Compoziția în designul interior - Design Cafe & Club

Compoziția în designul interior

  • Сентябрь 11, 2019
  • Timp de citire:3 minute
Compoziția în designul interior

A crea compoziția constituie primul pas în designul interior. Este imposibil de realizat un interior armonios fără a cunoaște regulile de bază a construirii compoziției. Stăpânirea tehnicilor de bază ale designului compozițional te va ajuta să eviți dezechilibrul vizual, prezența „golurilor” sau „supraaglomerării” în interior și va asigura conexiunea corectă a elementelor.

Centrul compozițional

Centru compozițional este principalul element de care trebuie să ai grijă. Este obiectul care primul va atrage atenția oaspeților. Și pentru că este accentul compozițional al spațiului, acesta trebuie să iasă în evidență prin design: formă, culoare, textură sau dimensiune. Centru compozițional nu neapărat coincide cu centrul fizic al interiorului. Acesta poate fi amplasat lângă perete sau într-un colț. Scopul acestuia este să echilibreze compoziția interiorului. Astfel, restul mobilierului și decorului trebuie aranjat în raport cu centrul compozițional. În funcție de tipul camerei, puteți utiliza în calitate de centru compozițional:

  • canapea;
  • un pat;
  • fereastră;
  • un covor;
  • un șemineu;
  • masă de bar.

Principii de bază în compoziția interiorului

Simetria

Simetria este aranjamentul uniform al obiectelor din jurul centrului compozițional. Deși nu există în mod natural, proporționalitatea perfectă este considerată un ideal. Aranjamentul simetric, totuși, este un lucru considerat banal deja în design. În pofida acestui fapt, el trezește o senzație de confort celui ce trăiește în acest spațiu.

Efectul poate fi obținut cu ajutorul a două canapele aranjate una în fața alteia; a două noptiere identice lângă pat, lămpi de podea lângă șemineu sau rafturi pe ambele părți ale ferestrei. Acest lucru creează simetria designului în plan orizontal. Vertical, când înălțimea plafoanelor este mai mult decât standard, echilibrați spațiul cu un candelabru lung. În același timp, pe pereți, la nivelul ochilor, ar trebui să existe tablouri sau alt decor.

Asimetria

Modul opus de a construi compoziția în design este asimetria. Este important aici ca interiorul să nu creeze dizarmonie, să nu existe obiecte inutile și goluri nepotrivite.

Adesea, în baza amenajării, se folosește principiul unui triunghi isoscel: 2/3 din zonă este completat cu diferite piese de mobilier și decor, iar 1/3 rămâne pentru un singur obiect masiv, de exemplu, oglindă, șemineu, panou, masă sau garderobă. O astfel de construcție complexă va ajuta la diversificarea elementelor în interior. Principalul lucru este să mențineți echilibrul și să nu suprasaturați camera cu obiecte.

Ritmul

Ritmul în designul interior este creat prin repetarea elementelor egale ca formă, dimensiune, interval, culoare, după anumite legi cum ar fi repetiţia, alternanţa şi progresia. Elementele pot fi orizontale sau verticale: repetată a elementelor orizontale sau verticale: cornișe, coloane, arcade, lămpi. Puteți utiliza mobilier, cum ar fi scaune. O soluție neobișnuită ar fi „întreruperea” ritmului cu un obiect diferit de unitatea generală. De exemplu, aranjați un scaun de altă culoare într-un rând de scaune identice.

Statica

Într-o compoziție statică nu trebuie să existe suprafețe diagonale și curbate, domină designul stabil. Este creat de elemente orizontale, mobilierului de înălțime mică, canapele adânci. Cel mai adesea, această compoziție este aplicată stilului clasic al interiorului. „Stabilitatea” excesivă prezintă riscul de a lipsi interiorul de viață, deci experimentați cu decor și accesorii.

Dinamica

Compoziția dinamică în proiectare este potrivită pentru stiluri moderne. Mișcarea în astfel de interioare este creată de un aranjament asimetric de mobilier, direcții diagonale, linii verticale. Dinamica poate fi construită, de asemenea, printr-un spațiu liber care să echilibreze abundența de structuri și elemente complexe.

Следите за нами в INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
💬Astăzi vă delectăm cu încă un interviu, realizat în parteneriat cu @architectureofthefuture_com, ce vine să vă gâdile strunele creativității. 🔝Am ales cei mai buni specialiști pentru a vă aduce în actualitate cele mai noi proiecte din domeniul Arhitecturii și nu numai. 📌Laura Narvaez Zertuche, asociat Foster + Partners @fosterandpartners ne-a vorbit despre necesitățile urbanistice ale viitorului și despre cum proiectăm orașele astfel încât mâine să ne bucurăm deja de eficiența lor. 🔗Vezi interviul pe designcafeclub.md ♥️
⁉️Tu ții cont de regulile de bază în amenajarea dormitorului❓
📌Amenajarea dormitorului se realizează în funcție de dimensiuni, de formă, de modul în care pătrunde lumina naturală, de stilul dorit, de specific. Acesta trebuie să fie refugiul vostru și să vă ajute să vă reîncărcați fizic și moral după o zi lungă.❤️ 🔗Mai multe idei pe designcafeclub.md 
#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#pocketofmyhome #cornerofmyhome #cornersofmyhome #interiormilk #myinteriorvibe #apartmenttherapy #interior4all1 #interior123 #interiorwarrior #bedroominspo #interiorlove #hyggehome #interiorlover #interiorstyle #interior123 #cosyhome #nestandthrive #interieurinspiratie #homeadore #finditstyleit #interior444 #interiorboom #rustichomedecor #myinspiringinterior #eclectichomedecor #eclecticdecor #thenewbohemians
📌Coordonat de Grup Karim’s și proiectat de @stefanoboeriarchitetti, primul oraș forestier inteligent din Mexic se va concentra pe inovație și calitatea mediului. 🌳Orașul echilibrează spațiile verzi și cele construite, fiind autonom din punct de vedere alimentar și energetic. ☝️Vezi pe designcafeclub.md mai multe detalii despre proiect și ”încearcă” să nu te îndrăgostești de el. 🥰 🔗în Bio.
😮”WOW” e cuvântul primar atunci când vedem o fotografie arhitecturală ce transmite EMOȚIE. Și așa trebuie să fie! 📸Fotograful care observă arhitectura trebuie să fie cel care vede conceptul de construcție și de integrare a clădirii în mediu. 🎞Pozele lui au menirea de a stimula în privitor dorința unei experiențe personale, de a vedea structura în realitate, de a o observa și a o simți. 👇Pentru a obține un astfel de rezultat, vă dăm jos un șir de principii ce vă vor fi de ajutor.
Vezi mai mult pe designcafeclub.md
☔️Pentru zilele ploioase avem nevoie de acest colțișor. 🖊Ai grijă să-ți proiectezi un asemenea loc în Designul locuinței tale. Micile detalii pot crea un impact enorm în acest sens.🔥 .
📷 @spacecrafting_photography ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Builder: @sd_customhomes ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Architect: @davidcharlezdesigns ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#dcclifestyle #bhilivebeautifully #windowseat #sharemysquare #howyouhome #decorcrushing #everydayibt #currentdesignsituation #localhomes #sharemystyle #roomhints #prettylittleinteriors #inspotoyourhome #makehomeyours #pocketofmyhome #thehappynow #flashesofdelight #interior2you #finditstyleit #thatsdarling #livethelittlethings #decorcrushing
😎Dacă stai cu chirie, trăiești la cămin sau pur și simplu nu ai o locuință ”A TA”, probabil ești și tu printre cei care 💤visează la 🛌dormitorul în care să simți răsfățul suprem în fiecare zi. 🆕De aceea, noi venim cu câteva reguli de amenajare pentru a ne asigura că vei avea dormitorul PERFECT. 🖤 🔗Mai multe pe designcafeclub.md 
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle #homedecor #badroomdesign #rules #design