Irina Greciuhina a dezvăluit secretele profesiei la Școala de Design - Design Cafe & Club

Irina Greciuhina a dezvăluit secretele profesiei la Școala de Design

  • februarie 28, 2018
  • Imagini:Mihai Duca
Irina Greciuhina a dezvăluit secretele profesiei la Școala de Design

Lucrările sale echilibrate și pline de stil au făcut-o cunoscută nu doar în țară, ci și în depărtări. Fie că este vorba despre o locuință din Moldova, un restaurant din Rusia sau un club din China, designerul Irina Greciuhina găsește mereu formula perfectă pentru un interior de succes. Și pentru că vrem să arătăm studenților Școlii de Design partea practică a lucrurilor, am invitat renumita arhitectă să le povestească despre cum să dai autenticitate și individualitate oricărui spațiu.

Irina Greciuhina le-a explicat studenților că dedicația și pasiunea sunt elementele cele mai importante în crearea unui proiect. „Pentru mine, banii nu sunt cel mai valoros lucru, ci senzația că îți place ceea ce faci, că nu îți cheltui viața, ci o trăiești. Iată de ce pot să refuz unele proiecte, pe care nu le simt potrivite pentru mine. Trebuie să înțelegem dacă noi și clientul putem într-adevăr fi utili unul altuia.”, spune Irina Greciuhina.

Modestă din fire, arhitecta spune că cea mai bună caracterizare a sa sunt proiectele pe care le-a realizat. În afară de proiectele private, Irina Greciuhina și-a pus semnătura pe designul a circa 50 de localuri publice. Aceasta nu a ezitat să împartă studenților un mic secret al succesului său: „Designul nu apare de nicăieri, întotdeauna există la bază o fabulă și în jurul acesteia se dezvoltă un interior armonis estetic și, în același timp, plin de sens.”

Un alt accent care poate aduce individualitate spațiului sunt obiectele autentice, lucrate manual. „Ca să putem concura cu marile companii a căror produse le consumă publicul larg, trebuie să renaștem designul național, din punct de vedere meșteșugăresc. Să creăm decor autentic, de autor. Un exemplu în acest sens poate servi restaurantul Osho, unde am utilizat decorul din argilă, creat după tehnologii mai noi, văzut altfel.”, spune designerul. „Detaliile elaborate individual ne ajută să deosebim interiorul autentic de celelalte. Chiar dacă vom combina corect elementele procurate din magazine, oricum spațiul va părea plicticos, după părerea mea. Eu mereu tind să fac o interpretare a ceva, lucrurile efectuate manual îmbogățesc considerabil interiorul, îl personalizează.”

În același timp, Irina Greciuhina a menționat că: „Valoarea interiorului trebuie să poată fi percepută la nivel de subconștient. Când  nu sunt citite corect informațiile, interiorul este eșuat.”

Irina Greciuhina a îndemnat studenții să păstreze pasiunea pe care o au la început de cale, pentru că anume ea este garantul calității, de aceea, și după ani de zile, designerul pune suflet în fiecare proiect. „Se pare că, cu cât mai multe proiecte faci, îți poți permite să fii mai relaxat și să fie totul mai simplu, însă de fiecare dată sunt emoții și un fel de frică… nu mai știi ce să faci de data aceasta, cum să fii irepetabil  și mereu cunoști clientul și descoperi acea fabulă. Mi se pare o senzație corectă și nu vreau să mă despart de ea pentru că anume ea nu-ți permite să strici proiectul.”

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Îți imaginezi cum ar arăta o construcție monocromă în negru? 🖤

Dacă nu, convinge-te! iar dacă da, te invităm să vezi dacă viziunile tale cu cele ale magazinului de îmbrăcăminte al mărcii coreene JUUN.J, corespund! 👇
🖤
Urmează Link-ul din Bio pentru a vedea întreaga galerie foto. ☝️
#designcafeclub #dccblog #dcclifestyle
Camp Adventure este o destinație ce-ți oferă o experiență nouă și unică. O plimbare pe trepte de 900 de metri conectată la un turn de observație cu o înălțime de 45 de metri creează o ocazie unică de a face o plimbare deasupra treetop-urilor și de a experimenta natura, priveliștea uimitoare a pădurii văzută dintr-o altă perspectivă. 
Conceput de: @effektarchitects
images by @feng_zhu_ 
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle 
#observatory#architecture#designboom#copenhagen#treetop#artsytecture#archilife#architectureanddesign#allofarchitecture#architecturedaily#archidesign#architecturaldetail#interior4inspo#architecturedesign#next_top_architects#archigram#designboom#archilover#interiordesigns#interiorforyou#archigram#interior2you#homebeautiful#contemporaryarchitecture#currenthomeview
Te invităm să descoperi creația și să te inspiri de la oameni creativi în orașul contrastelor. 😍
👇
La sfârșitul acestei săptămâni se va da startul London Design Festival @l_d_f_official. 🇬🇧
Între 14 și 22 septembrie, capitala britanică se va transforma într-o oază de creativitate. 🤩

Ce poți vedea acolo?
Accesează 👉designcafeclub.md/articole și bucură-te de Festival. 
#designcafeclub #dccblog #dcclifestyle #londondesignfestival #londondesignfestival2019 #london #festival #design
The Poised Table - Echilibrat. Suspendat. Și în același timp elegant, nemișcat și încrezător. Acestea sunt unele dintre semnificațiile cuvântului „poised”, care descriu exact ce reprezintă acest scaun excepțional.
by Paul Cocksedge Plays with Perception .
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle 
#AmericanArchitecture#bookofhomes #fineinteriors#finearchitecture #interiors#interiordesign #architecture#decoration #interior #loft #design#architecturephotography #luxury#homedecor #art #decor #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte
🔻Fiecare logo conține un mesaj pe care brandurile doresc să-l cultive la maxim. 💡Uneori, planurile pot fi date peste cap de un simplu ilustrator care le oferă un alt sens desprins din realitate.

Vezi, accesând link-ul din Bio, cum arată logo-urile celor mai cunoscute companii, reinterpretate. ☝️
Cel mai original Design de Interior sunt Oamenii care îl completează.
Photo Cred: Eric Laignel.
.
.
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle 
#bedroomdecor#atticbedroom#loftbedroom#interiorforyou#interiorandhome#interiorinspo#interior_design#interiorstyling#interiorinspiration #instahome#instainterior#roomforinspo#interiordecorating #furniture#mansion #home#house#finearchitecture#fineinteriors#design#architecturephotography#homedecor