Studenții DCC School au descoperit secrete despre plăcile ceramice și obiectele sanitare la Ceramic Hall

Studenții DCC School au descoperit secrete despre plăcile ceramice și obiectele sanitare la Ceramic Hall

  • aprilie 16, 2019
  • Imagini:Nicolae Ursu
  • Timp de citire:4 minute
Studenții DCC School au descoperit secrete despre plăcile ceramice și obiectele sanitare la Ceramic Hall

Plăcile ceramice sunt elemente prezente în majoritatea locuințelor. Pentru ca acestea să fie durabile și funcționale cât mai mult timp, selecția trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. Dincolo de stilul și culoarea plăcilor ceramice, designerii acordă atenție caracteristicilor fizice, ce urmează să influențeze direct comoditatea. Tocmai din acest motiv, la DCC School, viitorii designeri fac cunoștință cu producătorii locali și internaționali, precum și furnizorii de pe piață. Bineînțeles, ies în evidență cei în portofoliul cărora găsesc produse cu caracteristici tehnice perfecte ce se împletesc armonios cu aspectul estetic și conceptul de interior propus.

În acest sens,  studenții promoției 5 a DCC School, au făcut o vizită la showroomul Ceramic Hall. Aceștia  au avut parte de o lecție practică, cu accent pe detalii, și au avut ocazia să studieze noile tendințe și colecții, sub coordonarea specialiștilor showroomului.

Din 2014 până în prezent, Ceramic Hall este unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate. Cu multă  inspirație și cunoștință  in domeniu specialiștii salonului au transmis studenților  promoției  5 a DCC School, o amplă informație ce ține de domeniul dat. La Ceramic Hall, studenții  au aflat despre noile tendințe a plăcilor ceramice, clasificarea   și caracteristicile lor tehnice.

Plăcile ceramice: diferențe și caracteristici

De la specialiștii Ceramic Hall, studenții au aflat despre principalele diferențe dintre plăcile ceramice din lut alb și cele din lut roșu. Chiar dacă au un cost mai ridicat, plăcile din lut alb sunt mai rezistente, au o duritate mai ridicată și un procent de absorbție mai mic.

De asemenea, specialiștii le-au vorbit despre tipurile de plăci ceramice. Acestea se clasifică după utilizare în: faianță, gresie și gresie porțelanată, iar după aspect în mat, lucios și lappato. Fiecare dintre tipuri avându-și destinația și specificul său.

Specialiștii Ceramic Hall nu au putut ignora nici inovațiile din domeniu. Astfel, la aceasta  lecție  a fost prezentarea avantajelor noilor  tehnologii : plăcile ceramice foarte mari; plăcile subțiri 3-6 mm; plăcile rectificate . Plăcile rectificate sunt produse doar din lut alb, nu admit diferențe de mărime, au unghiuri fixe de 90 de grade și pot fi instalate cu rosturi minime de 0-1,5 mm.

Studenții au făcut cunoștință cu sortimentul din  showroomul Ceramic Hall, convingându-se că designul original poate îmbina durabilitatea și practicitatea.

Obiecte sanitare

Studenții DCC – vizitatorii curioși și dornici de cunoștințe, au profitat din plin de ospitalitate, informându-se de la gazde și despre cum ar trebui să arate obiectele sanitare de calitate înaltă și ce caracteristici ar trebui să întrunească.

Exemplele perfecte în acest sens au fost obiectele sanitare VitrA, care se  deosebesc  prin materia prima  și tehnologii inovatoare. Căzile de baie sunt produse din foaie de acril, iar lavoarele, vasele WC – din piatră minerală sau porțelan. În același timp, prelucrarea minuțioasă la care acestea sunt supuse le face mai durabile și mai rezistente. Un alt avantaj este că materialele nu sunt poroase, nu absorb apa, nu rețin mirosul și se îngrijesc mai ușor. Sortimentul propus de compania VitrA , cu ușurință pot   să  completeze cel mai ambitios interior. Toate produsele companiei  VitrA se deosebesc prin aspectul estetic inedit și prin calitatea performanta. Toate acestea sunt confirmate pe parcursul multor ani consecutiv cu Certificate mondiale la diferite nominatii.

Tehnologiile informaționale nu stau pe loc…uimirea zilei au fost tehnologiile aplicate la nimic altceva decât un vas WC modern. Echipa Ceramic Hall le-a dezvăluit studenților despre cum tehnologiile moderne pot fi aplicate chiar și în această sferă. Există modele de obiecte sanitare care sunt controlate prin telecomandă. Până și capacul lor poate fi gestionat la apăsarea unui buton.

Vizita la Ceramic Hall s-a încheiat prea repede, pentru că tot ce este interesant dă senzația de fugă a timpului. Dupa ora practică au continuat dezbateri și întrebări. Din această experiență, studenții școlii de design DCC s-au ales cu multa informație utilă pe care, cu siguranță, o vor aplica în activitatea lor profesionala de designer.

„Frumusețea  va cuceri lumea”– pe așa notă optimistă s-a finalizat vizita promoției 5 a DCC School la showroomul Ceramic Hall .

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign