Marina Gondiu: „La DCC School găsești răspunsul la veșnicul „what if?” -

Marina Gondiu: „La DCC School găsești răspunsul la veșnicul „what if?”

  • iulie 3, 2019
  • Imagini:Nicolae Ursu
  • Timp de citire:3 minute
Marina Gondiu: „La DCC School găsești răspunsul la veșnicul „what if?”

Marina Gondiu este noua membră a echipei DCC School, cea care a îndrumat studenții cursului Basic și, mai nou, transmite din cunoștințele și experiența sa tinerilor din cel de-al 6-lea curs DCC School Advanced. Am fost curioși să aflăm despre experiența sa , dar și un punct de vedere proaspăt asupra cursului, așa că am invitat-o la o discuție sinceră, în care să o descoasem de emoții, impresii și mici secrete.

„DCC School a fost pentru mine o oportunitate de a-mi reaminti de anii în care am predat la facultate. În ultimii ani mă ocupasem doar cu elaborarea proiectelor de design și deja simțeam necesitatea de a mai face ceva.  A fost o provocare pe care am acceptat-o cu drag.”, ne mărturisește tânăra.

Deși nu se află la prima experiență de predare, Marina Gondiu a mărturisit că pentru cursul DCC School a căutat noi căi și noi abordări în predare.

 „La început, îmi făceam griji că nu voi fi percepută corect din start. Cam 19 minute din prima oră, atât a durat această teamă, ca mai apoi timpul să treacă pe neobservate. Pentru fiecare oră mă pregăteam minuțios și încercam să predau astfel materialul încât el să nu fie plicticos. În mai puțin de-o lună am recitit și răsfoit toate cărțile despre design pe care le aveam acasă. Pentru ca studenții să înțeleagă exact despre ce vorbim, exemplificam ilustrativ orice lecție, au fost lecții la care am pregătit PPT-uri cu peste 100 de pagini. Și pentru mine a fost o experiență foarte utilă, știi cum se spune: repetarea e mama cunoștințelor.”

În același timp, profesoara a ținut să menționeze abordarea individuală pe care o are față de fiecare student.

„Din experiența de predare la facultate știu cum e să lucrezi cu studenții. Ceea ce îi face diferiți pe cei de la curs, este că tinerii care vin aici au deja o facultate în spate, sunt determinați, știu ce vor și au o atitudine mai serioasă decât copiii de 18 ani care vin la facultate. Chiar și așa, fiecare dintre ei necesită o modalitate de lucru diferită decât cea pe care o ai cu colegul lui. De aceea, mă străduiesc să acord fiecărui atenția meritată ca să fiu sigur că au luat de la curs cât mai multă informație posibilă. Și să știi că fiecare dintre ei se fac remarcați prin ceva. Am observat acest lucru la partea practică a cursurilor, când am creat moodboard-urile. Unii au făcut niște lucrări pline de acuratețe, foarte bine structurate și corecte, alții au uimit prin abordare și prin „amenajări” care îmi păreau neobișnuite și îndrăznețe.”

După experiența cursului Basic, Marina a acceptat provocarea cursului DCC School Advanced. Ne-a povestit că pentru studenți, primul curs a fost important în realizarea a ce înseamnă profesia de designer și crede că cel de-al doilea – Advanced este o bună platformă de start pentru a descoperi adevărata lume a designului.

„ Acum , să fim sinceri, în trei luni nu poți învăța minuțios o profesie. Pentru acesta este nevoie de mult mai mult timp, însă cursul DCC School Advanced oferă tot ce este necesar la nivel teoretic și practic pentru a putea să transformi hobby-ul sau dorința în profesie, iar experiența de după chiar te poate transforma în profesionist. Știi, persoanele mereu sunt măcinate de întrebări despre ce s-ar fi întâmplat dacă aveau altă profesie, dacă alegeau să fie nu economiști,  ci designeri de interior. Ei bine, la finalizarea cursurilor ei pot afla răspunsul la acest What if”.

Așadar, dacă vă numărați printre cei măcinați de această întrebare, nu ezitați să aplicați la cursul 7 aici și să găsiți răspunsul.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Dacă ești pasionat de Design Interior sau pur și simplu vrei să cunoști cum corect îți poți amenaja interiorul, sunt câteva reguli de respectat, cum ar fi: 🔻Regula 3/3
🔻Regula 60-30-10
🔻Regula celor trei
Vezi accesând designcafeclub.md ce însemnătate au și de ce trebuie să ții cont când realizezi designul de interior.
Arhitectul finlandez Juhani Pallasmaa spunea la un moment dat că „Datorită interesului nostru pentru formă și control formal, arhitecții nu au reușit să înțeleagă atmosfera, sentimentele și emoțiile din experiența și conștiința noastră.” și cu siguranță are dreptate. 
By @chrisprecht •
•
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle 
#AmericanArchitects#AmericanArchitecture #finesocial#fineinteriors #finearchitecture#interiors #interiordesign#architecture #decoration #interior#loft #design#architecturephotography #luxury#homedecor #art #decor #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography
Credeți că 👧👦copiii și 👩‍🦱👨‍🦱elevii ar fi mai atrași să meargă la grădiniță sau 🎒școală dacă aceasta ar avea o arhitectură creativă?

Noi credem că DA, arhitectura 🏫instituțiilor de învățământ pentru copii este un subiect de dezbateri nu mai puțin aprig decât pedagogia modernă și psihologia copilului.🧐 Azi va arătăm 1️⃣0️⃣ proiecte originale de grădinițe și școli care și-au deschis ușile în ultimul an.
Pentru a vedea toate proiectele accesați [designcafeclub.md/articole]☝️
.
.
.
#designcafeclub #dccblog #dcclifestyle
Neobișnuit și amuzant arată acest pahar pentru cocktail. 
Strawtini Martini Glasses by @udarely.
.
.
.
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle 
#AmericanArchitecture#bookofhomes #fineinteriors#finearchitecture #interiors#interiordesign #architecture#decoration #interior #loft #design#architecturephotography #luxury#homedecor #art #decor #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography
Dacă în calendar e 🍁TOAMNĂ🍁 îți propunem 4 pași pentru a aduce toamna și în casa ta prin simple elemente de decor. 🍂
Vezi Link in Bio ☝️
#designcafecmb #dccblog #dcclifestyle #autumn #autumndecorations
Probabil cele mai memorabile proiecte de Design Interior și Arhitectură rămân cele a căror priveliște îți taie respirația. 🖤
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle 
#bedroomdecor #bedroomdesign#bedroomgoals #homedecor#housedesign #interiorgoals#interiorlovers #interiordecorating#finearchitecture #fineinteriors#dreamdesign #architecturelovers#architecture_hunter#architecturedetails#architectureanddesign #designhome#designgoals #designlovers#greatdesign #homesweethome#interior4you1 #interiors2you#passion4interiors