Marina Gondiu: „La DCC School găsești răspunsul la veșnicul „what if?” -

Marina Gondiu: „La DCC School găsești răspunsul la veșnicul „what if?”

  • Июль 3, 2019
  • Imagini:Nicolae Ursu
  • Timp de citire:3 minute
Marina Gondiu: „La DCC School găsești răspunsul la veșnicul „what if?”

Marina Gondiu este noua membră a echipei DCC School, cea care a îndrumat studenții cursului Basic și, mai nou, transmite din cunoștințele și experiența sa tinerilor din cel de-al 6-lea curs DCC School Advanced. Am fost curioși să aflăm despre experiența sa , dar și un punct de vedere proaspăt asupra cursului, așa că am invitat-o la o discuție sinceră, în care să o descoasem de emoții, impresii și mici secrete.

„DCC School a fost pentru mine o oportunitate de a-mi reaminti de anii în care am predat la facultate. În ultimii ani mă ocupasem doar cu elaborarea proiectelor de design și deja simțeam necesitatea de a mai face ceva.  A fost o provocare pe care am acceptat-o cu drag.”, ne mărturisește tânăra.

Deși nu se află la prima experiență de predare, Marina Gondiu a mărturisit că pentru cursul DCC School a căutat noi căi și noi abordări în predare.

 „La început, îmi făceam griji că nu voi fi percepută corect din start. Cam 19 minute din prima oră, atât a durat această teamă, ca mai apoi timpul să treacă pe neobservate. Pentru fiecare oră mă pregăteam minuțios și încercam să predau astfel materialul încât el să nu fie plicticos. În mai puțin de-o lună am recitit și răsfoit toate cărțile despre design pe care le aveam acasă. Pentru ca studenții să înțeleagă exact despre ce vorbim, exemplificam ilustrativ orice lecție, au fost lecții la care am pregătit PPT-uri cu peste 100 de pagini. Și pentru mine a fost o experiență foarte utilă, știi cum se spune: repetarea e mama cunoștințelor.”

În același timp, profesoara a ținut să menționeze abordarea individuală pe care o are față de fiecare student.

„Din experiența de predare la facultate știu cum e să lucrezi cu studenții. Ceea ce îi face diferiți pe cei de la curs, este că tinerii care vin aici au deja o facultate în spate, sunt determinați, știu ce vor și au o atitudine mai serioasă decât copiii de 18 ani care vin la facultate. Chiar și așa, fiecare dintre ei necesită o modalitate de lucru diferită decât cea pe care o ai cu colegul lui. De aceea, mă străduiesc să acord fiecărui atenția meritată ca să fiu sigur că au luat de la curs cât mai multă informație posibilă. Și să știi că fiecare dintre ei se fac remarcați prin ceva. Am observat acest lucru la partea practică a cursurilor, când am creat moodboard-urile. Unii au făcut niște lucrări pline de acuratețe, foarte bine structurate și corecte, alții au uimit prin abordare și prin „amenajări” care îmi păreau neobișnuite și îndrăznețe.”

După experiența cursului Basic, Marina a acceptat provocarea cursului DCC School Advanced. Ne-a povestit că pentru studenți, primul curs a fost important în realizarea a ce înseamnă profesia de designer și crede că cel de-al doilea — Advanced este o bună platformă de start pentru a descoperi adevărata lume a designului.

„ Acum , să fim sinceri, în trei luni nu poți învăța minuțios o profesie. Pentru acesta este nevoie de mult mai mult timp, însă cursul DCC School Advanced oferă tot ce este necesar la nivel teoretic și practic pentru a putea să transformi hobby-ul sau dorința în profesie, iar experiența de după chiar te poate transforma în profesionist. Știi, persoanele mereu sunt măcinate de întrebări despre ce s-ar fi întâmplat dacă aveau altă profesie, dacă alegeau să fie nu economiști,  ci designeri de interior. Ei bine, la finalizarea cursurilor ei pot afla răspunsul la acest What if”.

Așadar, dacă vă numărați printre cei măcinați de această întrebare, nu ezitați să aplicați la cursul 7 aici și să găsiți răspunsul.

Следите за нами в INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
💬Astăzi vă delectăm cu încă un interviu, realizat în parteneriat cu @architectureofthefuture_com, ce vine să vă gâdile strunele creativității. 🔝Am ales cei mai buni specialiști pentru a vă aduce în actualitate cele mai noi proiecte din domeniul Arhitecturii și nu numai. 📌Laura Narvaez Zertuche, asociat Foster + Partners @fosterandpartners ne-a vorbit despre necesitățile urbanistice ale viitorului și despre cum proiectăm orașele astfel încât mâine să ne bucurăm deja de eficiența lor. 🔗Vezi interviul pe designcafeclub.md ♥️
⁉️Tu ții cont de regulile de bază în amenajarea dormitorului❓
📌Amenajarea dormitorului se realizează în funcție de dimensiuni, de formă, de modul în care pătrunde lumina naturală, de stilul dorit, de specific. Acesta trebuie să fie refugiul vostru și să vă ajute să vă reîncărcați fizic și moral după o zi lungă.❤️ 🔗Mai multe idei pe designcafeclub.md 
#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#pocketofmyhome #cornerofmyhome #cornersofmyhome #interiormilk #myinteriorvibe #apartmenttherapy #interior4all1 #interior123 #interiorwarrior #bedroominspo #interiorlove #hyggehome #interiorlover #interiorstyle #interior123 #cosyhome #nestandthrive #interieurinspiratie #homeadore #finditstyleit #interior444 #interiorboom #rustichomedecor #myinspiringinterior #eclectichomedecor #eclecticdecor #thenewbohemians
📌Coordonat de Grup Karim’s și proiectat de @stefanoboeriarchitetti, primul oraș forestier inteligent din Mexic se va concentra pe inovație și calitatea mediului. 🌳Orașul echilibrează spațiile verzi și cele construite, fiind autonom din punct de vedere alimentar și energetic. ☝️Vezi pe designcafeclub.md mai multe detalii despre proiect și ”încearcă” să nu te îndrăgostești de el. 🥰 🔗în Bio.
😮”WOW” e cuvântul primar atunci când vedem o fotografie arhitecturală ce transmite EMOȚIE. Și așa trebuie să fie! 📸Fotograful care observă arhitectura trebuie să fie cel care vede conceptul de construcție și de integrare a clădirii în mediu. 🎞Pozele lui au menirea de a stimula în privitor dorința unei experiențe personale, de a vedea structura în realitate, de a o observa și a o simți. 👇Pentru a obține un astfel de rezultat, vă dăm jos un șir de principii ce vă vor fi de ajutor.
Vezi mai mult pe designcafeclub.md
☔️Pentru zilele ploioase avem nevoie de acest colțișor. 🖊Ai grijă să-ți proiectezi un asemenea loc în Designul locuinței tale. Micile detalii pot crea un impact enorm în acest sens.🔥 .
📷 @spacecrafting_photography ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Builder: @sd_customhomes ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Architect: @davidcharlezdesigns ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#dcclifestyle #bhilivebeautifully #windowseat #sharemysquare #howyouhome #decorcrushing #everydayibt #currentdesignsituation #localhomes #sharemystyle #roomhints #prettylittleinteriors #inspotoyourhome #makehomeyours #pocketofmyhome #thehappynow #flashesofdelight #interior2you #finditstyleit #thatsdarling #livethelittlethings #decorcrushing
😎Dacă stai cu chirie, trăiești la cămin sau pur și simplu nu ai o locuință ”A TA”, probabil ești și tu printre cei care 💤visează la 🛌dormitorul în care să simți răsfățul suprem în fiecare zi. 🆕De aceea, noi venim cu câteva reguli de amenajare pentru a ne asigura că vei avea dormitorul PERFECT. 🖤 🔗Mai multe pe designcafeclub.md 
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle #homedecor #badroomdesign #rules #design