Vessel –fabuloasa punte de observare din oțel, inaugurată la New York -

Vessel –fabuloasa punte de observare din oțel, inaugurată la New York

  • martie 20, 2019
  • Imagini:usatoday.com
Vessel –fabuloasa punte de observare din oțel, inaugurată la New York

Proiectul, intitulat temporar Vessel, creat de studioul englez Heatherwick,  are menirea de a deveni centrul de greutate al noului spațiu public de la Hudson Yards și are o suprafață similară cu Trafalgar Square din Londra. Având un cost de circa 25 milioane de dolari, neobisnuita punte de observare este cel mai ambițios proiect al momentului. Puntea de observare, numită și Turnul Eiffel al New York-ului, a fost dată în exploatare pe 15 martie.

Enorma punte de observare Vessel reprezintă un fel de puzzle, format din 80 de platforme, 154 de lifturi și aproape 2500 de scări. Acesta este unul dintre cele mai complexe proiecte de arhitectură din oțel de asemenea scară construite vreodată.

Structura este însă doar o parte din întregul proiect Vessel. În prima etapă, alături de ea, de asemenea, au fost construite un zgârie-nori corporativ al KPF, o clădire rezidențială semnată de SOM și una creată de către Foster + Partners. A doua etapă prevede construirea a încă opt turnuri, împreună cu o școală și alte facilități. La celălalt capăt al High Line, Heatherwick Studio și-a propus să construiască încă o  pereche de turnuri. Așadar, tabloul final promite să fie la fel de spctaculos!

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Un interviu cu Viktoria @viprada despre fotografie și emoții, descoperiți în interviul video de pe 👉designcafeclub.md 🖤
Societatea din Xangjiang bazată pe Shanghai a proiectat librăria "chongqing zhongshuge" din China, cu o scară escher care crează o iluzie optică imposibilă.

V-ar plăcea să ajungeți aici?

Photo by @harimaolee 
#designcafeclub #designboom #architecture #bookstore #escher #staircase #lookingup_architecture #lookupotd#architecture #arquitectura#lookingup #arkiromantix#jj_architecture #ic_architecture#ptk_architecture#instagram#vscocam#lookingupbuildings #arquitecturamx#arkiminimal#vsccam #ig_architecture#tv_pointofview #building #streetview#up #upthere#archi #archidaily#rustlord_unity#bestworldshots
🔻Ești curios/ă să afli care sunt etapele de elaborare a unui Design corect? Dacă da, va trebui să fiți cu ochii pe noi pentru că vă vom prezenta aceste etape în mai multe părți. 📌Astăzi pe www.designcafeclub.md vorbim despre doi factori fiziologici, obiectivi care dictează construirea unui interior: cel funcțional și cel ergonomic.
Accesează Link-ul din Bio și spune-ne dacă articolul de astăzi ți-a fost de folos🖤☝️
#designcafeclub#interiors #design
Reflecția portului Tazacorte situat pe coasta de vest a orașului La Palma.
O adevărată creație arhitecturală!

Image by @mx.jack.
#designcafeclub #digitalart#architecturephotography#designboom#canaryislands#building#streetview#up#upthere#archi#archidaily#rustlord_unity#bestworldshots#lookingup_architecture#lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup #arkiromantix#jj_architecture
📌Astăzi îți vorbim despre pardoseli, tavane, fațade - într-un cuvânt FINISAJE. 
Recomandăm în acest sens pe cei de la Material MD @material_md_showroom care vă permite să găsiți toate soluțiile necesare pentru finisări într-un singur loc. 🛒

Pentru detalii accesați Link-ul din Bio☝️
#designcafeclub #finisaje #pardoseli #fatade #interiordesign #inspiration #showroom
”Micul adăpost” din Bangkok al firmei Department of Architecture co. încorporează o fațadă strălucitoare de lemn și policarbonat șindrile, prevăzute ca peștii de pește pentru a deveni un plan arhitectural etanș. 
Nu-i așa că arată minunat?
Photo by @wisont
#designcafeclub #designboom#architecture#hotel#bangkok#lookingup_architecture #lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup#arkiromantix#jj_architecture#architecturephotography#sendinglove#airbnb#beautifuldesign#finearchitecture