Vezi care e Capitala Mondială a Arhitecturii și cu ce bijuterii se mândrește!

Vezi care e Capitala Mondială a Arhitecturii și cu ce bijuterii se mândrește!

  • ianuarie 28, 2019
Vezi care e Capitala Mondială a Arhitecturii și cu ce bijuterii se mândrește!

Este orașul în care arhitectura modernă și cea colonială se amestecă într-un mod aparte, iar siturile renumite se alternează cu construcțiile contemporane. Probabil tocmai din această cauză, în 2020, Rio de Janeiro va deveni, în premieră, Capitala Mondială a Arhitecturii. Orașul va primi titlul la inițiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), în cadrul unui program lansat în noiembrie 2018, în colaborare cu Uniunea Internaţională a Arhitecţilor (UIA).

8-parts Non-Woven Wall Mural

Unul dintre cele mai vechi orașe braziliene va găzdui Congresul Mondial al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor. Evenimentul are loc o dată în trei ani, iar în 2020 congresul se va desfășura între 19 și 26 iulie. Scopul acestuia este de a conserva patrimoniul arhitectural în contextul urban.

Potrivit UNESCO, Capitala Mondială a Arhitecturii doreşte să devină „un forum internaţional de dezbateri ce vizează provocări globale presante din punct de vedere al culturii, patrimoniului cultural, planificării urbane şi arhitecturii”.

Capitala Mondială a Arhitecturii – 3 referințe moderne

Recunoscut pentru remarcabila statuie a lui Isus, numită „Cristos Mântuitorul”, Rio de Janeiro are și alte bijuterii arhitecturale. Îți prezentăm mai jos câteva dintre construcțiile pe care merită să le vizitezi în Capitala Mondială a Arhitecturii. Chiar dacă antagonice, fiecare dintre ele este deosebită prin contrastul pe care îl aduce capitalei braziliene.

1 Museum of Tomorrow sau Muzeul de Mâine

Museu do Amanhã sau Muzeul de Mâine este o structură proiectată de arhitectul catalan Santiago Calatrava pentru a găzdui un muzeu științific contemporan. Calatrava și-a construit reputația, proiectând poduri arhaice, o casă de operă și un set de scene pentru baletul din New York City.

2 Muzeul de Artă Contemporană Niteroi

Muzeul de Artă Contemporană Niterói din Rio de Janeiro reprezintă unul din punctele de referință ale orașului. Este celebru nu doar pentru operele de artă pe care le găzduiește, dar și pentru forma sa futuristă, ce amintește de cea a unei nave spațiale. Designul clădirii a fost realizat de arhitectul Oscar Niemeyer, în colaborare cu inginerul Bruno Contarini.

3 Catedrala Metropolitană Saint Sebastian

Catedrala a fost proiectată de Edgar de Oliveira da Fonseca într-un stil modern, bazat pe stilul arhitectural al piramidelor Maya. Edificiul a fost construită a fost construită între 1964 și 1979. Catedrala Metropolitană San Sebastian, mai cunoscută sub numele de Catedrala Metropolitană din Rio de Janeiro sau Catedrala Sf. Sebastian din Rio de Janeiro, este sediul Arhiepiscopiei Romano-Catolice din São Sebastião do Rio de Janeiro. Biserica este dedicată Sfântului Sebastian, sfântul patron al orașului Rio de Janeiro.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
„Nu totdeauna e locul de a fi foarte conceptual, uneori trebuie să fii înțeles.”🖤
.
.
👉Urmărește prezentarea arhitectului și designerului Corvin Cristian despre cum poate fi prezentat un proiect, prin prisma biroului Microsoft de la Timișoara pe care l-a realizat.
Accesați link-ul din Bio pentru a vedea prezentarea video ☝️
Mobilier inspirat din geometria torus.
Cum vi se pare? Noi o adorăm 🖤
@yoshinobu_miyamoto
.
.
#designcafeclub
#lorddproducts #AmericanArchitecture#bookofhomes #fineinteriors#finearchitecture #interiors#interiordesign #architecture#decoration #interior #loft #design#architecturephotography #luxury#homedecor #art #decor #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte#interiordecorating #furniture#mansion #home #house
Cum vi se pare arhitectura din Singapore? 🌲🚄 📷 @jimchanfc
#designcafeclub#luxuryhouse#luxuryhouses#homeoftheday#houseoftheday#luxhousesinsta#housesinsta#modernhomes#millionairehomes#beautifulhouse#designbuild#housedesign#residentialdesign#interiorlovers#villas#houseandhome#housebeautiful#modernhome#luxuryrealestate#moderndesign#instahouse#luxuryvilla#beautifulhome#exteriordesign#mansion #house#home#architecture #realestate#homesdecorations
🏆Premiului European pentru Arhitectură 2019 a fost câștigat de compania daneză @henninglarsenarchitects. 
Lucrările semnate de Henning Larsen au fost apreciate pentru sustenabilitate, viabilitate și artistism.🖤
Vă invitam să accesați link-ul din Bio pentru a vedea cum arată acest proiect arhitectural inedit. Nu durează decât 2 minute.
☝️
#designcafeclub #henninglarsen #henninglarsenarchitects #finesocial#fineinteriors #finearchitecture#interiors #interiordesign#architecture #decoration #interior#loft #design#architecturephotography #luxury#art #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte#furniture#mansion #home #house
Hotelul Oaza este conceput de @woha_architects ca un turn verde viu în centrul orașului Singapore.
Turnul verde, care izbucnește în verdeață, îi împiedică pe zgârie-norul tipic și elegant să ofere o imagine care valorifică climatul tropical pentru a forma un "turn viu".
📷Photograph: @k.kopter, @patrickbinghamhall. •
#designcafeclub
#AmericanArchitects#AmericanArchitecture #finesocial#fineinteriors #finearchitecture#interiors #interiordesign#architecture #decoration #interior#loft #design#architecturephotography #luxury#homedecor #art #decor #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte#interiordecorating #furniture#mansion #home #house
Devenit cunoscut în Chișinău prin arhitectura sa inedită, hub-ul creativ @artcor_center i-a adus arhitectului Calujac Maxim @calujac_architecture, căruia îi oferim sincere felicitări, aprecierea cititorilor @archdaily și Strelka Magazine @strelkamagazine , devenind astfel unul din cele trei proiecte câștigătoare ale ArchDaily & Strelka Award. ☺️ Când se va alege marele câștigător dar și ce premiu va câștiga vedeți în articolul de astăzi accesând link-ul din Bio ☝️
#designcafeclub #artcor #archdaily #strelkamagazine #maximcalujac #project #architecture #moldova #chișinău