Cum să îți alegi corect canapeaua - Design Cafe & Club

Cum să îți alegi corect canapeaua

  • Октябрь 24, 2019
  • Timp de citire:5 minute
Cum să îți alegi corect canapeaua

Canapeaua este piesa de rezistență a camerei de zi și nu doar. Pe lângă confortul pe care ți-l pot garanta după o lungă zi de muncă sau poate în cazul unei întâlniri amicale sau, canapelele devin centre estetice ale camerei. Mai mult de atât, în cazul celor extensibile, ele se transformă ușor într-un pat comod.  Pentru a te bucura din plin de toate avantajele, este important să alegi această piesă de mobilier corect, ținând cont de mai multe criterii.

Tipuri de canapele

Există trei tipuri de canapele: fixe, extensibile și colțare. Bineînțeles că fiecare dintre ele pot fi încadrate în anumite tipuri de interior. Tipul de canapea ce poate fi integrată în cameră depinde de suprafața pe care o aveți.

Canapeaua fixă

Construită pe un schelet imobil, canapeaua fixă nu își poate modifica forma în funcție de nevoi. În schimb, aceasta are avantajul durabilității în timp. Este potrivită pentru livingurile mici, primind confortabil două sau trei persoane. De obicei, acestea sunt achiziționate în locuințele care au mai  multe dormitoare și nu există necesitatea extinderii ei.

Canapeaua extensibilă

Este, probabil, cel mai popular modele. Acest lucru se datorează laturii sale multifuncționale și practice. Canapeaua extensibilă este colacul salvator pentru momentele în care ai oaspeți și vrei să amenajezi un dormitor în sufragerie. Aceasta oferă suficient confort pentru a înlocui un pat și sunt disponibile în mai multe dimensiuni. Se recomandă instalarea unei asemenea canapele în spații largi, care oferă suficient spațiu pentru circulare, după extinderea mobilierului.

Colțarul

Având o formă diferită de canapelele clasice, colțarul a fost astfel numit datorită posibilității de a fi instalat nu doar în centrul camerei, ci și într-un colț al acesteia. Sunt utilizate, de obicei, în spații largi. Conceptul oferă posibilitatea de a așeza colțarul lipit de perete, însă nu doar. În cazul open-space-urilor acestea pot deveni elementul de zonare a spațiului, dar și un decor spectaculos.

Colțarele au forma de L și se pot găsi cu  2,3,4  sau chiar 5 locuri. La fel ca și canapelele, colțarele pot fi simple și extensibile. Cele fixe sunt spațioase și oferă un grad sporit de confort. Cele extensibile, bineînțeles, pot servi drept pat pentru musafirii tăi, la nevoie.

Cum alegi canapeaua în funcție de dimensiuni?

Dimensiunea canapelei este unul dintre principalele criterii în alegerea acestui tip de mobilier. Mărimea piesei de mobilier trebuie să corespundă încăperii în care va fi așezată. Astfel, evităm aglomerarea spațiului și creăm un decor armonios și aerisit.

Canapea mare pentru living spațios

Un colțar de 4 sau 5 locuri, combinat cu două fotolii comode sunt soluția perfectă pentru o sufragerie mare. Dacă ai o familie numeroasă sau obișnuiești să primești des oaspeți, o asemenea amenajare vor crea o zonă primitoare, în care toți se vor simți comod și relaxați. Același efect îl obții dacă înlocuiești colțarul cu o canapea extensibilă.

Pentru un living mare, poți, de asemenea, opta pentru două canapele: una de 3 persoane și una de 2. Avantajul este că acestea pot fi așezate în diferite moduri, în funcție de preferințe sau necesități!

Canapea modestă pentru sufragerii mici

Faptul că sunt masive nu înseamnă că sunt inoportune în spațiile mici. Chiar dacă ai un living mic, îți poți permite îndrăzneala de a încadra în el o canapea superbă și comodă. Totuși, a bine să ții cont de câteva sfaturi. În primul rând, alege o canapea compactă, în al doilea – evită modelele cu brațe voluminoase. Cele din urmă ocupă mai mult spațiu, fără a crea un nivel de utilitate ridicat. Optează pentru modele de două sau trei locuri și combină-le cu un fotoliu laconic, un scaun sau taburet.

Caracteristici de care să ții cont

Spătarul canapelei trebuie să fie înalt, având adițional perne, astfel încât să îți permiți să iei o poziție cât mai confortabilă. Chiar dacă asistăm la o tendință în ceea ce privește modelele de canapele cu spătare joase, îți recomandăm să le eviți pentru a obține mai multă comoditate.

Șezutul canapelei este la fel de important. Acesta nu trebuie să fie nici rigid, însă nici moale. Din această cauză îți recomandăm să te așezi pe canapea înainte să o cumperi și să vezi cât de comod te simți. Există trei variante de construire a șezutului: arcuri, perne sau burete. Fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje, alegerea potrivită depinde doar de nivelul de confort pe care îl simți când te așezi pe ele.

Pernele de pe spătarul canapelei sunt adesea detașabile, mai ales dacă vorbim despre canapele extensibile. Materialul cel mai potrivit pentru ele este spuma poliuretanică. Cu cât mai densă este spuma din perne, cu atât mai grele vor fi și cu atât mai mult va ține canapeaua. Așadar, pernele mai grele sunt un semn că ai de‐a face cu un produs de calitate.

Materialul potrivit pentru canapeaua ta

Materialul canapelei este și el important. Orientează‐te spre fibre sintetice – acestea sunt mai rezistente și vor trece cu brio prin multiple curățări. În plus, materialele sintetice rezistă mai bine în cazul în care verși ceva pe canapea, deoarece nu sunt la fel de absorbante. Modelele din piele sunt și ele o varianta elegantă și stilată, mai ales daca adăugăm și fotolii cu același design și avem un living spațios care să le pună în valoarea.

Majoritatea materialelor pe care ți le‐am recomandat vin în o mulțime de culori și imprimeuri, iar magazinele de mobilă iți pun la dispoziție mai multe variante pentru fiecare model, așa încât ai libertate totală în ceea ce privește cromatica.

Следите за нами в INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
Un Design bine gândit și bine planificat îți poate oferi confortul pe care îl cauți. 🖤
Într-un apartament de tip studio, confortul este la superlativ, iar decorul bine echilibrat, este de-a dreptul încântător.🏙
Studio #apartment Visualization by @blacknoi.se Studio 📍Berlin,Germany.
___________________________________________ 
#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#Design_Only #architecture #design #designer #home #arquitectura #arquitetura #archilovers #architectural #architettura#archidaily #architecturephotography #interiordesign #designinspiration #minimal #render #rendering#berlin
⁉️Tu după ce principii îți alegi canapeaua?🧐 📰Noi ți-am pregătit un material informativ ce te va ajuta să alegi corect canapeaua pentru ceea ce numim „INIMA CASEI”. ☝️Vezi de ce trebuie să ții cont atunci când îți alegi 🛋!
🔗Link-ul îl găsești în Bio☝️
Cine și-ar dori un asemenea scaun acasă sau la muncă? 🥰
👇
Globe Garden Chair creat de @peteropsvik39hdi
___________________________________________ 
#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#architecture #design #designer #home #arquitectura #arquitetura #archilovers #architectural #architettura #architektur #archidaily #architecturephotography #interior #interiordesign #architect #designinspiration #minimal #render #rendering
O minte creativă naște idei originale chiar și din cele mai obișnuite lucruri.🤪
🤗Spații de relaxare și odihnă văzute altfel de @michael_beitz.

#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#inktober #sketchzone #gillde#sketch_arq #practice #sketching#ideation #instasketch #sketchy#productdesign #industrialdesign#ideation #dailysketch #graphicroozane#productsketch #id#idsketching#thumbnails#idsketches#idsketch#sketch#sketches#thumbnailsscribbles#digitalsketch#designinspiration#ideasketch#designinspo
@ira.trifanova cea care vrea să arate celorlalți lumea așa cum o vede ea. 🖤 💬Mai multe despre dragostea față de imagine ne-a dezvăluit în interviu.
Link in Bio☝️
.
#designcafeclub #dccblog #dccinterviews #dcclifestyle
Get the project! 🙃
🤯Simți cum uneori îți explodează capul din cauza ideilor creative și vrei să le pui în aplicare pe toate? 🙄Îți plac provocările creative, dar te plictisești să stai în oficiu 8 ore? 
Ai nevoie urgentă de un proiect nou!🤩 📩Trimite portofoliul și CV-ul tău pe office@designcafeclub.md, iar noi îți vom salva creativitatea și îți vom găsi proiectul care să te inspire.