Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!

Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!

  • ianuarie 9, 2019
Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!

An nou, tendințe noi! Am aflat deja care este culoarea anului 2019, însă acest lucru este doar un indiciu în a crea cele  mai actuale și originale interioare în acest an. Ce materiale sunt în trend? Ce fel de tablouri agățăm? Spre ce stiluri ne orientăm? Sunt doar câteva dintre întrebările a căror răspunsuri diferă de cele din anul trecut. Pentru a te scoate din dificultate, îți prezentăm cele mai actuale sugestii ale designerilor, dar și ce trucuri ar trebui să eviți în acest an.

Trend: SUSTENABILITATE (sau MAI PUȚIN ÎNSEAMNĂ MAI MULT)

Nu este doar o tendință care capătă teren în designul interior, ci o întreagă mișcare socială. Aceasta dictează un comportament strategic în ceea ce privește achizițiile și materialele consumate. Trendul presupune amenajarea spațiilor cu materiale ce depășesc granițele temporale, păstrându-și actualitatea în timp. Totodată, acesta presupune o concizie în decor, utilizând puține piese în acest sens. În mod ideal, ar fi suficient una, care să devină accentul de rezistență a interiorului.

Uită de: AMALGAMUL ECLECTIC

Anume trendul de mai sus face din eclectic un anti-trend. Datorită includerii în interior a obiectelor strict funcționale, în defavoarea celor care au doar funcția estetică, „dezordinea” eclectică pierde teren în acest an. „Tot în ce investești trebuie să aibă un scop” – este principala filozofie a 2019. Cu siguranță că iubitorii stilului eclectic nu vor permite „dispariția” totală a acestuia, doar că specialiștii le recomandă să-l  „cumințească” considerabil.

Trend: BIOPHILIA

În 2019, interesul pentru fortificarea relației dintre om și natură este în creștere. Tocmai pentru a sublinia legăturile dintre ele, materialele naturale ar trebui să devină preferatele voastre.  Materialele  cum ar fi pardoselile din lemn sau piatră, abundența de lumină naturală și plantele vii vor contribui la crearea unei atmosfere naturale în interiorul tău. În era tehnologizării, designerii recomandă să revenim la materialele artizanale și prelucrările personalizate.

Uită de: CAMERE AMENAJATE ÎN FUNCȚIE DE GEN

E timpul să gândim mai larg și să nu divizăm paletele de culori și diversitatea texturilor în funcție de sexul proprietarului. De ce să dăm o direcție gândurilor, știrbind din creativitate. Din această cauză nu mai optăm pentru roz într-o cameră feminină și albastru în cea masculină. Astfel, culoarea 2019 – Living Coral, își va găsi utilizarea în orice interior, fiind o subliniere a emotivității naturale, în pofida tendinței feminine care i se atribuie.

Trend: MEMPHIS DESIGN

Luminos, plin de culoare și cu forme funky – acesta ar fi un mic rezumat a ceea ce reprezintă Memphis Design, tendință care câștigă tot mai mult teren. Bineînțeles, în 2019, acesta va cunoaște o modernizare față de ceea ce reprezenta în anii 80, când a luat naștere. Poate că este doar o nostalgie sau poate că într-o epocă în care ironia este peste tot, este necesar un design care este însuflețit și complet în sine pare profund revigorant.

Uită de: TONURILE GRI RECI

Neutralitatea culorii gri devine obositoare și plictisitoare, iar tonurile reci ale acesteia reduc din senzația de comoditatea a unei locuințe. În 2019 locul griului îl iau ușor colorile mai strălucitoare și mai calde, a căror combinație exprimă  confort și familiaritate.

Trend: ARTA MAXIMALISTĂ

Noul an reduce din curentul de minimalism și din popularitatea designului scandinav, care se caracterizează prin culori neutre și materiale simple. În locul acestora, culorile luminoase și modelele grafice devin din ce în ce mai răspândite. Nu vă fie frică să amestecați culorile, modelele și texturile. Dacă e artă, atunci artă să fie! Un perete poate fi transformat ușor în galerie dacă acoperi un perete întreg cu o imagine bogată și adaugi o piesă dramatică. În acest caz, funcționează regula „Mai mult este mai mult.”

Vezi și: 3 greșeli pe care le faci când pui tabloul pe perete.

Uită de: ARTA MINIMALISTĂ

Ca și  gri, spațiile sterile, minimaliste plictisesc. Marginile curate și uniformitatea designului scandinav fac loc pentru mai multe forme organice și culori mai îndrăznețe. Răspunsul direct la aceasta este maximalismul, care este infuzia de personalitate într-un spațiu. În loc să îți faci griji dacă tabloul se potrivește cu mobilierul tău sau cu culoarea peretelui, încearcă să te gândești la ceea ce-ți place cu adevărat și să-ți personalizezi camera.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Darya Golneva @daryagolneva printre cei mai buni designeri ZGeneration - descoperă-i creațiile în articolul de astăzi. 🖤 
Accesează link-ul din BIO ☝️
#designcafeclub #zgeneration #artcor #catwalk #chisinau #moldova #moldovandesignweek
Ți-ai putut imagina vreodată că cărțile de joc ar putea arăta altfel decât cum le cunoști?
Excluzând toate elementele decorative @joedoucet a făcut o capodoperă de #graphicdesign. Un exemplu real de #minimalism pentru @areaware.
Niște simple simboluri geometrice sunt versiuni reductive ale inimilor, treflelor, cupelor și picelor. Deși este necesar să se marcheze spatele cardurilor de reglementare, Joe făcut acest lucru cu linii diagonale minime în loc de grafică ornamentală tipică.
♠️♣️♥️♦️ #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing
Confort, satisfacție, calitate și perfecțiune sunt câteva din caracteristicile pe care și le-ar dori cineva să le aibă în locul pe care îl pot numi ACASĂ.🏠 Compania @astercon_grup  demonstrează cu fiecare proiect că construiesc complexe locative ce se deosebesc prin abordarea lor individuală. 
Descoperă cele mai recente 3 complexe locative care îți pot satisface cerințele unei case perfecte. 
Găsiți link în Bio☝️
Como Uma Canggu - creat pentru plăceri vizuale!

Designed by Atelier Ikebuchi 
Located in Bali, Indonesia📍🇮🇩 #designcafeclub#artsytecture #archdaily #archilovers#designer #design #architecture#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing#interior #interiordesign #design
La Design Talks 32 de sticle de vin bun de la @milestii_mici_winery și-au schimbat înfățișarea. 
32 de etichete a căror design a fost schimbat prin semnăturile designerilor și arhitecților @karim_rashid_official , Eduardo Camarena @productocamarena, @sergeymakhno, @mihaipopescudesigner, Corvin Cristian și a fondatorului Romanian Design Week, @andrei_bortun.
Accesează link-ul din Bio pentru mai multe detalii☝️
Lustră în formă de ghimpe - un design original by @yilmaz_dogan_.
Orice interior are nevoie de un accent ce va pune în valoare încăperea. Un astfel de accent poate fi o lustră neobișnuită. 💡

#designcafeclub#light #lighting #lightingdesign#thorn #design #designbunker#instadesign #designwanted #decor#id #industrialdesign #modern#modernhome #wow #spectacular#interiorwarrior #interiorinspo