Декабрь 18, 2017

10 Târguri de Crăciun al căror decor te duce în poveste

10 Târguri de Crăciun al căror decor te duce în poveste

Atmosfera de Crăciun și decorurile feerice au inundat nu doar locuințele, dar și străzile orașelor. Îți prezentăm 10 Târguri de Crăciun a căror amenajare de poveste te va uimi.

Târgul de Crăciun de la Dresda este cel mai vechi din Europa, fiind organizat în fiecare an încă din 1434. La fel ca și în ceilalți ani, aici domnește o atmosferă superbă, creată de decorurile de sărbătoare și spectaculoasele instalații de iluminat. Curioșii trebuie să se grăbească, 24 decembrie fiind ultima zi în care îl pot vizita.

Chiar dacă nu are o tradiție atât de veche, nici târgul din Vilnius nu este de ignorat. Cunoscut prin originalitatea decorului bradului, acesta se menține și în acest an în topul celor mai frumoase orășele de Crăciun. Principalul pom de Crăciun din Vilnius este împodobit cu 900 de jucării, iar 70 de mii de luminițe creează o plapumă care, pornind din vârful lui, acoperă întreaga piață. Autoritățile spun că bradul poate fi văzut cu ochiul liber chiar și din avioanele care zboară deasupra capitalei lituaniene.

În această perioadă, Londra se poate lăuda cu o adevărată Țară a Minunilor. Parcul Hyde din capitala Marii Britanii se transformă într-o adevărată poveste. Fiind cunoscut drept unul dintre cele mai importante obiective turistice și istorice ale Londrei, acesta se îmbracă în mii de luminițe și bucură vizitatorii cu programe distractive și bucate delicioase. Autoritățile nu neglijează nici celelalte puncte de atracție, iluminându-le în stilul sărbătorilor.

Piața de Crăciun din Viena este una dintre cele mai longevive și este amenajată în fiecare an în fața magicei Catedrale din capitala austriacă. Datorită cadrului unic, atmosfera de sărbătoare prinde note de nostalgie, divin și dragoste, fiind completată de lumânări parfumate, care emană o aromă minunată.

Praga se poate lăuda cu o minunată piață de Crăciun în centrul său istoric. Având o suprafață relativ mică, târgul concentrează magia sărbătorilor în luminițele și jucăriile multicolore din fiecare căsuță, prezentând vizitatorior jucării din lemn, bijuterii hand made și marionete clasice cehe.  Nelipsite de la târg sunt bucatele și băuturile tradiționale. Și dacă vinul fiert ne este bine cunoscut, la Praga aveți ocazia să gustați bere fiartă.

Minunatele grădini Tivoli din Copenhaga, chiar dacă sunt cunoscute anul împrejur, în preajma sărbătorilor de iarnă capătă și mai mult farmec. Transformat încă în 1997 într-un loc de poveste, de Crăciun, parcul de distracții devine feeric. Acesta este împodobit anual cu jumătate de milion de luminițe și poate deveni destinația de vis care, cu siguranță, îi va cuceri nu doar pe cei mici.

Târgul din Strasbourg este desemnat pentru al doilea an consecutiv drept cel mai bun Târg de Crăciun din Franţa. Totodată acesta poartă titlul şi de cea mai mare și cea mai veche piață de Crăciun din ţară. Vizitatorii pot gusta covrigii tradiţionali sau turta dulce preparată după reţetă franţuzească – pain d’épices. Atmosfera de sărbătoare în tandem cu trăsăturile arhitecturale uimitoare din Strasbourg, transformă piața de Crăciun  în una magică.

Deși este relativ tânăr, Târgul de Crăciun din Sibiu și-a căpătat deja faima. Piața Mare din Sibiu s-a transformat într-un veritabil tablou de sărbători, cu zeci de lumini colorate și cu arome de sărbătoare. În fiecare seară, ochii curioșilor sunt alintați de o proiecție care îmbracă toate clădirile în ninsoare. Decorul magic va părăsi piața pe 3 ianuarie.

În  Budapesta, Târgul de Crăciun devine cel mai colorat loc din oraș în perioada sărbătorilor de iarnă. Căsuțele în stil rustic ascund înăuntrul lor preparate tradiționale maghiare precum gulaș, langoși, ștrudel, cârnați și fripturi, fursecuri de Crăciun și legendarii colaci săsești. Dacă ajungeți în capitala Ungariei de sărbători, nu pierdeți ocazia să vă plimbați cu tramvaiul de Crăciun, care este decorat cu aproape 40 de mii de LED-uri albastre și albe.

Bineînțeles că, în acest an, nu trebuie să ratați ocazia de a vizita târgul Acasă de Crăciun din Chişinău, care, pentru prima dată,  a fost realizat în stil european, cu căsuțe din lemn și mii de luminițe. Organizatorii au amenajat și o zonă de poveste, unde picii îl pot întâlni pe Moş Crăciun. Caruselurile, patinoarul temporar și deliciile producătorilor autohtoni vor aștepta vizitatorii până pe 15 ianuarie.

Следите за нами в INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
115 mp – suficient spațiu pentru ca imaginația și spiritul creativ să se manifeste într-un milion de moduri. Expresie a stilului eclectic, acesta îmbina modernul cu neoclasicul.
29 Mai- Colegiul de Arte Plastice Alexandru Plamadeala -Deschidere oficiala Wärmepol !!! Look and listen to the sky!
Mesaje spre cer, sau cuvinte nespuse pentru persoane dragi. Liberi în exprimare, în alegerea persoanei către care se adresează, singura condiție este sinceritatea. 💙 Acceptă provocarea- lasă și tu un răvaș persoanei dragi. 
Află mai multe detalii pe designcafeclub.md

#Wärmepol #sky transmitter #opening #designcafeclubmd #designcafeclub_md wärmepol
Ceremonia de înmânare a premiilor în cadrul concursului "Sculptură pentru Parcul Meu" 
Aceasta a avut loc în corespundere cu conceptul concursului, în parcul Parcul Valea Trandafirilor, unde și vor fi instalate sculpturile.
🏆 Well, meet the winners! 
Locul 1 - O.X. Studio
Locul 2 - Vlasov Dumitru
Locul 3 - Constantin Marcu #SculpturăpentruParculMeu #winners🏆 #concurs #designcafeclub_md #projects #md #chisinau #parculmeu #valeatrandafirilor #imiplacemd
Perfecțiune din lucruri imperfecte, naturalețe, simplism și armonie - acesta este stilul Wabi-Sabi. ☯️ Îmbinat fiind cu elemente care amintesc cele 4 componente sacre - Pamant, Foc, Apa si Aer - un astfel de design transformă orice interior într-o vedetă. 
Propriul apartament al renumitului arhitect @sergeymakhno în stil #wabisabi a atras atenția revistei @dezeen 
Descoperă filosofia acestui interior și inspiră-te! 😊

#designcafeclub_md #designinterior #dezeen #japaneseinfluence #ukraineinterior #ukraineinteriordesign #minimalistic #minimstil #projects #designcafeclub_md #designspiration #design #housetour  #interior #interior4all #interiorforyou #interiordecor  #interiorandhome #homedesign #homestyle #homerenovation
🏨 Ce trebuie sa știi atunci când alegi să cumperi un apartament nou?
Descoperă 5 lucruri de care să ții cont dacă ai în plan să cumperi unul. www.designcafeclub.md
#newarticle #newapartment #designinterior 
#designcafeclub_md
Pare greu de crezut că, după ce au ajuns cu înălțimi de sute de metri deasupra pământului, clădirile ne mai pot uimi cu ceva. Vă prezentăm cinci edificii spectaculoase pe care trebuie să le vizitați, mai ales dacă sunteți pasionați de arhitectură. 
#architecturemasters #bestarchitecture #bestbuildings #futurist #futuristarchitecture #concrete #geometric #architecture #modernism #modernist #modernarchitecture #buildings #city #geometric #designspiration #artoftype #futurism #building #newbuilding #urbanart #citylife #lines #cityview #urban #designcafeclub_md