Lecție de profesionalism de la Alexandrin Buraga, la DCC School

Lecție de profesionalism și personalitate de la Alexandrin Buraga, pentru studenții DCC School

  • aprilie 30, 2019
  • Imagini:Nicolae Ursu
  • Timp de citire:3 minute
Lecție de profesionalism și personalitate de la Alexandrin Buraga, pentru studenții DCC School

La DCC School, studenții nu învață doar despre stiluri și soft-uri, ci interacționează cu specialiști din domeniu, care aduc plus de valoare experienței lor. „La 16 ani mi-am propus scopul să fiu designer și l-am atins. Și voi trebuie să aveți acest scop și această misiune stabilită foarte clar.” Acesta a fost primul sfat pe care l-au primit studenții DCC School de la fondatorul Școlii de Design, arhitectul Alexandrin Buraga, care a  venit în fața studenților cu un share de experiență.

Arhitectul a ținut să puncteze câteva aspecte importante pentru viitoarea carieră a studenților. Evitând să discute despre aspectele teoretice ale designului, Alexandrin Buraga s-a axat pe obiectivele profesionale și cele de personalitate. Fondatorul DCC School a îndemnat studenții nu doar să învețe ce înseamnă designul, ci să facă din el un stil de viață: „Designul, arta și arhitectura este ceea ce ne leagă. Ele trebuie să devină lifestyl-ul vostru. Doar în acest mod veți reuși să intrați în esența cotidianului și să înțelegeți cum faceți prin design lumea mai bună.”

Studenților li s-a subliniat că designul este un mecanism foarte complex, iar în acest sens, cunoștințele universale sunt imperios necesare. „Nu există designeri care să nu știe arhitectură, nu există designeri care nu știe artă sau psihologie sau alte cunoștințe care îi fac mai buni în domeniu.”, spune fondatorul DCC School.

Din experiența proprie, Alexandrin Buraga a povestit viitorilor designeri despre cât de importantă este comunicarea cu mediul de specialitate.  El i-a îndemnat să se implice cât mai des  în proiecte creative și să caute experiențe de networking.  Arhitectul spune că interacțiunile cu comunitatea din domeniu, dezvoltă și mai mult viziunile și abilitățile și fiecare persoană îi poate apropia pe studenți de experiența pe care și-o doresc.

Creativitate și antreprenoriat

Alexandrin Buraga nu este doar un exemplu în design și arhitectură. Arhitectul a povestit, prin prisma proiectelor fondate de el cum să transformi creativitatea într-o afacere de succes. Biroul de arhitectură și design AB+Partners; laboratorul în care iau naștere cele mai autentice piese de mobilier – MADLAB (Moldavian Authentic Laboratory); platforma Design Cafe&Club și singurul festival al industriilor creative din Republica Moldova – Moldovan Design Week sunt proiecte de succes pe care le-a dezvoltat arhitectul, având la bază creativitatea.

Alexandrin Buraga a ținut să menționeze că un aspect important al unei cariere de succes sunt abilitățile manageriale. Pentru a obține un rezultat bun, un important factor este asumarea și însușirea responsabilităților complete. Unul dintre secretele care îl ajută să conducă proiectele pe care le-a creat este disciplina. Iar pentru ca aceasta să fie respectată este important să pătrunzi în diferite domenii aferente industriilor creative. În acest sens, contează să existe o bază bună de pregătire în ceea ce privește furnizorii, respectarea termenelor și experiența pe care o au ei în spate.

La fel, Alexandrin Buraga i-a îndemnat pe studenți să nu să se teamă să greșească prin a experimenta. Și să nu să se oprească la ce înseamnă designul în RM și să meargă mai departe și să cunoască designul peste hotare cu toate mecanismele care le aduc după sine clienții internaționali.

Pe scurt, în cele două ore interactive, arhitectul Alexandrin Buraga a interacționat cu studenții, le-a răspuns la întrebări și le-a dezvăluit secretele unui Happy Client!

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Îți imaginezi cum ar arăta o construcție monocromă în negru? 🖤

Dacă nu, convinge-te! iar dacă da, te invităm să vezi dacă viziunile tale cu cele ale magazinului de îmbrăcăminte al mărcii coreene JUUN.J, corespund! 👇
🖤
Urmează Link-ul din Bio pentru a vedea întreaga galerie foto. ☝️
#designcafeclub #dccblog #dcclifestyle
Camp Adventure este o destinație ce-ți oferă o experiență nouă și unică. O plimbare pe trepte de 900 de metri conectată la un turn de observație cu o înălțime de 45 de metri creează o ocazie unică de a face o plimbare deasupra treetop-urilor și de a experimenta natura, priveliștea uimitoare a pădurii văzută dintr-o altă perspectivă. 
Conceput de: @effektarchitects
images by @feng_zhu_ 
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle 
#observatory#architecture#designboom#copenhagen#treetop#artsytecture#archilife#architectureanddesign#allofarchitecture#architecturedaily#archidesign#architecturaldetail#interior4inspo#architecturedesign#next_top_architects#archigram#designboom#archilover#interiordesigns#interiorforyou#archigram#interior2you#homebeautiful#contemporaryarchitecture#currenthomeview
Te invităm să descoperi creația și să te inspiri de la oameni creativi în orașul contrastelor. 😍
👇
La sfârșitul acestei săptămâni se va da startul London Design Festival @l_d_f_official. 🇬🇧
Între 14 și 22 septembrie, capitala britanică se va transforma într-o oază de creativitate. 🤩

Ce poți vedea acolo?
Accesează 👉designcafeclub.md/articole și bucură-te de Festival. 
#designcafeclub #dccblog #dcclifestyle #londondesignfestival #londondesignfestival2019 #london #festival #design
The Poised Table - Echilibrat. Suspendat. Și în același timp elegant, nemișcat și încrezător. Acestea sunt unele dintre semnificațiile cuvântului „poised”, care descriu exact ce reprezintă acest scaun excepțional.
by Paul Cocksedge Plays with Perception .
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle 
#AmericanArchitecture#bookofhomes #fineinteriors#finearchitecture #interiors#interiordesign #architecture#decoration #interior #loft #design#architecturephotography #luxury#homedecor #art #decor #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte
🔻Fiecare logo conține un mesaj pe care brandurile doresc să-l cultive la maxim. 💡Uneori, planurile pot fi date peste cap de un simplu ilustrator care le oferă un alt sens desprins din realitate.

Vezi, accesând link-ul din Bio, cum arată logo-urile celor mai cunoscute companii, reinterpretate. ☝️
Cel mai original Design de Interior sunt Oamenii care îl completează.
Photo Cred: Eric Laignel.
.
.
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle 
#bedroomdecor#atticbedroom#loftbedroom#interiorforyou#interiorandhome#interiorinspo#interior_design#interiorstyling#interiorinspiration #instahome#instainterior#roomforinspo#interiordecorating #furniture#mansion #home#house#finearchitecture#fineinteriors#design#architecturephotography#homedecor