Zece scaune ce demonstrează că designul contează - Design Cafe & Club

Zece scaune ce demonstrează că designul contează

  • noiembrie 15, 2018
  • Imagini:dezeen.com
Zece scaune ce demonstrează că designul contează

Rezistente și comode – acestea cam ar fi cerințele de bază pe care le putem avea față de un scaun. Este piesa de mobilier la designul căreia nu obișnuim să acordăm prea multă atenție. În zadar! Uneori, un simplu scaun este suficient pentru a schimba întreaga atmosferă a spațiului, iar designeri din întreaga lume demonstrează acest lucru. Astăzi vă prezentăm câteva dintre exemplele pe care specialiștii le-au creat în 2018.

Scaunele din colecția „Since the World is Round”, semnată de designerul britanic Lara Bohinc

Autoarea s-a inspirat din spațiul celest și a creat 3 scaune, denumite simbolic Solar, Lunar și Orbita. Liniile și formele scaunelor sunt o reproducție a „traiectoriilor curbate gravitațional” ale orbitelor planetare și lunare. Potrivit designerului, cele trei scaune au fost create având la bază studii geometrice ale sferei, cercului și semicercului. De asemenea, fiecare dintre ele include în sine și o doză de fascinație pe care designerul a luat-o din univers.

Scaunul Agnes, creat de designerul norvegian Andreas Engesvik

Scaunul a fost creat pentru brandul suedez Ire. Designerul a combinat o stofă caldă cu lemn reutilizat pentru a crea un scaun ce ar fi foarte familiar. Prin designul său, el a dorit să creeze un obiect care ar fi potrivit atât pentru apartamentele orașului, cât și pentru vile. Forma și liniile scaunului sunt create intenționat pentru a fi informale și relaxate – ceva care să semene unei „persoane blânde și calde”.

Scaunul Ovo, semnat de designerul britanic Damian Williamson

Simplu și modern, scaunul Ovo face parte din colecția brandul-ui danez Erik Jørgensen. Scaunul Ovo este creat dintr-un spătar supradimensionat și două panouri pentru cotiere, fiecare având colțuri curbate la bază și colțuri unghiulare în partea superioară.  Designerul spune că s-a inspirat din modul în care se întind foile de paste din ouă după ce au fost rulate. De fapt, numele Ovo este derivat din cuvântul italian Uovo, care înseamnă ou.

Colecția „Bambi, Sheep and Cow”, creat de designerul japponez Takeshi Sawada

Designul scaunelor a fost creat pentru compania daneză EO. Cele trei scaune pentru copii și-au găsit sursa de inspirație în lumea animală. Designerul Takeshi Sawada a creat pentru fiecare dintre scaune câte o spătează sculptată specific, ce imită coarnele de căprioară, oaie și vacă. Pentru crearea scaunelor au fost utilizate elemente din lemn natural precum stejarul european solid și nucul și piele artificială. Cu siguranță, copiii le adoră.

Fotoliile „Three Bears”, semnate de designerul francez Pierre Yovanovitch

Deși sunt cunoscute și drept „fotoliile-urs”, acestea sunt tapițate cu piele de oaie. Fotoliile sunt perfecte pentru zilele reci, dând o senzație de căldură. În acelașii timp, culoarea lor calmă, oferă anturajului comoditate. La fel ca în basm, scaunele sunt produse în trei dimensiuni diferite: Tata Urs,  Mama Ursul și copilul Urs.

Scaune în formă de șa, create pentru școli, semnate de Masahiko Ito

Masahiko Ito, absolvent al Kingston School of Art, a creat un scaun în formă de șa pentru copiii de școală, care este conceput pentru a maximiza concentrarea și pentru a îmbunătăți poziția corpului. Structura scaunului de șa încurajează copiii să stea drept, ceea ce Ito consideră important pentru a menține interesul și concentrarea în timpul orelor.

Vezi idei de decor: Decor autohton pentru interioare minimaliste 

 

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
🖤Te invităm să cunoști mai multe detalii despre fabuloasa punte de observare din New York.
Proiectul, intitulat temporar Vessel, creat de studioul englez Heatherwick Studio , are menirea de a deveni centrul de greutate al noului spațiu public de la Hudson Yards.
Link in Bio☝️
#designcafeclub #architecture #newyork #hudsonyards #vessel #architecture_hunter #decor #art
🔨⛵️Glass sculpture by @benyoung_sculpture.

#benyoung #brokenliquid#glasssculpture #glassart #sculpture #art#glass #concrete #ocean #yacht #sailboat#sea
Nu ești fan Living Coral, dar vrei să fii în tendințe? Află că există alternative! 
Spiced Honey este o culoare cu o nuanță mai calmă dar și mai neutră, potrivită pentru orice încăpere: cameră pentru copii, living, bucătărie sau dormitor.
Culoarea a fost aleasă de una dintre cele mai recunoscute companii în domeniul vopselelor, @sadolinmoldova.
Link în Bio ☝️#designcafeclub #sadolinmoldova #spicedhoney #livingcoral #designinterior #designideas
@ardexline, importatori de materiale de construcție pe teritoriul Republicii Moldova. 
Compania pune accent pe lucrul cu gresie porțelanată, faianță sanitară și mobilier de design înalt, colaborând cu producători Europeni de talie înaltă.
La expoziția Italian Design Day vor prezenta plăcile @emilgroup: Nero Antico, Raku Nero, Quarzo, Fossil Brown, Calacatta.
#expozitie #expo #italiandesignday
Lampă ce imită Luna. 🌕
Lampa se aprinde atunci când scoate dopul și se oprește atunci când este pus la loc. 
#designcafeclub #inspiration #decor #art #interiors #luster #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
⭐Ești din domeniul Industriilor Creative? 
Atunci pe 23 Martie nu trebuie să ratezi evenimentul Italian Design Day 2019.
Vezi Link în Bio ☝️#designcafeclub #design #event #italiandesignday2019 #interiordesign #ambasciataditalia #castelmimi #chisinau