Zece scaune ce demonstrează că designul contează - Design Cafe & Club
noiembrie 15, 2018

Zece scaune ce demonstrează că designul contează

Zece scaune ce demonstrează că designul contează

Rezistente și comode – acestea cam ar fi cerințele de bază pe care le putem avea față de un scaun. Este piesa de mobilier la designul căreia nu obișnuim să acordăm prea multă atenție. În zadar! Uneori, un simplu scaun este suficient pentru a schimba întreaga atmosferă a spațiului, iar designeri din întreaga lume demonstrează acest lucru. Astăzi vă prezentăm câteva dintre exemplele pe care specialiștii le-au creat în 2018.

Scaunele din colecția „Since the World is Round”, semnată de designerul britanic Lara Bohinc

Autoarea s-a inspirat din spațiul celest și a creat 3 scaune, denumite simbolic Solar, Lunar și Orbita. Liniile și formele scaunelor sunt o reproducție a „traiectoriilor curbate gravitațional” ale orbitelor planetare și lunare. Potrivit designerului, cele trei scaune au fost create având la bază studii geometrice ale sferei, cercului și semicercului. De asemenea, fiecare dintre ele include în sine și o doză de fascinație pe care designerul a luat-o din univers.

Scaunul Agnes, creat de designerul norvegian Andreas Engesvik

Scaunul a fost creat pentru brandul suedez Ire. Designerul a combinat o stofă caldă cu lemn reutilizat pentru a crea un scaun ce ar fi foarte familiar. Prin designul său, el a dorit să creeze un obiect care ar fi potrivit atât pentru apartamentele orașului, cât și pentru vile. Forma și liniile scaunului sunt create intenționat pentru a fi informale și relaxate – ceva care să semene unei „persoane blânde și calde”.

Scaunul Ovo, semnat de designerul britanic Damian Williamson

Simplu și modern, scaunul Ovo face parte din colecția brandul-ui danez Erik Jørgensen. Scaunul Ovo este creat dintr-un spătar supradimensionat și două panouri pentru cotiere, fiecare având colțuri curbate la bază și colțuri unghiulare în partea superioară.  Designerul spune că s-a inspirat din modul în care se întind foile de paste din ouă după ce au fost rulate. De fapt, numele Ovo este derivat din cuvântul italian Uovo, care înseamnă ou.

Colecția „Bambi, Sheep and Cow”, creat de designerul japponez Takeshi Sawada

Designul scaunelor a fost creat pentru compania daneză EO. Cele trei scaune pentru copii și-au găsit sursa de inspirație în lumea animală. Designerul Takeshi Sawada a creat pentru fiecare dintre scaune câte o spătează sculptată specific, ce imită coarnele de căprioară, oaie și vacă. Pentru crearea scaunelor au fost utilizate elemente din lemn natural precum stejarul european solid și nucul și piele artificială. Cu siguranță, copiii le adoră.

Fotoliile „Three Bears”, semnate de designerul francez Pierre Yovanovitch

Deși sunt cunoscute și drept „fotoliile-urs”, acestea sunt tapițate cu piele de oaie. Fotoliile sunt perfecte pentru zilele reci, dând o senzație de căldură. În acelașii timp, culoarea lor calmă, oferă anturajului comoditate. La fel ca în basm, scaunele sunt produse în trei dimensiuni diferite: Tata Urs,  Mama Ursul și copilul Urs.

Scaune în formă de șa, create pentru școli, semnate de Masahiko Ito

Masahiko Ito, absolvent al Kingston School of Art, a creat un scaun în formă de șa pentru copiii de școală, care este conceput pentru a maximiza concentrarea și pentru a îmbunătăți poziția corpului. Structura scaunului de șa încurajează copiii să stea drept, ceea ce Ito consideră important pentru a menține interesul și concentrarea în timpul orelor.

Vezi idei de decor: Decor autohton pentru interioare minimaliste 

 

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Potrivit organizatorilor, în acest an, cel mai mare festival sculpturi de gheață din lume va atrage circa 18 milioane de vizitatori.
⠀
❄️Festivalul sculpturilor de gheață.
⠀
👁️Află mai multe pe designcafeclub.md - [Vezi cum arată cel mai mare festival al sculpturilor din gheață!]
⠀
#harbinicefestival #harbinicewonderland
#IceSculpture #IceSculpting #HarbinIceFestival #HarbinIceWonderland #BBCNews #Harbin #China #Castle #Art #Beautiful #Sculpture #frozen #icecity #icesculptures #harbinicewonderland #passionpassport #tastemadetravel
Noul an reduce din curentul de minimalism și din popularitatea designului scandinav, care se caracterizează prin culori neutre și materiale simple. 
În locul acestora, culorile luminoase și modelele grafice devin din ce în ce mai răspândite.

Fii la curent cu noutățile din 2019 din designul interior.
▶️ designcafeclub.md - [ Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!] ___________________________________________
#designcafeclub #interiordesign #currentdesignsituation #trends #2019 #interior4all #interior2you #scandinav #minimalism #livingroom #bedroom #designcolors #eclectic #interiorstyle #designmediaplatform #mediacontent #howto #designlessons #designstyle
"Dacă mai demult lumina însemna lustre: ai agățat și atât, acum ea a devenit un complex de mecanisme și au apărut mulți parametri tehnici de care trebuie să ținem cont.

Vrem să cultivăm ideea designului de lumini, să schimbăm și să facilităm munca arhitecților și designerilor. 
În același timp, ne dorim ca specialiștii de la noi să se ghideze după modelul european, adică să lucreze la conceptul de iluminare chiar de la etapa inițială a proiectului." Soluții inteligente de la @smartlight.md

Citește mai departe pe designcafeclub.md - [Smart Light – Soluții luminoase]

________________________________________ 
#designcafeclub.md #CristinaRapoport #BorisRapoport #SmartLight #designlight #designlighting #designlights #lights  #interiordesign #interior4all #interior2you #minimalism #livingroom #bedroom #designcolors #eclectic #interiorstyle #designmediaplatform #mediacontent #chisinau #designstyle
Un an nou este un prilej bun de făcut sinteze.
⠀
Având în spate cele 365 de zile, în care am încercat să îți oferim articole ce ar dezvălui întregul univers creativ din Republica Moldova, acum credem că e timpul să vezi care au fost cele mai populare dintre ele.
⠀
Așadar, dacă le-ai pierdut cumva, acum ai ocazia să le vezi aici ○ bit.ly/articole18
Echipa DCC vă dorește sărbători  frumoase și un An Nou fericit, alături de cei dragi! ☆

_______________________________________________
#DCC #designcafeclub #annoufericit #anulnou #sarbatorifericite#bestwishes #happynewyear #newyear #happynewyeareveryone #ourteam #christmas #2019 #merrychristmas #holidayseason #happyholidays #newyeargoals #designcompany #interiordesign #designer
Tutorial: Creeaza singur decor de Crăciun.

Pentru a  decora o stea de Crăciun vei avea nevoie de:
-lipici lichid PVA
-pensulă
-foarfece
-stele din lemn (ale noastre erau vopsite prealabil)
-ață de iută sau alt tip de ață decorativă
-panglică
-clopoței
-gliter

Toate le poți găsi în magazinele specializate pe elemente pentru creații hand-made.

Vezi video integral pe designcafeclub.md

Mulțumim pentru gazdă  @homedecor_by_olgaholban

#designcafeclub #christmas #christmasdecor #decor #star #christmasstar #decordecraciun #olgaholban #workshop #artistic #handemade #merrychristmas #newyear #happynewyear #happiness