Studenții DCC School au descoperit secrete despre plăcile ceramice și obiectele sanitare la Ceramic Hall

Studenții DCC School au descoperit secrete despre plăcile ceramice și obiectele sanitare la Ceramic Hall

  • aprilie 16, 2019
  • Imagini:Nicolae Ursu
  • Timp de citire:4 minute
Studenții DCC School au descoperit secrete despre plăcile ceramice și obiectele sanitare la Ceramic Hall

Plăcile ceramice sunt elemente prezente în majoritatea locuințelor. Pentru ca acestea să fie durabile și funcționale cât mai mult timp, selecția trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. Dincolo de stilul și culoarea plăcilor ceramice, designerii acordă atenție caracteristicilor fizice, ce urmează să influențeze direct comoditatea. Tocmai din acest motiv, la DCC School, viitorii designeri fac cunoștință cu producătorii locali și internaționali, precum și furnizorii de pe piață. Bineînțeles, ies în evidență cei în portofoliul cărora găsesc produse cu caracteristici tehnice perfecte ce se împletesc armonios cu aspectul estetic și conceptul de interior propus.

În acest sens,  studenții promoției 5 a DCC School, au făcut o vizită la showroomul Ceramic Hall. Aceștia  au avut parte de o lecție practică, cu accent pe detalii, și au avut ocazia să studieze noile tendințe și colecții, sub coordonarea specialiștilor showroomului.

Din 2014 până în prezent, Ceramic Hall este unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate. Cu multă  inspirație și cunoștință  in domeniu specialiștii salonului au transmis studenților  promoției  5 a DCC School, o amplă informație ce ține de domeniul dat. La Ceramic Hall, studenții  au aflat despre noile tendințe a plăcilor ceramice, clasificarea   și caracteristicile lor tehnice.

Plăcile ceramice: diferențe și caracteristici

De la specialiștii Ceramic Hall, studenții au aflat despre principalele diferențe dintre plăcile ceramice din lut alb și cele din lut roșu. Chiar dacă au un cost mai ridicat, plăcile din lut alb sunt mai rezistente, au o duritate mai ridicată și un procent de absorbție mai mic.

De asemenea, specialiștii le-au vorbit despre tipurile de plăci ceramice. Acestea se clasifică după utilizare în: faianță, gresie și gresie porțelanată, iar după aspect în mat, lucios și lappato. Fiecare dintre tipuri avându-și destinația și specificul său.

Specialiștii Ceramic Hall nu au putut ignora nici inovațiile din domeniu. Astfel, la aceasta  lecție  a fost prezentarea avantajelor noilor  tehnologii : plăcile ceramice foarte mari; plăcile subțiri 3-6 mm; plăcile rectificate . Plăcile rectificate sunt produse doar din lut alb, nu admit diferențe de mărime, au unghiuri fixe de 90 de grade și pot fi instalate cu rosturi minime de 0-1,5 mm.

Studenții au făcut cunoștință cu sortimentul din  showroomul Ceramic Hall, convingându-se că designul original poate îmbina durabilitatea și practicitatea.

Obiecte sanitare

Studenții DCC – vizitatorii curioși și dornici de cunoștințe, au profitat din plin de ospitalitate, informându-se de la gazde și despre cum ar trebui să arate obiectele sanitare de calitate înaltă și ce caracteristici ar trebui să întrunească.

Exemplele perfecte în acest sens au fost obiectele sanitare VitrA, care se  deosebesc  prin materia prima  și tehnologii inovatoare. Căzile de baie sunt produse din foaie de acril, iar lavoarele, vasele WC – din piatră minerală sau porțelan. În același timp, prelucrarea minuțioasă la care acestea sunt supuse le face mai durabile și mai rezistente. Un alt avantaj este că materialele nu sunt poroase, nu absorb apa, nu rețin mirosul și se îngrijesc mai ușor. Sortimentul propus de compania VitrA , cu ușurință pot   să  completeze cel mai ambitios interior. Toate produsele companiei  VitrA se deosebesc prin aspectul estetic inedit și prin calitatea performanta. Toate acestea sunt confirmate pe parcursul multor ani consecutiv cu Certificate mondiale la diferite nominatii.

Tehnologiile informaționale nu stau pe loc…uimirea zilei au fost tehnologiile aplicate la nimic altceva decât un vas WC modern. Echipa Ceramic Hall le-a dezvăluit studenților despre cum tehnologiile moderne pot fi aplicate chiar și în această sferă. Există modele de obiecte sanitare care sunt controlate prin telecomandă. Până și capacul lor poate fi gestionat la apăsarea unui buton.

Vizita la Ceramic Hall s-a încheiat prea repede, pentru că tot ce este interesant dă senzația de fugă a timpului. Dupa ora practică au continuat dezbateri și întrebări. Din această experiență, studenții școlii de design DCC s-au ales cu multa informație utilă pe care, cu siguranță, o vor aplica în activitatea lor profesionala de designer.

„Frumusețea  va cuceri lumea”– pe așa notă optimistă s-a finalizat vizita promoției 5 a DCC School la showroomul Ceramic Hall .

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
În ceață | rafturi fading - o plăcere pentru ochi. 
Design | @dmitrykozinenko.

#designcafeclub#designinsiders#architecture #product#productdesign #designproduct#industrialdesign #artsy#interiordesign #design #minimal#arquitetura #interiors
📌Proiectul “Post-Soviet Kids” atrage atenția asupra arhitecturii modernist socialiste din Chișinău. 
Tânăra artistă Bulgaru Irina @irina_bulgaru a implementat acest proiect pentru că majoritatea clădirilor construite în perioada sovietică sunt abandonate și într-o stare degradantă. 
Detalii despre proiect dar și cum au fost puse în valoare clădirile de către artistă vedeți în link-ul din Bio ☝️
🌑Partea întunecată a Lunii sau Dark Side Of The Moon.
🌚Încredibil cât de perfect poate fi redată Luna desenată cu pix și cerneală. 🖊
•
Artist: @cjpartist.
•
#designcafeclub#moon #illustration #wallart #art #cjpart#artistic #artstagram #artshow#nawden #art_empire #illustrationart#lifedrawing #sunlight_art#pencildrawing #pencilwork#charcoalart #lineart
Lungu Ana a ocupat ce de-a treia poziție la ZGeneration.  Proaspăta absolventă a specialității Design Vestimentar a Academia de Muzica Teatru si Arte Plastice (AMTAP), și-a intitulat colecția sugestiv „Antiteză”. Toate creațiile ei le puteți vedea accesând link-ul din Bio☝️
Personaje cunoscute din sitcome de ficțiune animate completează ingenios de perfect designul mașinilor dându-i un aer original și amuzant. 🖤

#designcafeclub #design #designbunker#instadesign #designwanted #decor#id #industrialdesign #modern#modernhome #wow #spectacular#designer #design#amazing #animation#animationdesign
Dezvăluim cel de-al doilea talent descoperit datorită celor de la  @ziphouse.moldova Dina Obrintețchii Chițanu @dinaobrintetchi și colecția sa, intitulată „Special Baggage”. Mai multe detalii in link-ul din Bio☝️