Vezi care e Capitala Mondială a Arhitecturii și cu ce bijuterii se mândrește!

Vezi care e Capitala Mondială a Arhitecturii și cu ce bijuterii se mândrește!

  • ianuarie 28, 2019
Vezi care e Capitala Mondială a Arhitecturii și cu ce bijuterii se mândrește!

Este orașul în care arhitectura modernă și cea colonială se amestecă într-un mod aparte, iar siturile renumite se alternează cu construcțiile contemporane. Probabil tocmai din această cauză, în 2020, Rio de Janeiro va deveni, în premieră, Capitala Mondială a Arhitecturii. Orașul va primi titlul la inițiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), în cadrul unui program lansat în noiembrie 2018, în colaborare cu Uniunea Internaţională a Arhitecţilor (UIA).

8-parts Non-Woven Wall Mural

Unul dintre cele mai vechi orașe braziliene va găzdui Congresul Mondial al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor. Evenimentul are loc o dată în trei ani, iar în 2020 congresul se va desfășura între 19 și 26 iulie. Scopul acestuia este de a conserva patrimoniul arhitectural în contextul urban.

Potrivit UNESCO, Capitala Mondială a Arhitecturii doreşte să devină „un forum internaţional de dezbateri ce vizează provocări globale presante din punct de vedere al culturii, patrimoniului cultural, planificării urbane şi arhitecturii”.

Capitala Mondială a Arhitecturii – 3 referințe moderne

Recunoscut pentru remarcabila statuie a lui Isus, numită „Cristos Mântuitorul”, Rio de Janeiro are și alte bijuterii arhitecturale. Îți prezentăm mai jos câteva dintre construcțiile pe care merită să le vizitezi în Capitala Mondială a Arhitecturii. Chiar dacă antagonice, fiecare dintre ele este deosebită prin contrastul pe care îl aduce capitalei braziliene.

1 Museum of Tomorrow sau Muzeul de Mâine

Museu do Amanhã sau Muzeul de Mâine este o structură proiectată de arhitectul catalan Santiago Calatrava pentru a găzdui un muzeu științific contemporan. Calatrava și-a construit reputația, proiectând poduri arhaice, o casă de operă și un set de scene pentru baletul din New York City.

2 Muzeul de Artă Contemporană Niteroi

Muzeul de Artă Contemporană Niterói din Rio de Janeiro reprezintă unul din punctele de referință ale orașului. Este celebru nu doar pentru operele de artă pe care le găzduiește, dar și pentru forma sa futuristă, ce amintește de cea a unei nave spațiale. Designul clădirii a fost realizat de arhitectul Oscar Niemeyer, în colaborare cu inginerul Bruno Contarini.

3 Catedrala Metropolitană Saint Sebastian

Catedrala a fost proiectată de Edgar de Oliveira da Fonseca într-un stil modern, bazat pe stilul arhitectural al piramidelor Maya. Edificiul a fost construită a fost construită între 1964 și 1979. Catedrala Metropolitană San Sebastian, mai cunoscută sub numele de Catedrala Metropolitană din Rio de Janeiro sau Catedrala Sf. Sebastian din Rio de Janeiro, este sediul Arhiepiscopiei Romano-Catolice din São Sebastião do Rio de Janeiro. Biserica este dedicată Sfântului Sebastian, sfântul patron al orașului Rio de Janeiro.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova