London Design Festival – preview de festival - Design Cafe & Club

London Design Festival – preview de festival

  • septembrie 9, 2019
  • Imagini:www.londondesignfestival.com
  • Timp de citire:5 minute
London Design Festival – preview de festival

La sfârșitul acestei săptămâni se va da startul London Design Festival. Între 14 și 22 septembrie, capitala britanică se va transforma într-o oază de creativitate. Sute de specialiști din domeniu industriilor creative își vor prezenta lucrările în cadrul festivalului. În acest an, Londra va fi invadată de peste 500 de expozanți, din aproape 40 de țări ale lumii.

Se prea poate ca încă să nu fi decis dacă vrei să mergi sau nu. Sau s-ar putea sa te fi decis să mergi, însă să nu știi ce te așteaptă. Pentru a te ajuta, îți prezentăm mai jos un preview al instalațiilor publice pe care designerii și arhitecții le-au gândit pentru tine.

Please Be Seated / Paul Cocksedge

Designerul britanic Paul Cocksedge, special pentru London Design Festival, transformă piața din Finsbury Avenue cu proiectul „Please Be Seated.” Situat în inima Broadgate, proiectul de amenajare va fi cel mai ambițios dintre cele existente. Instalația de scară largă îmbină inovația și tehnologia și răspunde ritmului în schimbare al comunității: designul său oferă curbe pentru ca oamenii să stea și să meargă pe sub ea, îmbunătățind în continuare cel mai mare cartier pietonal din Londra.

Sea Things/ Sam Jacob

Sam Jacob proiectează o nouă instalație în marea intrare în Victoria & Albert Museum pentru a evidenția necesitatea regândirii sistemului global de materiale plastice, ținând cont de circuitul complet al acestuia și regândirea utilizării viitoare în fiecare produs. Intitulat Sea Things, conceptul va lua forma unui cub cu oglindă în două dimensiuni, suspendat deasupra vizitatorilor. Animația din interior, creată alături de Rory Cahill, reflectă o infinitate care seamănă cu oceanul și este la fel de mare ca și provocările cu care ne confruntăm. Situată la intrare, instalația – care este o manifestare digitală și fizică a crizei globale a materialelor plastice de unică utilizare – are intenția de a impacta imediat vizitatorii muzeului, reactualizând spațiul pentru London Design Festival.

Bamboo (竹) Ring: Weaving into Lightness/ Kengo Kuma

Inelul de bambus (竹), sau „Take-wa 竹 わ”, creat pentru London Design Festival, este un experiment conceput și explorat de Kengo Kuma.  Structura în formă de gogoșă – ca un cuib sau un cocon – a fost creată prin țesătura inelelor din bambus și fibră de carbon. Pentru Kuma, care lucrează cu inginerii structurali Ejiri și cu laboratorul Kengo Kuma de la Universitatea din Tokyo, instalația este o explorare a plianței, a preciziei, a ușurinței și a rezistenței. Prin tragerea a două capete, instalația se de formează în mod natural, ridicând jumătate din structura țesută în aer. Prin combinarea fibrei de carbon, un material contemporan, cu materialul tradițional din bambus și laminarea fiecărui inel, efectul rezultat obține o anumită rigiditate, menținând în același timp proprietățile materiale unice și frumusețea bambusului – un material remarcabil, durabil, care rezonează cu amintirile din copilărie ale lui Kuma și privește viitorul arhitecturii.

Disco Carbonara/ Martino Gamper

Coal Drops Yard va fi gazda unei comisii de festival, condusă de către Martino Gamper. Această instalație unică, specifică, este o adăugare temporară ludică arhitecturii King’s Cross: o fațadă falsă a unei discoteci cu o nouă abordare a placării tradiționale din Alpii italieni. Conceptul lui Gamper este conceput ca o poartă de acces în Coal Drops Yard și este inspirat din conceptul de sat Potemkin. Termenul provine din poveștile unui sat portabil fals, construit pentru a o impresiona pe împărăteasa Ecaterina a II-a de iubitul ei Grigory Potemkin în timpul călătoriei sale în Crimeea în 1787. Structura va avea un impact asupra mediului scăzut, toate materialele urmând să fie produse cu utilizarea apelor reziduale, din materiale reciclate sau care vor fi, ulterior, refolosite.

Life Labyrinth/ PATTERNITY

Life Labyrinth – proiectat de PATTERNITY – aduce la viață puterile vindecătoare ale unuia dintre cele mai vechi simboluri geometrice de pe Pământ. Luând o formă gigantică de labirint în spirală tridimensională, Life Labyrinth invită vizitatorii la o plimbare meditativă. Este dovedit că această activitate are beneficii atât pentru sănătate psihologică cât și fizică: armonizarea corpului, a minții și a spiritului.

Stilul monocrom și îndrăzneț de la PATTERNITY reflectă structura din cărămidă ale Catedralei Westminster, fiind un omagiu geometriei arhitecturii Catedralei.   Înconjurat de plante, forme grafice și sunete blânde, spațiul este o destinație pentru contemplare creativă și reconectare pozitivă în mijlocul agitației vieții londoneze.

Walala Lounge/ Camille Walala

Camille Walala se întoarce la London Design Festival într-o manieră colorată, caracteristică. Designerul de origine franceză a decis să energizeze și să însuflețească South Molton Street, în inima West End-ului londonez, cu o colecție îndrăzneață și frumoasă de mobilier stradal. Viziunea lui Walala este de a crea un living urban în aer liber – un loc în care oamenii să se reunească să discute și să se relaxeze în centrul Londrei – cu o explozie de culoare și bucurie irepresibilă. Walala Lounge va cuprinde o serie imprevizibilă de cuboide, cilindri și arcade realizate din oțel periat și MDF Tricoya®, în timp ce o serie de modele de ghivece masive incorporate în concept și baze asemănătoare cu covoarele vor da senzația de „acasă”.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
📌Coordonat de Grup Karim’s și proiectat de @stefanoboeriarchitetti, primul oraș forestier inteligent din Mexic se va concentra pe inovație și calitatea mediului. 🌳Orașul echilibrează spațiile verzi și cele construite, fiind autonom din punct de vedere alimentar și energetic. ☝️Vezi pe designcafeclub.md mai multe detalii despre proiect și ”încearcă” să nu te îndrăgostești de el. 🥰 🔗în Bio.
😮”WOW” e cuvântul primar atunci când vedem o fotografie arhitecturală ce transmite EMOȚIE. Și așa trebuie să fie! 📸Fotograful care observă arhitectura trebuie să fie cel care vede conceptul de construcție și de integrare a clădirii în mediu. 🎞Pozele lui au menirea de a stimula în privitor dorința unei experiențe personale, de a vedea structura în realitate, de a o observa și a o simți. 👇Pentru a obține un astfel de rezultat, vă dăm jos un șir de principii ce vă vor fi de ajutor.
Vezi mai mult pe designcafeclub.md
☔️Pentru zilele ploioase avem nevoie de acest colțișor. 🖊Ai grijă să-ți proiectezi un asemenea loc în Designul locuinței tale. Micile detalii pot crea un impact enorm în acest sens.🔥 .
📷 @spacecrafting_photography ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Builder: @sd_customhomes ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Architect: @davidcharlezdesigns ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#dcclifestyle #bhilivebeautifully #windowseat #sharemysquare #howyouhome #decorcrushing #everydayibt #currentdesignsituation #localhomes #sharemystyle #roomhints #prettylittleinteriors #inspotoyourhome #makehomeyours #pocketofmyhome #thehappynow #flashesofdelight #interior2you #finditstyleit #thatsdarling #livethelittlethings #decorcrushing
😎Dacă stai cu chirie, trăiești la cămin sau pur și simplu nu ai o locuință ”A TA”, probabil ești și tu printre cei care 💤visează la 🛌dormitorul în care să simți răsfățul suprem în fiecare zi. 🆕De aceea, noi venim cu câteva reguli de amenajare pentru a ne asigura că vei avea dormitorul PERFECT. 🖤 🔗Mai multe pe designcafeclub.md 
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle #homedecor #badroomdesign #rules #design
💡Chiuveta de baie și cea de bucătărie trebuie să se potrivească cu decorul pe care l-ai gândit pentru baia sau bucătăria ta. ✔️Ea trebuie să răspundă perfect nevoilor tale. 👇
✔️Bathtub by Danelon Meroni ✔️Microbial Kitchen by Philips Design
___________________________________________ 
#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#Design_Only #architecture #design #designer #home #arquitectura #arquitetura #archilovers #architectural #architettura #archidaily #architecturephotography #interior #interiordesign #architect #designinspiration #minimal #render #rendering
Un Design bine gândit și bine planificat îți poate oferi confortul pe care îl cauți. 🖤
Într-un apartament de tip studio, confortul este la superlativ, iar decorul bine echilibrat, este de-a dreptul încântător.🏙
Studio #apartment Visualization by @blacknoi.se Studio 📍Berlin,Germany.
___________________________________________ 
#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#Design_Only #architecture #design #designer #home #arquitectura #arquitetura #archilovers #architectural #architettura#archidaily #architecturephotography #interiordesign #designinspiration #minimal #render #rendering#berlin