5 greșeli pe care să le eviți în amenajarea unui living - Design Cafe & Club

5 greșeli pe care să le eviți în amenajarea unui living

  • noiembrie 4, 2019
  • Timp de citire:4 minute
5 greșeli pe care să le eviți în amenajarea unui living

Detaliile fac diferența, cu certitudine. Ne-am convins de acest adevăr în nenumărate rânduri, mai ales când este vorba despre designul interior. Este valabil și când vorbim despre amenajarea unui living. Ținând cont de suprafața pe care o ai, stilul pe care îl preferi trebuie să ții cont de anumiți factori ce îți vor transforma spațiul în unul comod și primitor.

Draperiile grele, nepotrivite în amenajarea unui living micamenajarea unui living

Să lași să pătrundă cât mai multă lumină este o regulă generală a camerelor mici. Ei bine, o draperie dintr-un material dens s-ar afla exact la poolul opus al acestei reguli. Aceasta nu a permite luminii să pătrundă în încăpere, de aceea optează  pentru puține obiecte de mobilier, perdele albe, simple, prin care să pătrundă lumina naturală, dar și draperii dintr-un material fin, delicat, cât mai ușor. Alege o draperie lungă, până la podea și într-o culoare deschisă, caldă, plăcută.

Prea multe obiecte creează dezordine în cameră

Chiar dacă pare că ai nevoie de o mulțime de mobilier și obiecte electronice pentru a-ți crea confortul, s-ar pute să exagerezi. În schimbul comodității mult dorite ai putea obține o senzație de dezordine și haos. Un living, însă, presupune existența unui spațiu larg, or aici ne adunăm cu familia și primim oaspeți. Din această cauză alege să integrezi în interior doar elementele stric necesare. Mobilează livingul cât mai simplu, cu tendință minimalistă. Evită multitudinea de ele mente de decor și optează pe un perete accent. Eventual, poți opta pentru unul amenajat cu module decorative 3D.

Lipsa covoarelor

Puține elemente nu înseamnă și lipsa covoarelor. Prezența lor în living este binevenită. Trebuie doar să le alegi cu grijă. În amenajarea unui living, trebuie să ai grijă ca acestea să nu fie prea mari, încât să acopere pardoseala în totalitate, dar nici prea mici. Un alt factor de care trebuie să ții cont în alegerea unui covor este gama coloristică din cameră. Asortează culoarea covorului cu cea a draperiilor. În schimb, aceasta trebuie să contrasteze cu cea a pardoselii. Dacă podeaua este maro, atunci alege covorul de o nuanță deschisă.

Living lipsit de culoare

Deși relaxante și compatibile cu aproape toate stilurile, nuanțele foarte calme de bej, crem sau maro devin monotone dacă sunt utilizate în exces. Din această cauză încearcă să joci pe accente, adaugă o pată de culoare. care să personalizeze camera, să o trezească la viață, să-i confere un aer proaspăt și modern. Poți decora cu pernuțe colorate, cu un covor în tonuri vesele și jucăușe, sau poți monta pe un perete care ți se pare prea gol un fototapet cu temă botanică.

Prea multă mobilă nu e potrivită unui design interior pentru open space

Locuințele open space sunt proiectate în așa fel încât tu să te bucuri de spațiu, de lumină, să ai loc pentru mișcare. Așa că evită să umpli acest spațiu cu mobilă. Mai ales cu obiecte de mobilier inutile, mari, greoaie, din lemn masiv. Alege doar strictul necesar!

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
🏠Casa #yukon este alcătuită din două structuri interconectate - cea mai mare, care adăpostește dormitoarele și spațiile de locuit și un bloc modular suplimentar, cu bucătărie și zonă de luat masa compactă. 🔥Creatorii spun că este mai mult decât potrivită pentru familii și grupuri de turiști de până la 4 persoane, datorită dispunerii unui dormitor dublu. 🌞Terasa învecinată cu apa este perfectă pentru întâlniri prietenoase, băi de soare, grătare și seri lungi cu cei dragi.❤ #designcafeclub#dcc #dcclifestyle

#architect#design#nature#arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing
📱E cunoscut faptul că în era digitalizării, un strigăt se aude mai bine în rețelele de socializare. 💡Iar dacă ești influencer, mesajul tău îl poate auzi o 🌏planetă întreagă. 🐝Albina B @bee_nfluencer a devenit influencer pe Instagram pentru a atrage atenția asupra problemei scăderii vertiginoase a numărului de albini.🐝 ❓Ești curios/ă să afli și să vezi mai multe despre această campanie?

Vezi link-ul în Bio ☝️
🔥Cum îți dai seama că un interior este luxos?
Prin intermediul materialelor, produselor sau stilului ales❓ 🔍Noi credem că nu doar prin aceste particularități. Luxul se regăsește și în simplitate, rafinament, delicatețe și simț estetic.🤫 🔝Proiectul este de 150 mp și e semnat de studioul taiwanez @haodesign.tw și reprezintă o simbioză perfectă dintre prețiozitate și simplitate.

Tot proiectul îl poți vedea accesând link-ul din Bio ☝️
😇Fiecare din noi are locul său preferat în casă, acolo unde se retrage pentru o oază de liniște, confort, relaxare. 👨‍👧Mai puțin copiii, locul cărora este în toată casa. 🤫De aceea, îți propunem să-i faci un locușor doar al lui, pe care îl va adora😍 și unde va putea să se joace cu jucăriile lui și nu cu obiecte decorative de prin casă.

Link în Bio ☝️
📸Abilitățile și creativitatea fotografului arhitectural pot schimba viziunea și perceperea obiectului arhitectural de către privitor. 💡Acest lucru îl demonstrează concursul anual de 📷fotografie arhitecturală organizat, deja al 8-a an, de Architectural Photography Award în colaborare cu Sto și susținută de  World Architecture Festival @worldarchfest. 📌Lista nominalizărilor de anul acesta a fost selectată din aproape 2000 de înscrieri din 42 de țări. 🔝Vezi care sunt cele mai bune fotografii accesând link-ul din Bio ☝️
🌍Un gastrobar la hotelul boutique din pustia unei păduri scandinave, nu prea departe de Hønefoss, Norvegia. 📌Așa arată propunerea arhitectului - o clădire compactă, dar totuși destul de spațioasă, cu 2 săli separate pentru a avea o halbă, a petrece timp cu prietenii sau pur și simplu a contempla peisajul frumos din jur. 💡by @alex_nerovnya 📍Norway. 2019

#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#architecture#design#architect#norway#oslo#alexnerovnya