martie 7, 2018

Un nou concurs ce are scopul să schimbe orașul

Un nou concurs ce are scopul să schimbe orașul

A transforma o plimbare în parc într-o vizită la o galerie de artă este un lucru mai simplu decât s-ar părea, e deajuns să le îmbini cu măiestrie. Pornind de la această idee, dar și de la necesitatea creării unui spațiu urban în care relaxarea să vină de mână cu esteticul, echipa proiectului Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, în parteneriat cu platforma Design Cafe&Club a lansat concursul „Sculptură pentru Parcul Meu”.

Proiectul Parcul Meu este unul social și are drept scop renovarea, modernizarea și dezvoltarea mai multor zone din parcul Valea Trandafirilor. Acțiunea ce urmează a fi desfășurată în zona izvoarelor presupune instalarea filtrelor pentru a transforma apa ce curge din izvoare în apă potabilă. De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni urmează a fi modernizată și zona de odihnă aferentă zonei izvoarelor prin amenajarea teritoriului, renovarea, instalarea mobilierului urban și înfrumusețarea zonei cu obiecte de artă. Concursul are drept scop identificarea schițelor de sculptură a căror realizare s-ar putea regăsi în zona respectivă, după renovarea acesteia. Astfel, specialiștii din domeniul industriilor creative sunt invitați să se înscrie în competiție până la 30 martie completând formularul de înregistrare și expediindu-l la office@designcafeclub.md. La concurs pot participa persoanele care au atins vârsta de 18 ani și studiază sau au studiat în cadrul unor instituții de învățământ din domeniile industriilor creative.

După înregistrare, participanții vor putea transmite schițele lor către organizatori în perioada 1-30 aprilie. Concursul se va încheia pe 31 mai, când organizatorul acestuia, echipa proiectului Parcul Meu, va premia cele mai reușite lucrări conform votului online al publicului și votul juriului specializat. Pe lângă faptul că lucrările propuse de ei vor fi realizate, autorii celor mai bune schițe se vor bucura și de premii bănești. Organizatorii concursului au pregătit 10 mii de lei pentru deținătorul primului loc, 5 mii de lei pentru cel de-al doilea și 2 mii de lei pentru cel ce se va situa pe locul lll.

Formularul, regulamentul, dar și toate detaliile despre concurs le găsiți aici.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
🎨 Vineri, ZIPhouse a gazduit evenimentul Arta de a picta pe matase cu Dina Rotari. 🎀 Îi mulțumim pentru că ne-a împărtășit din experiența sa și ne-a arătat părticele din crearea frumosului, cei prezenți primind o doza de #artinspiration și motivație pentru a crea.💃
#DinaRotari #designcafeclub_md #picturapematase #workshop #arta #pictura  #design #designchisinau #artchisinau #artpicture #hobby #textiledesign #moldovandesigners #fashiondesigner #artwork #artinstagram # #designinspiration #paintingonsilk #fashionstyle #workshop #silkartist #живописьнашелке #батик  #шелковыйплаток #живописьнашелке #живопись #творчество #росписьнаткани
Renumitul arhitect ucrainean Sergey Makhno pe copertă, prezentarea primului park IT din Moldova și a primului complex hibrid, proiecte remarcabile de design interior, sugestii de tehnologizare, decor și multe altele se regăsesc în paginile revistei Design Cafe&Club, ediția 3. 🔹Ia cu tine revista Design Cafe&Club din chioșcurile Moldpresa și savurează fiecare pagină.
👉 Din 14 iunie, în scuarul Bibliotecii Naționale, poți să faci un mic popas, să savurezi o cafea, sau să lucrezi la laptop, pe niște bănci de toată frumusețea, cu o istorie aparte, pe care o cunosc toți chișinăuienii. 👏 Reinventând trunchiul de copac căzut în aprilie 2017, Mihai Stamati, Ion Zbanca, Andrei Zbancă și Pavel Obreja sunt cei care au readus „acasă” platanul, renăscându-l ca mobilier urban.
😊 Citește articolul și fii mândru că le cunoști istoria! ▫ Link in bio. #copaculdelabiblioteca
*Material foto preluat si din pagina lui Mihai Stamati.
115 mp – suficient spațiu pentru ca imaginația și spiritul creativ să se manifeste într-un milion de moduri. Expresie a stilului eclectic, acesta îmbina modernul cu neoclasicul.
29 Mai- Colegiul de Arte Plastice Alexandru Plamadeala -Deschidere oficiala Wärmepol !!! Look and listen to the sky!
Mesaje spre cer, sau cuvinte nespuse pentru persoane dragi. Liberi în exprimare, în alegerea persoanei către care se adresează, singura condiție este sinceritatea. 💙 Acceptă provocarea- lasă și tu un răvaș persoanei dragi. 
Află mai multe detalii pe designcafeclub.md

#Wärmepol  #sky transmitter  #opening #designcafeclubmd #designcafeclub_md wärmepol
Ceremonia de înmânare a premiilor în cadrul  concursului "Sculptură pentru Parcul Meu" 
Aceasta a avut loc în corespundere cu conceptul concursului, în parcul Parcul Valea Trandafirilor, unde și vor fi instalate sculpturile.
🏆  Well, meet the winners! 
Locul 1 - O.X. Studio
Locul 2 - Vlasov Dumitru
Locul 3 - Constantin Marcu  #SculpturăpentruParculMeu #winners🏆  #concurs #designcafeclub_md #projects #md #chisinau #parculmeu #valeatrandafirilor #imiplacemd