Complexitatea monocromă în negru - Design Cafe & Club

Complexitatea monocromă în negru

  • septembrie 10, 2019
  • Imagini:Yongjoon Choi
  • Timp de citire:1 minut
Complexitatea monocromă în negru

În pofida simplității sale aparente, o construcție monocromă, de un negru intens, poate fi un spațiu conceptual complex. Magazinul de îmbrăcăminte emblematic al mărcii coreene Juun.J, care s-a deschis recent la Seul, este o confirmare excelentă în acest sens. Acesta nu este doar o clădire neagră, ci un spațiu multidimensional construit pe contrastele de lumină și umbră, interioarele albe și negre, gândirea și principiile arhitecturale occidentale.

Din anumite unghiuri, se pare că magazinul este o casă triunghiulară, dar nu este așa. Arhitecții au îmbinat un triunghi, un cerc și un pătrat pentru a forma o clădire abstractă, geometrică, legată de fațadele sale uniforme din beton negru. Împreună sunt un fel de „puzzle arhitectural”.

Este interesant faptul că proiectul, semnat de WGNB , nu este o structură nou construită, ci o clădire rezidențială obișnuită. Pentru a finisa clădirea reconstruită, arhitecții au folosit materiale pentru a maximiza potențialul negrului: panouri din lemn decorative, podele ceramice, beton, vinil, vopsele

acrilice etc.