TAKAVA coffee-buffet - Design Cafe & Club

TAKAVA coffee-buffet

  • ianuarie 13, 2020
  • Sursa:DCC Magazine
  • Timp de citire:2 minute
TAKAVA coffee-buffet

TAKAVA este un coffee shop din centrul Kievului, a cărui aspect a fost creat în totalitate de YUDIN Design. Brandingul , interiorul și exteriorul localului sunt semnate de designerii Alexandr și Vladimir Yudin.

Întreaga atmosferă este dominată de motivele cafelei. Paleta cromatică a interiorului, dar și mobilierul creat la comandă, sunt inspirate din procesul de preparare a veritabilei cafele turcești. Pereții acoperiți cu paneluri din catifea, care amintesc ca formă de ibricul de cafea încadrează perfecte texturile fine în interior. Aceleași linii sunt întâlnite în designul pufurilor rotunde de diferite culori. Nuanțele de cafea, roșu și chiar turcoaz inspiră asociațiile cu o cafenea orientală.

Un accent aparte constituie și corpurile de iluminat. Personalizate la maxim, acestea au fost create având la bază ibrice din alamă. Lumina moale se revarsă din lustrele improvizate este completată de lămpile ascunse pe perimetrul pereților și mobilierului, creând scenografia spațiului. Iluminatul creează o atmosferă comodă, iar confortul este facilitat de mobilier original special conceput pentru proiect. Deși complex ca amenajare, conceptul capătă simplitate datorită materialelor precum cărămizile, cuprul, lemnul și metalul.

Address: Kyiv, st. Velyka Vasylkivska, 43/16

Total square: 70 m2

Year of implementation: 2017

Designers: Aleksandr Yudin, Vladimir Yudin, studio YUDIN Design

Photographer: Sergey Savchenko

Website: www.yudindesign.com

Material preluat din numărul de toamnă al DCC Magazine.