Reguli de amenajare a unui dormitor ce garantează răsfățul suprem - Design Cafe & Club

Reguli de amenajare a unui dormitor ce garantează răsfățul suprem

  • octombrie 28, 2019
  • Timp de citire:5 minute
Reguli de amenajare a unui dormitor ce garantează răsfățul suprem

Dormitorul e împărăția ta, locul în care rămâi în sinceritate cu tine, în care uiți de restul lumii și te dedici ție. Tocmai din această cauză este important ca atmosfera acestui spațiu să îți poată oferi liniște și răsfăț. Deși pare ușor să îți amenajezi propria ta oază de relaxare, îți recomandăm să ții cont de un șir de reguli. Astfel vei evita să faci mici greșeli din cauza căror dormitorul nu-ți va putea oferi liniștea și împăcarea pe care o cauți acolo.

Vorbind despre reguli, nu facem referință la preferințele estetice, mai degrabă la cele ergonomice și funcționale – un spațiu relaxant nu are dreptul să incomodeze. Astfel, te îndemnăm să observi un șir de factori deja existenți în locuința ta. Trebuie să iei în considerare dimensiunea și forma spațiului, de modul în care pătrunde lumina naturală și de piese de mobilier pe care le ai.

Ergonomie în dormitor

Dispunerea ergonomică a mobilierului în dormitor este principala regulă după care trebuie să construiești spațiul. Mobilierul trebuie să fie aranjat în așa mod încât să ofere acces facil la obiectele din jur.

Patul – piesa în jurul căreia construiești amenajarea

Trebuie să fie comod, să te îmbrățișeze cu căldură în momentul în care te culci. Patul este prima piesă de mobilier la care te gândești când auzi „dormitor”. Era și de așteptat că se va bucura de cea mai multă atenție. Fiind și cea mai masivă piesă, patul este cel care dictează regulile în interior, amplasarea lui necesită o logică anume, în funcție de forma și dimensiunea pe care o are.

Raportul dintre dimensiunea patului și cea a camerei

Cu toții visăm la un pat enorm, în care am încăpea noi și toate visele noastre. Ei bine pentru a obține acest lucru este necesar, în primul rând, ca modelul ales să corespundă numărului de persoane care se vor odihni acolo, dar și de complexitatea corporală pe care o au acestea. Este recomandat a lungimea patului să fie cu 20 cm mai mare decât cea a corpului. În ce privește lățimea patului, aceasta poate varia de la 140 cm la 180 cm. Modelele de 140 cm  sunt potrivite, în general pentru dormitoarele mici, cele de 160 cm sau 180 cm se află în zona confortabilă, lățimea  e 180 de cm fiind una ideala pentru pat. În ambele părți ar trebui să rămână aproximativ 70 de cm de spațiu liber. Și nu uita: un pat cu tăblie tapițată va fi mai confortabil.

Este important să ții cont de dimensiunile camerei când alegi patul. Pentru a avea libertate de mișcare în cameră, patul ar trebui amplasat la o distanță de minimum 60 cm față de perete sau piesele de mobilier din cameră.

Poziționarea și orientarea patului în dormitor

Pentru a crea o atmosferă comodă, se recomandă să amplasezi patul cât mai departe de ușă. Distanța de la intrarea în cameră până la pat trebuie să măsoare nu mai puțin de 90 de cm, dacă este posibil. De asemenea, este bine să evitați amplasarea patului sub fereastră, pentru a nu vă expune frigului în anumite perioade ale anului.

Un factor de confort îl constituie și lumina naturală. Aceasta sporește gradul de confort, de aceea ar fi bine să te conduci după ea. Astfel, amplasează mobilierul în funcție de punctele cardinale, alegerea potrivită fiind spre sud-vest.

Accesoriile patului

Categoric, cel mai important element al patului, menit să garanteze un somn bun este salteaua. Pentru odihna și relaxarea maximă aceasta trebuie aleasă cu atenție, fiind o componentă ce se găsește într-o mare varietate de tipuri: de la cele standardizate la cele ortopedice, create la comandă. Pentru a face patul și mai confortabil, adăugăm câteva perne.

Luminile în dormitor

Ca în orice altă încăpere, iluminatul artificial este cel care dă scenografie spațiului. În dormitor se recomandă însumarea a trei tipuri de iluminat: : iluminatul general, cel de lucru în zona noptierelor, sub formă de veioze, aplice și iluminatul decorativ.

Îți recomandăm să optezi pentru lumini în serie sunt recomandate, o singură sursă de lumină pentru întreg dormitorul fiind insuficientă. În momentul alegerii corpurilor de iluminat pentru dormitor trebuie să luați în considerare funcționalitatea acestora și doar ulterior designul. Vă recomandăm să evitați lumina rece, optând pentru cea caldă, or iluminatul ales corect poate crea starea emoțională dorită în orice moment al zilei.

Sistemul de încălzire, un element indispensabil în dormitor

Când vorbim despre o ambianță plăcută în dormitor, vorbim, bineînțeles și despre căldură, la propriu. Popular în ultimul timp și pe bună dreptate, sistemul de încălzire prin pardoseală este cea mai potrivită soluție pentru dormitor. Fie că optați pentru încălzire tradițională prin pardoseală sau pentru încălzire electrică prin pardoseală, cert este că trebuie să țineți cont încă de la începutul proiectului dacă doriți un astfel de sistem de încălzire.

În comparație cu clasicele calorifere, acest sistem de încălzire are un șir de avantaje. Printre ele se numără următoarele: costuri mici, aspect estetic, adaptabil oricărui spațiu, căldura se distribuie eficient, durată mare de folosință.

Planifică înainte de a cumpăra

Începe totul prin a lua decizii! Pentru a crea un interior reușit trebuie să planifici proiectul înainte de a te apuca de lucru. Fă o listă cu toate obiectele care te reprezintă și de care ai cu adevărat nevoie. Acest lucru te va ajuta mult ulterior. Astfel vei decide repede ce elemente de decor trebuie achiziționate și vei fi scutit de cheltuieli suplimentare pe obiecte inutile.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
😮”WOW” e cuvântul primar atunci când vedem o fotografie arhitecturală ce transmite EMOȚIE. Și așa trebuie să fie! 📸Fotograful care observă arhitectura trebuie să fie cel care vede conceptul de construcție și de integrare a clădirii în mediu. 🎞Pozele lui au menirea de a stimula în privitor dorința unei experiențe personale, de a vedea structura în realitate, de a o observa și a o simți. 👇Pentru a obține un astfel de rezultat, vă dăm jos un șir de principii ce vă vor fi de ajutor.
Vezi mai mult pe designcafeclub.md
☔️Pentru zilele ploioase avem nevoie de acest colțișor. 🖊Ai grijă să-ți proiectezi un asemenea loc în Designul locuinței tale. Micile detalii pot crea un impact enorm în acest sens.🔥 .
📷 @spacecrafting_photography ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Builder: @sd_customhomes ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Architect: @davidcharlezdesigns ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#dcclifestyle #bhilivebeautifully #windowseat #sharemysquare #howyouhome #decorcrushing #everydayibt #currentdesignsituation #localhomes #sharemystyle #roomhints #prettylittleinteriors #inspotoyourhome #makehomeyours #pocketofmyhome #thehappynow #flashesofdelight #interior2you #finditstyleit #thatsdarling #livethelittlethings #decorcrushing
😎Dacă stai cu chirie, trăiești la cămin sau pur și simplu nu ai o locuință ”A TA”, probabil ești și tu printre cei care 💤visează la 🛌dormitorul în care să simți răsfățul suprem în fiecare zi. 🆕De aceea, noi venim cu câteva reguli de amenajare pentru a ne asigura că vei avea dormitorul PERFECT. 🖤 🔗Mai multe pe designcafeclub.md 
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle #homedecor #badroomdesign #rules #design
💡Chiuveta de baie și cea de bucătărie trebuie să se potrivească cu decorul pe care l-ai gândit pentru baia sau bucătăria ta. ✔️Ea trebuie să răspundă perfect nevoilor tale. 👇
✔️Bathtub by Danelon Meroni ✔️Microbial Kitchen by Philips Design
___________________________________________ 
#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#Design_Only #architecture #design #designer #home #arquitectura #arquitetura #archilovers #architectural #architettura #archidaily #architecturephotography #interior #interiordesign #architect #designinspiration #minimal #render #rendering
Un Design bine gândit și bine planificat îți poate oferi confortul pe care îl cauți. 🖤
Într-un apartament de tip studio, confortul este la superlativ, iar decorul bine echilibrat, este de-a dreptul încântător.🏙
Studio #apartment Visualization by @blacknoi.se Studio 📍Berlin,Germany.
___________________________________________ 
#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#Design_Only #architecture #design #designer #home #arquitectura #arquitetura #archilovers #architectural #architettura#archidaily #architecturephotography #interiordesign #designinspiration #minimal #render #rendering#berlin
⁉️Tu după ce principii îți alegi canapeaua?🧐 📰Noi ți-am pregătit un material informativ ce te va ajuta să alegi corect canapeaua pentru ceea ce numim „INIMA CASEI”. ☝️Vezi de ce trebuie să ții cont atunci când îți alegi 🛋!
🔗Link-ul îl găsești în Bio☝️