyundai la Consumer Electronics Show poartă numele de S-A1 poate avea o viteză de croazieră de până la 290 km/h, este electrică, poate zbura la altitudini între 300 și 600 metri și are o autonomie ce se apropie de 100 km.

„Viziunea noastră cu Urban Air Mobility este să transformăm conceptul transportului urban. Ne așteptăm ca UAM să vitalizeze comunitățile urbane și să furnizeze mai mult timp de calitate pentru persoane. Suntem încrezători că programul Uber Elevate este partenerul ideal pentru a putea face acest produs inovativ disponibil cât mai multor clienți posibil”, Jaiwon Shin, șeful diviziei Hyundai Urban Air Mobility.

Uber a prezentat mai multe concepte de vehicule aeriene, încă din 2017. Proiectele anterioare au inclus o colaborare cu NASA și alta cu Bell Helicopter.

Cu conceptul Urban Air Mobility, vehiculele ar fi pilotate în primele etape ale comercializării. Ulterior, Hyundai intenționează să stabilească un sistem ce ar permite deplasarea autonomă a acestora.