martie 7, 2018

Un nou concurs ce are scopul să schimbe orașul

Un nou concurs ce are scopul să schimbe orașul

A transforma o plimbare în parc într-o vizită la o glarie de artă este un lucru mai simplu decât s-ar părea, e deajuns să le îmbini cu măiestrie. Pornind de la această idee, dar și de la necesitatea creării unui spațiu urban în care relaxarea să vină de mână cu esteticul, echipa proiectului Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, în parteneriat cu platforma Design Cafe&Club a lansat concursul „Sculptură pentru Parcul Meu”.

Proiectul Parcul Meu este unul social și are drept scop renovarea, modernizarea și dezvoltarea mai multor zone din parcul Valea Trandafirilor. Acțiunea ce urmează a fi desfășurată în zona izvoarelor presupune instalarea filtrelor pentru a transforma apa ce curge din izvoare în apă potabilă. De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni urmează a fi modernizată și zona de odihnă aferentă zonei izvoarelor prin amenajarea teritoriului, renovarea, instalarea mobilierului urban și înfrumusețarea zonei cu obiecte de artă. Concursul are drept scop identificarea schițelor de sculptură a căror realizare s-ar putea regăsi în zona respectivă, după renovarea acesteia. Astfel, specialiștii din domeniul industriilor creative sunt invitați să se înscrie în competiție până la 30 martie completând formularul de înregistrare și expediindu-l la [email protected]. La concurs pot participa persoanele care au atins vârsta de 18 ani și studiază sau au studiat în cadrul unor instituții de învățământ din domeniile industriilor creative.

După înregistrare, participanții vor putea transmite schițele lor către organizatori în perioada 1-30 aprilie. Concursul se va încheia pe 31 mai, când organizatorul acestuia, echipa proiectului Parcul Meu, va premia cele mai reușite lucrări conform votului online al publicului și votul juriului specializat. Pe lângă faptul că lucrările propuse de ei vor fi realizate, autorii celor mai bune schițe se vor bucura și de premii bănești. Organizatorii concursului au pregătit 10 mii de lei pentru deținătorul primului loc, 5 mii de lei pentru cel de-al doilea și 2 mii de lei pentru cel ce se va situa pe locul lll.

Formularul, regulamentul, dar și toate detaliile despre concurs le găsiți aici.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Top 5 cele mai scumpe clădiri zgârie-nori
http://designcafeclub.md/top-5-cele-mai-scumpe-cladiri-zgarie-nori/
Alexei Vidraşco: „Simplitatea este o artă”
http://designcafeclub.md/alexei-vidrasco-simplitatea-este-o-arta/
Naturalețe și minimalism într-o locuință din Taiwan
http://designcafeclub.md/naturalete-si-minimalism-intr-o-locuinta-din-taiwan/#jp-carousel-3979
Apartament plin de stil, într-o fostă fabrică
http://designcafeclub.md/apartament-plin-de-stil-intr-o-fosta-fabrica-de-carton/#jp-carousel-3735
Irina Greciuhina a dezvăluit secretele profesiei la Școala de Design
http://designcafeclub.md/irina-greciuhina-dezvaluit-secretele-profesiei-la-scoala-de-design/
Studenții Școlii de Design au desoperit bucătăriile italiene la Accesit
http://designcafeclub.md/studentii-scolii-de-design-au-desoperit-bucatariile-italiene-la-accesit/