Vezi de unde își are orginile și cum a evoluat pomul de Crăciun

Vezi de unde își are orginile și cum a evoluat pomul de Crăciun

  • decembrie 21, 2018
Vezi de unde își are orginile și cum a evoluat pomul de Crăciun

Nu ne putem imagina perioada sărbătorilor fără pomul de Crăciun. Se pare că globurile și luminițele în această perioadă a anului sunt indispensabile, însă decorul de Crăciun nu a arătat mereu așa. Împodobirea brazilor are o istorie bogată și, cât de straniu nu ar părea, aceasta nu merge mână în mână cu istoria globulețelor care au apărut mult mai târziu decât tradiția decorării pomului.

Originile pomului de Crăciun

Martin Luther împreună cu familia, de Crăciun, 1536.

Unii oameni de știință afirmă că primul brad a fost împodobit încă în secolul 16, această tradiție fiind inițiată de Martin Luther, însă prima atestare scrisă a acestui fapt datează din 1605. Într-una din scrisorile vechi din acea perioadă era scris că pomul era împodobit cu flori din hârtie, covrigi, nuci și mere.

Pomul de Crăciun în secolul 19

De fapt tradiția decorării bradului a devenit populară întâi în Germania, răspândindu-se încet pe întreg teritoriul Europei. Abia în secolul 19, împodobirea pomului a devenit o tradiție.

În Anglia, prințul Albert, soțul Reginei Victoria, a făcut a fost cel care a inițiat decorarea primului pom de Crăciun. Acest lucru se întâmpla în 1841, în castelul Windsor, iar pomul era acoperit cu lumânări și o varietate de dulciuri, fructe și turtă dulce.

Regina Victoria, Prințul Albert și familia, în jurul pomului de Crăciun.

În una din povestirile sale, Charles Dickens în anii 1850,  a descris un astfel de copac ca fiind acoperit cu păpuși, mobilier miniatural, instrumente muzicale minuscule, bijuterii de costume, arme de jucărie și săbii, fructe și bomboane.

În cea de-a doua jumătate a secolul, tradiția bradului decorat pătrunsese deja în majoritatea caselor. Brazii depășeau puțin înălțimea de un metru, iar decorul se diversifica. În epoca victoriană, pe pomi apăreau deja ornamente lucioase, elegante și ghirlande. Tot în acea perioadă au apărut primele cărți poștale de Crăciun și tradiția de a oferi cadouri.

Pomul de Crăciun în secolul 20

La începutul secolului trecut oamenii deja procurau brazi înalți până în tavan, iar în calitate de decorațiuni au apărut panglicile din stofe scumpe, bastonașele din caramelă și mici figurine din lemn. De fapt, secolul trecut a fost perioada de glorie a decorațiunilor de Crăciun. Atunci au apărut globulețe, ghirlandele și jucăriile din sticlă de diferite forme ce se agățau pe brad.

Odată cu înrădăcinarea tradiției au apărut și apărătorii naturii, care militau împotriva tăierii brazilor. Așa au apărut brazii artificiali, din plastic.

Pomul de Crăciun în secolul 21

În secolul 21 pomii de Crăciun au căpătat culori și forme foarte variate. Ideile inovative, temele noi și designul conceptual sunt principalele caracteristici după care sunt decorați brazii.

Simbolul sărbătorilor de iarnă a devenit, pe alocuri,  un obiect de demonstrare a măiestriei decoratorilor. Acum mișcarea pentru ocrotirea mediului este încă și mai activă și se optează pentru brazii artificiali, care au luat diferite forme și culori, având concepte futuriste.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Darya Golneva @daryagolneva printre cei mai buni designeri ZGeneration - descoperă-i creațiile în articolul de astăzi. 🖤 
Accesează link-ul din BIO ☝️
#designcafeclub #zgeneration #artcor #catwalk #chisinau #moldova #moldovandesignweek
Ți-ai putut imagina vreodată că cărțile de joc ar putea arăta altfel decât cum le cunoști?
Excluzând toate elementele decorative @joedoucet a făcut o capodoperă de #graphicdesign. Un exemplu real de #minimalism pentru @areaware.
Niște simple simboluri geometrice sunt versiuni reductive ale inimilor, treflelor, cupelor și picelor. Deși este necesar să se marcheze spatele cardurilor de reglementare, Joe făcut acest lucru cu linii diagonale minime în loc de grafică ornamentală tipică.
♠️♣️♥️♦️ #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing
Confort, satisfacție, calitate și perfecțiune sunt câteva din caracteristicile pe care și le-ar dori cineva să le aibă în locul pe care îl pot numi ACASĂ.🏠 Compania @astercon_grup  demonstrează cu fiecare proiect că construiesc complexe locative ce se deosebesc prin abordarea lor individuală. 
Descoperă cele mai recente 3 complexe locative care îți pot satisface cerințele unei case perfecte. 
Găsiți link în Bio☝️
Como Uma Canggu - creat pentru plăceri vizuale!

Designed by Atelier Ikebuchi 
Located in Bali, Indonesia📍🇮🇩 #designcafeclub#artsytecture #archdaily #archilovers#designer #design #architecture#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing#interior #interiordesign #design
La Design Talks 32 de sticle de vin bun de la @milestii_mici_winery și-au schimbat înfățișarea. 
32 de etichete a căror design a fost schimbat prin semnăturile designerilor și arhitecților @karim_rashid_official , Eduardo Camarena @productocamarena, @sergeymakhno, @mihaipopescudesigner, Corvin Cristian și a fondatorului Romanian Design Week, @andrei_bortun.
Accesează link-ul din Bio pentru mai multe detalii☝️
Lustră în formă de ghimpe - un design original by @yilmaz_dogan_.
Orice interior are nevoie de un accent ce va pune în valoare încăperea. Un astfel de accent poate fi o lustră neobișnuită. 💡

#designcafeclub#light #lighting #lightingdesign#thorn #design #designbunker#instadesign #designwanted #decor#id #industrialdesign #modern#modernhome #wow #spectacular#interiorwarrior #interiorinspo