Zece scaune ce demonstrează că designul contează - Design Cafe & Club

Zece scaune ce demonstrează că designul contează

  • noiembrie 15, 2018
  • Imagini:dezeen.com
Zece scaune ce demonstrează că designul contează

Rezistente și comode – acestea cam ar fi cerințele de bază pe care le putem avea față de un scaun. Este piesa de mobilier la designul căreia nu obișnuim să acordăm prea multă atenție. În zadar! Uneori, un simplu scaun este suficient pentru a schimba întreaga atmosferă a spațiului, iar designeri din întreaga lume demonstrează acest lucru. Astăzi vă prezentăm câteva dintre exemplele pe care specialiștii le-au creat în 2018.

Scaunele din colecția „Since the World is Round”, semnată de designerul britanic Lara Bohinc

Autoarea s-a inspirat din spațiul celest și a creat 3 scaune, denumite simbolic Solar, Lunar și Orbita. Liniile și formele scaunelor sunt o reproducție a „traiectoriilor curbate gravitațional” ale orbitelor planetare și lunare. Potrivit designerului, cele trei scaune au fost create având la bază studii geometrice ale sferei, cercului și semicercului. De asemenea, fiecare dintre ele include în sine și o doză de fascinație pe care designerul a luat-o din univers.

Scaunul Agnes, creat de designerul norvegian Andreas Engesvik

Scaunul a fost creat pentru brandul suedez Ire. Designerul a combinat o stofă caldă cu lemn reutilizat pentru a crea un scaun ce ar fi foarte familiar. Prin designul său, el a dorit să creeze un obiect care ar fi potrivit atât pentru apartamentele orașului, cât și pentru vile. Forma și liniile scaunului sunt create intenționat pentru a fi informale și relaxate – ceva care să semene unei „persoane blânde și calde”.

Scaunul Ovo, semnat de designerul britanic Damian Williamson

Simplu și modern, scaunul Ovo face parte din colecția brandul-ui danez Erik Jørgensen. Scaunul Ovo este creat dintr-un spătar supradimensionat și două panouri pentru cotiere, fiecare având colțuri curbate la bază și colțuri unghiulare în partea superioară.  Designerul spune că s-a inspirat din modul în care se întind foile de paste din ouă după ce au fost rulate. De fapt, numele Ovo este derivat din cuvântul italian Uovo, care înseamnă ou.

Colecția „Bambi, Sheep and Cow”, creat de designerul japponez Takeshi Sawada

Designul scaunelor a fost creat pentru compania daneză EO. Cele trei scaune pentru copii și-au găsit sursa de inspirație în lumea animală. Designerul Takeshi Sawada a creat pentru fiecare dintre scaune câte o spătează sculptată specific, ce imită coarnele de căprioară, oaie și vacă. Pentru crearea scaunelor au fost utilizate elemente din lemn natural precum stejarul european solid și nucul și piele artificială. Cu siguranță, copiii le adoră.

Fotoliile „Three Bears”, semnate de designerul francez Pierre Yovanovitch

Deși sunt cunoscute și drept „fotoliile-urs”, acestea sunt tapițate cu piele de oaie. Fotoliile sunt perfecte pentru zilele reci, dând o senzație de căldură. În acelașii timp, culoarea lor calmă, oferă anturajului comoditate. La fel ca în basm, scaunele sunt produse în trei dimensiuni diferite: Tata Urs,  Mama Ursul și copilul Urs.

Scaune în formă de șa, create pentru școli, semnate de Masahiko Ito

Masahiko Ito, absolvent al Kingston School of Art, a creat un scaun în formă de șa pentru copiii de școală, care este conceput pentru a maximiza concentrarea și pentru a îmbunătăți poziția corpului. Structura scaunului de șa încurajează copiii să stea drept, ceea ce Ito consideră important pentru a menține interesul și concentrarea în timpul orelor.

Vezi idei de decor: Decor autohton pentru interioare minimaliste 

 

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Darya Golneva @daryagolneva printre cei mai buni designeri ZGeneration - descoperă-i creațiile în articolul de astăzi. 🖤 
Accesează link-ul din BIO ☝️
#designcafeclub #zgeneration #artcor #catwalk #chisinau #moldova #moldovandesignweek
Ți-ai putut imagina vreodată că cărțile de joc ar putea arăta altfel decât cum le cunoști?
Excluzând toate elementele decorative @joedoucet a făcut o capodoperă de #graphicdesign. Un exemplu real de #minimalism pentru @areaware.
Niște simple simboluri geometrice sunt versiuni reductive ale inimilor, treflelor, cupelor și picelor. Deși este necesar să se marcheze spatele cardurilor de reglementare, Joe făcut acest lucru cu linii diagonale minime în loc de grafică ornamentală tipică.
♠️♣️♥️♦️ #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing
Confort, satisfacție, calitate și perfecțiune sunt câteva din caracteristicile pe care și le-ar dori cineva să le aibă în locul pe care îl pot numi ACASĂ.🏠 Compania @astercon_grup  demonstrează cu fiecare proiect că construiesc complexe locative ce se deosebesc prin abordarea lor individuală. 
Descoperă cele mai recente 3 complexe locative care îți pot satisface cerințele unei case perfecte. 
Găsiți link în Bio☝️
Como Uma Canggu - creat pentru plăceri vizuale!

Designed by Atelier Ikebuchi 
Located in Bali, Indonesia📍🇮🇩 #designcafeclub#artsytecture #archdaily #archilovers#designer #design #architecture#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing#interior #interiordesign #design
La Design Talks 32 de sticle de vin bun de la @milestii_mici_winery și-au schimbat înfățișarea. 
32 de etichete a căror design a fost schimbat prin semnăturile designerilor și arhitecților @karim_rashid_official , Eduardo Camarena @productocamarena, @sergeymakhno, @mihaipopescudesigner, Corvin Cristian și a fondatorului Romanian Design Week, @andrei_bortun.
Accesează link-ul din Bio pentru mai multe detalii☝️
Lustră în formă de ghimpe - un design original by @yilmaz_dogan_.
Orice interior are nevoie de un accent ce va pune în valoare încăperea. Un astfel de accent poate fi o lustră neobișnuită. 💡

#designcafeclub#light #lighting #lightingdesign#thorn #design #designbunker#instadesign #designwanted #decor#id #industrialdesign #modern#modernhome #wow #spectacular#interiorwarrior #interiorinspo