Viitorul la Chișinău! Vezi primul complex locativ cu parc pe acoperiș! - Design Cafe & Club

Viitorul la Chișinău! Vezi primul complex locativ cu parc pe acoperiș!

 • ianuarie 30, 2019
Viitorul la Chișinău! Vezi primul complex locativ cu parc pe acoperiș!

Toro Center este un complex locativ care schimbă percepția asupra apartamentelor din Chișinău, oferind innovație și multifuncționalitate utilizatorilor săi. Este primul proiect de acest gen creat pentru compania Lagmar Impex de către biroul de arhitectură și design AB+Partners.

TORO CENTER – Complex locativ multifuncțional 

Complexul locativ Toro Center reprezintă primul ansamblu hibrid multifuncțional pe care îl va avea țara noastră. Proiectat de biroul de arhitectură AB+Partners și implementat de Lagmar Impex, ansamblul arhitectural este compus din zece blocuri, șapte dintre care sunt locative și vor pune la dispoziția beneficiarilor apartamente de 1, 2, 3, 4 şi 5 camere, spaţii administrative, curte interioară amenajată și locuri de parcare. Dezvoltatorul și-a propus să îmbine funcționalitatea cu comoditatea, de aceea, celelalte trei clădiri ale complexului au destinație socio-culturală, punând la dispoziția beneficiarilor spații comerciale, oficii, sală de expoziții, dar și restaurante și săli de conferințe. În același timp, clădirile vor crea o zonă tampon între strada aglomerată și zona locativă, aflată în cea de-a doua linie, ceea ce va asigura liniștea locatarilor.

TORO CENTER – Complex locativ inovativ 

Complexul rezidențial va fi unul inovativ, urmând să fie dotat cu prima fațadă multimedia care interacționează cu contextul urban. Tot aici, în premieră, tendința internațională de înverzire a acoperișurilor își va găsi realizarea și la Chișinău, proiectul devenind primul care include amenajarea pe terasă a unui parc de cca 1200 mp. Ansamblul arhitectural este conceput ca un nucleu urban, constituit după principiul multifuncționalului în care s-a ținut cont de controlul fluxurilor urbane, acestea fiind într-o continuă emergență cu spațiul înconjurător. Astfel se stabilește legătura între nucleul urban și oraș, între privat și public.

Specificații tehnice:

 • Localizare: Pantelimon Halippa 6
 • Suprafața totală: 55 mii mp
 • Zona rezidențială: 7 blocuri locative
 • Numărul total de apartamente: 212
 • Zona social-culturală și comercială: 3 blocuri
 • Etapa proiectului: în execuție

 

Dotări și facilități:

 • primul parc supra-etajat circulabil din Republica Moldova;
 • prima fațadă multimedia din țară;
 • zonă de joacă pentru copii;
 • parcări auto subterane;
 • centru SPA;
 • oficii;
 • spații comerciale;
 • săli de conferințe;
 • sală de expoziții;
 • restauranteMaterial preluat din numărul 4 al reviste Design Cafe&Club.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova