Vezi care e Capitala Mondială a Arhitecturii și cu ce bijuterii se mândrește!

Vezi care e Capitala Mondială a Arhitecturii și cu ce bijuterii se mândrește!

  • ianuarie 28, 2019
Vezi care e Capitala Mondială a Arhitecturii și cu ce bijuterii se mândrește!

Este orașul în care arhitectura modernă și cea colonială se amestecă într-un mod aparte, iar siturile renumite se alternează cu construcțiile contemporane. Probabil tocmai din această cauză, în 2020, Rio de Janeiro va deveni, în premieră, Capitala Mondială a Arhitecturii. Orașul va primi titlul la inițiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), în cadrul unui program lansat în noiembrie 2018, în colaborare cu Uniunea Internaţională a Arhitecţilor (UIA).

8-parts Non-Woven Wall Mural

Unul dintre cele mai vechi orașe braziliene va găzdui Congresul Mondial al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor. Evenimentul are loc o dată în trei ani, iar în 2020 congresul se va desfășura între 19 și 26 iulie. Scopul acestuia este de a conserva patrimoniul arhitectural în contextul urban.

Potrivit UNESCO, Capitala Mondială a Arhitecturii doreşte să devină „un forum internaţional de dezbateri ce vizează provocări globale presante din punct de vedere al culturii, patrimoniului cultural, planificării urbane şi arhitecturii”.

Capitala Mondială a Arhitecturii – 3 referințe moderne

Recunoscut pentru remarcabila statuie a lui Isus, numită „Cristos Mântuitorul”, Rio de Janeiro are și alte bijuterii arhitecturale. Îți prezentăm mai jos câteva dintre construcțiile pe care merită să le vizitezi în Capitala Mondială a Arhitecturii. Chiar dacă antagonice, fiecare dintre ele este deosebită prin contrastul pe care îl aduce capitalei braziliene.

1 Museum of Tomorrow sau Muzeul de Mâine

Museu do Amanhã sau Muzeul de Mâine este o structură proiectată de arhitectul catalan Santiago Calatrava pentru a găzdui un muzeu științific contemporan. Calatrava și-a construit reputația, proiectând poduri arhaice, o casă de operă și un set de scene pentru baletul din New York City.

2 Muzeul de Artă Contemporană Niteroi

Muzeul de Artă Contemporană Niterói din Rio de Janeiro reprezintă unul din punctele de referință ale orașului. Este celebru nu doar pentru operele de artă pe care le găzduiește, dar și pentru forma sa futuristă, ce amintește de cea a unei nave spațiale. Designul clădirii a fost realizat de arhitectul Oscar Niemeyer, în colaborare cu inginerul Bruno Contarini.

3 Catedrala Metropolitană Saint Sebastian

Catedrala a fost proiectată de Edgar de Oliveira da Fonseca într-un stil modern, bazat pe stilul arhitectural al piramidelor Maya. Edificiul a fost construită a fost construită între 1964 și 1979. Catedrala Metropolitană San Sebastian, mai cunoscută sub numele de Catedrala Metropolitană din Rio de Janeiro sau Catedrala Sf. Sebastian din Rio de Janeiro, este sediul Arhiepiscopiei Romano-Catolice din São Sebastião do Rio de Janeiro. Biserica este dedicată Sfântului Sebastian, sfântul patron al orașului Rio de Janeiro.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Wisteria - floarea care poate da o altă formă unei clădiri🖤

Floarea Wisteria este o plantă decorativă de o frumusețe rară ce înflorește în luna mai. ✨
--
#timeoutlondon #prettycitylondon#prettylittlelondon #visitlondon#wheretofindme #beautifulmatters#traveldeeper #travelerinlondon#thisislondon #secretlondon#iamatraveler #travelandleisure#TLPicks #passionpassport#londonforyou #seemycity #goopgo#travellingthroughtheworld#suitcasetravels #culturetrip#acolorstory #designsponge #dsfloral#londoninbloom #elledecor#chasing_facades #londoninspring#wisteriahysteria#plantsmakepeoplehappy#capturingcolour
Dacă ți-ar plăcea să faci parte din echipa organizatorică a unui eveniment grandios ești invitat să aplici ca VOLUNTAR al festivalului @moldovandesignweek.

Ești potrivit mai ales dacă ești pasionat de design, ești entuziast și responsabil. Miza este mare,  de aceea grăbește-te să ne spui despre implicarea ta.

Detalii pe [Designcafeclub.md]

#designcafeclub #voluntari #mdw19 #moldovandesignweek #aplicaacum
RA este o lampă de masă creată de designerul  S. Hotvianskyi.
Interesant la această lampă este că atunci când începeți să rotiți tubul în sensul acelor de ceasornic, lumina se aprinde și începe să lumineze până la cel mai strălucitor punct în care tubul este vertical.

Mișcarea lămpii vrea să amintească de calea soarelui pe cer - cu cât este mai înaltă, cu atât devine mai strălucitoare.

#designcafeclub #nottdesign 🖤 #tablelamp #lightning #productdesign #ukraine #dnipro #gotvyansky#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Momentele de răsfăț au nevoie de culoare cum ar fi aceste scaune Merlot by @marta_del_valle_design.

Un design aparent simplu dar plin de sens. E atât de frumos cum un pahar de vin poate oferi atâtea scheme de culori și lumină.🍷
.
.
.
 #designcafeclub #architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
📌Selecția plăcilor ceramice în activitatea unui designer trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. 
La @interiordesign_school , viitorii designeri au făcut o vizită la showroomul @ceramic_hall - unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate.

Mai multe detalii vedeți pe 👉Designcafeclub.md
Chiar dacă afară e posomorât, orice loc te poate inspira prin atmosfera pe care o transmite și priveliștea pe care o oferă, la fel ca cea mai pitorească stradă din Manhattan - 
Stuyvesant St. New York. 😍Totul poate fi sursă de inspirație. 
Photo by @mindz.eye 
__
#designcafeclub #NY
#architect #architecture #photo#design #street #designer #city #nyc#building #nature #green #house#home #residence #usa