6 trucuri de depozitare în camera de zi - Design Cafe & Club

6 trucuri de depozitare în camera de zi

  • decembrie 18, 2019
6 trucuri de depozitare în camera de zi

Probabil nu o singură dată te-ai întrebat unde să mai aranjezi lucrurile pentru a te bucura de spațiu și libertate. Spațiul de depozitare este o problemă des întâlnită, mai ales în locuințele mici. Tindem, de cele mai multe ori, să ascundem obiectele pe care le utilizăm rar pentru a păstra un aspect îngrijit al camerelor. Și dacă în cazul dormitoarelor, a băilor și bucătăriei totul este relativ clar, atunci în living s-ar putea să fie puțin mai complicat. Anume în camera de zi sunt păstrate lucrurile comune, multe la număr și foarte diferite, prin urmare, aici soluțiile de depozitare sunt cele mai necesare. Iată 6 trucuri care te-ar putea ajuta în acest sens.

1 Investește într-un otoman cu spațiu de depozitare

Taburetul otoman cu spațiu de depozitare este o soluție excelentă pentru camerele de zi, deoarece are scop dublu. Pe lângă faptul că reprezintă un loc minunat pentru a vă odihni picioarele, acestea oferă și spațiu de dimensiuni generoase în care pot fi ascunse obiectele pe care nu le doriți în camera de zi. Acesta ar putea fi un loc bun pentru pături sau perne suplimentare, poate chiar și cearșafuri, dacă aveți o canapea extensibilă. De asemenea, în otoman puteți stoca DVD-urile și jocurile, telecomenzile și revistele care se îngrămădesc în camera de zi. Această piesă de mobilier funcțională este locul perfect pentru a păstra obiecte înainte de sosirea oaspeților.

2 Nu treceți cu vederea cuierele de perete

Instalați câteva cuiere de perete pentru a organiza, fără efort, pălăriile, paltoanele și poșetele. Astfel, evitați instalarea dulapurilor și aglomerarea lor. Este important să găsiți echilibrul și distanța care să funcționeze pentru elementul pe care îl atârnați, deoarece va crea un aspect atractiv vizual și va funcționa în mod natural ca decor de perete.

3 Ascunde dezordinea în depozit închis

Unele articole, cum ar fi cărțile, pot fi păstrate foarte frumos, în timp ce alte articole, cum ar fi hârtiile, jucăriile copiilor sau aparatele electronice mici, pot fi obosi ochiul. Pentru aceste elemente mai dificile, luați în considerare depozitarea închisă, cum ar fi un cub de țesătură sau un coș de răchită. Această strategie face în continuare toate articolele accesibile și, în același timp, facilitează proiectarea unui spațiu funcțional, oferind posibilitatea de stocare.

4 Utilizează o unitate de depozitare pe verticală

Pentru a elibera spațiu, optează pentru un suport de depozitare vertical. Nu e neapărat ca acesta să ocupe tot peretele și să fie perfect simetric. Poți opta pentru niște polițe modulare, aranjate lângă perete. Sau poți utiliza o scară care, înlocuiește funcția sa de bază cu cea de stocare. Principalul obiectiv este să eviți expansiunea obiectelor pe orizontală. Acest truc mai are un mare atu – elementele pot deveni și decor. Ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a crea aceste mici insule tematice. Te poți juca cu culoarea, stilul și textura.

5 Adaugă o masă de tip consolă

Unul dintre cele mai simple trucuri de depozitare, dar și dintre cele mai sofisticate, este încadrarea meselor de tip consolă în living. În cele mai multe cazuri, rămâne puțin între canapea și perete. Profitați de el așezând o masă îngustă în spatele canapelei. Alegeți o masă de o culoare complementară, care să aibă aceeași lungime ca canapeaua. O puteți folosi pentru a stoca reviste, cărți, telecomenzi, rame, decor sau lămpi. Puteți chiar instala o priză în corpul ei pentru a încărca telefonul.

6 Folosește spațiul de sub scări

Deseori, spațiul de sub scări este unul generos, dar nevalorificat. Pentru a optimiza stocarea, îl puteți utiliza ca dulap sau puteți instala acolo rafturi. Ofertant în remodelare, spațiul de sub scări devine un depozit suplimentar, menținând în același timp integritatea structurală a scărilor. Aici puteți stoca pantofii, paltoanele sau puteți amenaja o mini bibliotecă.