Un renumit birou de arhitectură din Moldova a câștigat două mari premii internaționale - Design Cafe & Club

Un renumit birou de arhitectură din Moldova a câștigat două mari premii internaționale

  • octombrie 4, 2019
  • Imagini:Oleg Bajura
  • Timp de citire:4 minute
Un renumit birou de arhitectură din Moldova a câștigat două mari premii internaționale

Proiectul de amenajare a showroom-ului FLÓ The House of Fashion a  devenit cel care a adus biroului de arhitectură și design interior „AB+Partners” două premii internaționale: European Property Awards și Big See Interior Design Award 2019. Aparent simplu, designul este o actualizare a istoriei, reprezentând o reamenajare inteligentă a unei clădiri istorice. Despre cum a luat naștere acest proiect și ce legătură are cu somptuoasele palate italiene, ne-a povestit Marco Ballerini, Senior Executive Partner la AB+Partners.premii

Care a fost principala provocare a proiectului FLÓ The House of Fashion?

Principala provocare a fost de a transforma un spațiu non-conformist într-un loc cu personalitate și de a  adapta conceptul la un anturaj italian, care să transmită atmosfera unui pallazzo. De fapt, de acolo am pornit, de la identitatea unui palat italian, care este decorat cu frescă într-un clasicism reinterpretat, cu conservarea defectelor care caracteriza acest spațiu pe care l-am avut ca ambalaj.

O altă provocare ar fi conservare esenței acestui loc, a defectelor pe care le vedeam pe pereți și pe elementele clasice, pe tavane. Am recurs la niște intervenții prin care am urmărit cu mare grijă și mare atenție transmiterea unei povești individuale.

Care sunt elementele pe care le-ați „salvat” din spațiul inițial?

Am păstrat parchetul autentic, care a fost restaurat, elementele care definesc acest spațiu, cum sunt: sobele vechi, marcate de elemente sovietice, ancadramentele și cornișele de pe tavane.

Care a fost elementul principal, în jurul căruia ați construit povestea FLÓ?

Fresca. E cel mai spectaculos element din acest interior. Este elementul care îl definește și, în același timp, impresionează prin masivitate, culoare, compoziție și prin faptul că aduce aminte de principiul renascentist de a decora fiecare spațiu impunător, prin intermediul picturilor pe tavan. Noi nu avem tocmai o pictură, ci un plaster din tencuială decorativă, produs de o fabrică italiană. Oricum, senzația pe care o creează e similară cu cea din palatele italiene.

Clasicul necesită modernizare, pentru a-i oferi actualitate. Care au fost elementele cu care ați echilibrat spațiul?

Mobilierul, care este foarte minimalist și foarte ușor în acest spațiu, fiind din structuri metalice și din imitație de marmură, care este un material clasic des utilizat în arhitectura modernă. Piesele din oglindă tonată gold, având, de asemenea un design minimalist, creează echilibru dintre clasic și modern. La fel și structurile corpurilor de iluminat, care dau atmosfera de un showroom contemporan. Astea sunt elementele care, prin contrast stilistic întregesc atmosfera.

Premii internaționale: apreciere și ambiții noi

Acest concept bine conturat a necesitat o implicare activă a întregului birou, iar rezultatul final este suma lucrului mai multor persoane. Este o latură pe care a ținut să o sublinieze fondatorul AB+Partners, Alexandrin Buraga, care ne-a vorbit și despre ce înseamnă pentru echipa sa premiile obținute.

Termenul, de asemenea a fost unul foarte restrâns. Cum ați reușit să lucrați sub această presiune?

Ne mișcăm rapid în mod normal. „Creativitatea este produsul disciplinei.” – este un principiu general, după care ne conducem la AB+Partners. Cred că a durat o săptămână să concepem proiectul de la o schiță la planuri de management și execuție, fără a face vizualizări de concept de design. Și ne-a mai luat 3 săptămâni, în paralel cu aceasta, pentru implementarea și execuția proiectului. Aici echipa AB+Partners s-a implicat la maxim, inclusiv cu echipele de execuție, producere și elementele custom made, care au fost aplicate în cadrul acestui interior. Deci am oferit un full service pe partea de design și implementare, astfel încât să ne încadrăm într-un timp foarte scurt. Aceasta a fost o a doua provocare, de fapt: time managementul și calitatea execuției.

Ce înseamnă aceste premii pentru compania dumneavoastră?

Înseamnă o apreciere, un semn clar că suntem pe o cale corectă de progres, de creativitate, că avem o echipă puternică și competentă în toate aspectele acestei profesii și este încă o provocare de a lucra și a depune un efort mult mai mare pentru a trece la un nivel mai înalt, la o internaționalizare a gustului și a direcției de abordare care se creează în cadrul companiei AB+Partners.

Care este următorul scop pe care vreți să îl atingeți?

Premiul Mies van der Rohe, pe care și-l dorește, probabil, fiecare companie de arhitectură.

AB+Partners își va primi trofeele în această lună, în cadrul festivităților oficiale de decernare a premiilor. Ceremonia de premiere Big See Awards se va desfășura la Ljubljana, pe data de 9 octombrie, iar Gala de Premiere European Property Awards va avea loc la Londra, pe 24 octombrie.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Ordinul Arhitecților din România, filiala Iași, în colaborare cu Filialele Bacău-Neamț și Nord-Est organizează Regionala de Arhitectură Moldova 2019 – R.A.M 2019. 📅Evenimentul se va desfășura în perioada 24 – 31 octombrie 2019 și va reuni lucrări ale arhitecților din zona Moldovei, conferind în același timp un spațiu special proiectelor de arhitectură realizate de colegii din cadrul Uniunea Arhitecților din Republica Moldova și Cernăuți.

Vezi cum să te înscrii la eveniment dar și calendarul evenimentului accesând Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #dccblog #dcclifestyle
Simplitatea e tot de ce are nevoie baia ta.
.
Acest spațiu este creat cu o vedere înrămată a unei grădini, care se alimentează prin baie, oferind lumină amplă, confidențialitate și acea atmosferă relaxată pe care majoritatea dintre noi o dorim zilnic.
.
Frumusețea într-adevăr este în design.
.
Cabana Yandoit by @adamkanearchitects
🏡 @hardwickbuildco
📸 @adamkanearchitects
#designcafeclub#dcc #dccblog #dcclifestyle
#simplebathroom #simpledesign #simpleform #whitetiles #australianarchitecture #simplestyle #interiordesign #designlove #interiorstyle #home #house #minimalism #simpledesign #minimalist #cleanlines #lessismore #inspiration #interiorinspiration #residentialdesign #minimalistdesign #interiorporn #archilovers #livewithless #clutterfree #bathroomgoals #ensuite #framedview
Proiectul de amenajare a showroom-ului @flo_the_house_of_fashion a  devenit cel care a adus biroului de arhitectură și design interior @ab_and_partners 2️⃣ premii internaționale: 🏆International Property Awards /@internationalpropertyawards și 🏆Big See Interior Design Award 2019/ @bigsee_wherelifeiscreativity. 👉Mai multe detalii despre cum a luat naștere proiectul și ce legătură are cu somptuoasele palate italiene vedeți în interviul de astăzi cu arhitecții @marco_ballerini_ și @alexandrin.buraga.
Link în Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub#dcc #dccblog #dcclifestyle 
#living#livingroom#interiordesign#homedecor#interiordesigner#design#designideas#designboom#designlife#interiores#homedesign#homeideas#tbt#photooftheday#instagood#followme
Cum ar fi să te trezești aici în fiecare dimineață sau aici să fie biroul tău?! 😍🌅 📍#Steigen #Norway 📸: @hilvees, @officiallexuskz, @nadianor, @aquinnm

#designcafeclub#dcc #dccblog #dcclifestyle
#architectanddesign#architecture#architecturedaily#architectural#Architecturephotography#architecturedesign#interiordesign#designlife#interiores#homedesign#tbt#photooftheday#instagood#nature#followme#beautiful
Dacă vrei să afli cum organizezi corect spațiul din bucătărie pentru ca ergonomia să întâlnească comoditatea și funcționalitatea e suficient să tragi cu ochiul la articolul de astăzi. 
Vezi Link în Bio☝️
#designcafeclub#dcc #dccblog #dcclifestyle
#productdesign #product #productdesigner #designer #designinspiration #designs #designlife #gooddesign #minimaldesign #archiproducts #industrial #industrialdesign #designinspo #decors #minimalistdesign #minimal #minimalist #moderndesign #designideas#followme
Un Fotoliu bun este comod, arată bine și mereu te așteaptă. 🖤  Design creat de @dutchbone. .
.
#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#interiorboom#appartmenttherapy#instahome#instahome#instadesign#howwedwell#hyggemyhome#interieurinspiratie#stoerwonen#styleitdark#passion4interior#mijneigenhuisentuin#interiorwarrior#homedeco#cornerofmyhome#mijneigenhuisentuin#eigenhuisentuin#dutchbone#livingroomdesign#livingroom#homeinteriors#myinterior#inspiremeinterior#myhomestyle#stoerwonen#followme