Ira Trifanova „Voiam să arăt celorlalți lumea așa cum o văd eu!” (VIDEO) - Design Cafe & Club

Ira Trifanova „Voiam să arăt celorlalți lumea așa cum o văd eu!” (VIDEO)

  • Октябрь 18, 2019
Ira Trifanova „Voiam să arăt celorlalți lumea așa cum o văd eu!” (VIDEO)

Are doar 21 de ani și creează secvențe video rupte din altă dimensiune. Povestea ce o leagă pe Ira Trifanova de imagine și montaj a început acum un an, dar a fost suficient de intens trăită pentru a da naștere unor creații neobișnuite. Tânăra spune că însumat, timpul pe care l-a petrecut vizionând filme ar fi de ajuns pentru a traversa marea. Mai multe despre dragostea față de imagine ne-a dezvăluit în interviul de mai jos.

Te ocupi cu producția video de doar un an, este puțin, însă rezultatele pe care le ai uimesc.  Probabil acest lucru vine dintr-o pasiune puternică, cum a început relația ta cu imaginile?

Nu pot spune că în copilărie am avut o dorință avidă de a face producție video, acest vis a apărut în adolescență, când am început să comunic mai intens diferiți artiști, specialiști din domeniu. Ca mai apoi, în momentul în care am luat camera de vederi în mână, să văd că îmi iese destul de bine. Chiar dacă nu a fost un vis al copilăriei, pasiunea pentru imagine s-a dezvoltat treptat și mi-a trezit interesul…

Cum?

A fost foarte intrigată de imaginile vizuale și de semnificațiile ce pot fi ascunse în ele. Multe lucruri pot fi interpretate în moduri diferite și, cu ajutorul senzațiilor tale, poți pune în ele o parte din tine, poți spune o poveste în felul tău. În mare parte, inspirația a venit din partea oamenilor care ar putea transmite această poveste. Așa că m-am interesat de filme, artiști străini și locali: muzicieni, designeri, fotografi, arhitecți, ceramiști, stiliști, make-up artiști … toți cei implicați în industria creativă.

Ai un regizor preferat pe care îl urmărești?

Dacă vorbim despre stil, prezentare, sensul pe care îl ascund imaginile, atunci, cu siguranță nu putem vorbi doar despre un singur regizor.

La Bernardo Bertolucci îmi place corectarea culorilor în filmul The Last Emperor , Dreamers este un alt film grozav, ca toate peliculele sale, de altfel.

Lars von Trier — o persoană uimitoare, care deschide lumi întregi pentru reflecție pe diverse teme.

Quentin Tarantino — stilul pe care l-a dezvoltat nu poate fi confundat cu nimic și cu nimeni altcineva. Am urmărit toate filmele lui, sunt înnebunită de creațiile lui.

Pentru a nu continua să-i descriu pe toți regizorii care m-au impresionat, iată o listă care poate fi utilă tuturor celor care doresc să guste noi impresii pentru ei înșiși.

Jim Jarmusch, Woody Allen, Gaspar Noe, Terrence Malick, François Ozon, Federico Fellini, Hayao Miyazaki, Andrei Tarkovsky, Wes Anderson, Walter Salles, Paolo Sorrentino, Emir Kusturica, Martin Scorsese.

Lista este interminabilă … Nu aș putea dormi liniștită (n.red. râde) dacă nu-i includem în listă și pe Steven Spielbergn, David Lynch, Sofia Coppola, Yorgos Lanthimos, Tim Burton, Martin MacDonagh, Joel David Coen, Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, Roberto Benigni, Luc Besson…

Și pe Joel David Cohe și Ethan and Joel Coen. Sunt ultimii, sincer))

Cum arată în viziunea ta imaginea perfectă?

Pentru mine, imaginea ideală este cea care combină încărcarea semantică, utilizarea unei palete de culori neobișnuite, acompanierea muzicală sau, dimpotrivă, absența ei, amprenta individuală cu diverse unghiuri. Cea ce atrage atenția și te emoționează, car formează și oferă anumite cunoștințe, care arată un punct de vedere nou.

Care este obiectul tău preferat de filmare?

În momentul de față, pentru a obține mai multe abilități, filmez totul, dar pun accent pe editarea imaginilor mai mult. Îmi place că prin montarea unei secvențe poți transmite o anumită dispoziție: poți aplica diferite expuneri, adăuga efecte, poți crea o atmosferă doar utilizând o anumită culoare.

Există imagini pe care nici montajul nu le poate salva?

Sunt diferite situații…

Care este rolul muzici în creațiile tale? Care este aportul muzicii în mesajul final?

Muzica este una dintre componentele principale ale produsului final. Pe lângă partea vizuală, cea fonetică își aduce un aport considerabil în înțelegerea mesajului. Bineînțelese că pentru a înțelege întreaga atmosferă pe care vrei s-o transmiți imaginile ar trebui să aibă și miros (n. red. Râde ). Dar așa cum acest lucru încă nu este posibil, ne limităm la sunete. Eu consider că muzica ajută la transmiterea mesajului, constituind 70% din el. În relația imagine-sunet este important totul: de la ritmul muzicii până la cât de bine se combină între ele cele două componente.

Care este visul tău, unde vrei să ajungi?

Visez să lucrez în industria cinematografică. Am avut ocazia să merg pe platourile de filmare și să văd procesul din spate, profesioniștii, relațiile … Acesta ar fi visul meu: să lucrez cu profesioniști, să fac produse calitative.

Digitalizarea se manifestă în toate domeniile, bineînțeles că și în cel al producției video. Există specialiști care se concentrează pe aparate foarte performante și alții care fac filme cu telefonul. Pentru tine contează cu ce filmezi?

Contează cu ce cameră, cu ce obiectiv și, cel mai important, cu ce lumină. Obiectivul și lumina joacă rolurile decisive în crearea imaginii. Bine, acest lucru nu înseamnă că nu poți filma bine cu telefonul. Dacă este dorință și știi cum să o faci corect și, mai ales, ce vrei să transmiți poți să nu îți faci griji cu ce filmezi. Dacă ai subiectul, dacă ai ce spune.

Toți artiștii, la un moment dat, își creează autoportretul. Cum ar arăta autoportretul tău?

Eu deja îl am.

Vă dați seama că nu suntem prea curioși pentru a nu-l vedea. Enjoy!

Следите за нами в INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
Un Design bine gândit și bine planificat îți poate oferi confortul pe care îl cauți. 🖤
Într-un apartament de tip studio, confortul este la superlativ, iar decorul bine echilibrat, este de-a dreptul încântător.🏙
Studio #apartment Visualization by @blacknoi.se Studio 📍Berlin,Germany.
___________________________________________ 
#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#Design_Only #architecture #design #designer #home #arquitectura #arquitetura #archilovers #architectural #architettura#archidaily #architecturephotography #interiordesign #designinspiration #minimal #render #rendering#berlin
⁉️Tu după ce principii îți alegi canapeaua?🧐 📰Noi ți-am pregătit un material informativ ce te va ajuta să alegi corect canapeaua pentru ceea ce numim „INIMA CASEI”. ☝️Vezi de ce trebuie să ții cont atunci când îți alegi 🛋!
🔗Link-ul îl găsești în Bio☝️
Cine și-ar dori un asemenea scaun acasă sau la muncă? 🥰
👇
Globe Garden Chair creat de @peteropsvik39hdi
___________________________________________ 
#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#architecture #design #designer #home #arquitectura #arquitetura #archilovers #architectural #architettura #architektur #archidaily #architecturephotography #interior #interiordesign #architect #designinspiration #minimal #render #rendering
O minte creativă naște idei originale chiar și din cele mai obișnuite lucruri.🤪
🤗Spații de relaxare și odihnă văzute altfel de @michael_beitz.

#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#inktober #sketchzone #gillde#sketch_arq #practice #sketching#ideation #instasketch #sketchy#productdesign #industrialdesign#ideation #dailysketch #graphicroozane#productsketch #id#idsketching#thumbnails#idsketches#idsketch#sketch#sketches#thumbnailsscribbles#digitalsketch#designinspiration#ideasketch#designinspo
@ira.trifanova cea care vrea să arate celorlalți lumea așa cum o vede ea. 🖤 💬Mai multe despre dragostea față de imagine ne-a dezvăluit în interviu.
Link in Bio☝️
.
#designcafeclub #dccblog #dccinterviews #dcclifestyle
Get the project! 🙃
🤯Simți cum uneori îți explodează capul din cauza ideilor creative și vrei să le pui în aplicare pe toate? 🙄Îți plac provocările creative, dar te plictisești să stai în oficiu 8 ore? 
Ai nevoie urgentă de un proiect nou!🤩 📩Trimite portofoliul și CV-ul tău pe office@designcafeclub.md, iar noi îți vom salva creativitatea și îți vom găsi proiectul care să te inspire.