7 clădiri publice uimitoare ce vor fi inaugarate în 2018 - Design Cafe & Club

7 clădiri publice uimitoare ce vor fi inaugarate în 2018

  • februarie 15, 2018
7 clădiri publice uimitoare ce vor fi inaugarate în 2018

15În era tehnologiilor moderne, arhitectura devine arta de a utiliza la maxim resursele disponibile pentru a crea spații rupte de realitate. Și dacă la unele dintre ele este greu de ajuns, altele sunt construite cu un scop diametral opus. Îți prezentăm șapte dintre clădirile destinate publicului, pe care trebuie să le incluzi în lista must-see.

Centrul de Artă Interpretativă din Taipei, proiectat de către biroul OMA

Designul pentru viitorul complex teatral a fost devăluit de către Rem Koolhaas încă în 2009, însă își va deschide ușile abia în acest an. Exteriorul clădirii va fi  îmbrăcat cu aluminiu, iar fațada cubului central va fi acoperită cu sticlă ondulată. Centrul de Artă Interpretativă din capitala taiwaneză  va include trei săli de spectacole, una mare de 1.500 de locuri și două de 800 de locuri, una dintre ele fiind amplasată într-o sferă uriașă.

Amager Resource Centre, Danemarca, proiectat de către biroul BJARKE INGELS GROUP

Arhitecții biroului danez BJARKE INGELS GROUP vor să schimbe percepția publicului despre clădirile de utilitate publică și au transformat o centrală electrică din Copenhaga într-o adevărată atracție turistică. Proiectul, perceput inițial ca o provocare futuristă, este dotat cu un coș care aruncă inele de fum și o pantă de schi de 31 de mii de mp amplasată chiar pe acoperișul construcției.

Muzeul V & A din Dundee, proiectat de către biroul Kengo Kuma și Associates

Primul muzeu de design din Scoția a fost proiectat de arhitectul japonez Kengo Kuma. Despre destinația clădirii vorbește chiar aspectul său exterior. Forma unghiulară a construcției și fațada acoperită cu striații orizontale din beton aduc frumusețea stâncilor scoțiene într-o clădire contemporană. De asemenea, muzeul se poate lăuda cu o parte laterală ce se extinde peste apă semănând cu bordul unei corăbii.

Marele Muzeu Egiptean, proiectat de către biroul Heneghan Peng Architects

Pentru 2018, egiptenii ne pregătesc deschiderea celui mai mare muzeu arheologic din lume. Inaugurarea acestuia a fost amânată câțiva ani, Marele Muzeu Egiptean urmând să-și deschidă ușile în acest an doar parțial. Designul exterior al construcției este inspirat din vestitele piramide egiptene, motivul triunghiular al acestora regăsindu-se pe fațada clădirii.

Hotelul Morpheus, proiectat de către biroul Zaha Hadid Architects

Morpheus a fost proiectat de arhitecți ca fiind prima clădire din lume în formă liberă cu exoschelet. Plasa exterioară, ce ascunde baza din beton armat, nu doar asigură stabilitatea întregii structuri, ci îi oferă un aspect neconvențional. Clădirea are sculptată în mijloc o gaură imensă traversată de două punți, ceea ce îi oferă complexitate și volum, precum și spații interne originale.

Centrul de Artă Guardian, proiectat de către biroul Büro Ole Scheeren

Centrul de Artă din Beijing seamănă cu un puzzle chinezesc care interconectează spațiile culturale, îmbinând arta cu evenimentele de actualitate. Construit în apropierea orașului interzis și a Muzeului Național de Artă din China, Centrul de artă Guardian este o nouă instituție culturală hibridă care echilibrează tradiția și contemporanul.

Biblioteca Centrală din Christchurch, Noua Zeelandă, de Schmidt Hammer Lassen Arhitects

Noua Bibliotecă Centrală din Christchurch este unul dintre proiectele principale din planul de reconstrucție a orașului, care a fost practic devastat de cutremurele din 2010 și 2011. Clădirea aurie care va găzdui biblioteca are o suprafață de aproximativ 12 mii de mp. Pe lângă încăperi cu cărți, aceasta va avea spații destinate tehnologiilor digitale, dar și arhivei locale.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
@ira.trifanova cea care vrea să arate celorlalți lumea așa cum o vede ea. 🖤 💬Mai multe despre dragostea față de imagine ne-a dezvăluit în interviu.
Link in Bio☝️
.
#designcafeclub #dccblog #dccinterviews #dcclifestyle
Get the project! 🙃
🤯Simți cum uneori îți explodează capul din cauza ideilor creative și vrei să le pui în aplicare pe toate? 🙄Îți plac provocările creative, dar te plictisești să stai în oficiu 8 ore? 
Ai nevoie urgentă de un proiect nou!🤩 📩Trimite portofoliul și CV-ul tău pe office@designcafeclub.md, iar noi îți vom salva creativitatea și îți vom găsi proiectul care să te inspire.
Get the talent! 🙃
📈Cu siguranță, compania ta este în dezvoltare continuă, iar unele proiecte au nevoie de idei creative, viziuni noi și abordare inedită.
🔍Lucruri pe care s-ar putea să nu le găsești peste noapte, în schimb poți găsi talentul care-ți va transforma proiectul în operă de artă! 📩Profită de oportunitate și înregistrează-ți proiectele pe office@designcafeclub.md, iar noi îți vom găsi persoana potrivită.
🧠Oamenii creativi sunt ca un ocean de idei, mereu ai ce învăța de la ei.
🎞Ți-am pregătit 10 filme ce ți-ar putea alimenta bagajul de idei creative.🤡 În Weekend dedicăm câteva ore inspirației. 😊
Răspândim Creația. 🤩
Vezi Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #dcc #dccblog #dclifestyle #film #design #tbt
Idei de amenajare și decor pentru locuințele cu spații mici. 🖤

Tiny house goals by @littlebyronco 
#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#homeinspiration #cabingoals #cabinlove #interior2you #interior4inspo #interiordesigns #rustichomedecor #myhomevibe #cabininthewoods #outdoordesign #howwedwell #jungalowstyle #interior_and_living #rustichome #homeinspo #cabinporn #cabin #mydomaine #interiordesire #interiorismo #interiorwarrior #cabinlife #bohohome #tinyhome #rusticdecor #interiorlover #rustichomedecor
De ce să arunci, când poți crea produse mobiliere originale! ✨

#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#inktober #sketchzone #gillde#sketch_arq #practice #sketching#ideation #instasketch #sketchy#productdesign #industrialdesign#ideation #produktdesign#graphicroozane#productsketch#idsketching#thumbnails #idsketches #idsketch#sketch #sketches#thumbnailsscribbles #digitalsketch#designinspiration #ideasketch#designinspo #sketchbookBy