SmartLight și soluțiile luminoase la Școala de Design DCC - Design Cafe & Club
noiembrie 23, 2018

SmartLight și soluțiile luminoase la Școala de Design DCC

SmartLight și soluțiile luminoase la Școala de Design DCC

Pe lângă siguranța pe care o oferă lumina, modul în care aceasta este instalată într-o cameră poate garanta sau nu confortul locuinței. Este o dimensiune pe care adevăraţii designeri nu trebuie să o neglijeze. Tocmai pentru a se asigura că următoarea promoție de specialiști sunt conștienți de importanța acestui detaliu, profesorii Școlii de Design DCC pun studenții față în față cu experții din domeniu. De această dată este vorba despre fondatorii companiei SmartLight, Boris și Cristina Rapoport, care au vorbit studenților cursului 4 despre posibilitățile pe care le oferă sistemele de iluminare.

Cunoscuți printre arhitecții și designerii autohtoni ca specialiștii în iluminat care depun pasiune în ceea ce fac, invitații lecției nu au ezitat să vorbească studenților despre importanța design-ului de lumini.

„Designul de lumini este o direcție nouă. Lumina poate schimba o casă, o stradă și, de ce nu, un oraș întreg.  Organizăm evenimente, întâlniri cu specialiști din diferite țări, încercăm să depunem toate eforturile pentru ca ea să se dezvolte la noi.” a spus Boris Rapoport, unul dintre fondatorii SmartLight.

Iluminatul: trei tipuri diferite cu același scop – confortul.

Reprezentanții SmartLight au povestit studenților că principalul obiectiv pe care trebuie să-l atingă designerii este identificarea și crearea conceptului de iluminat. Pentru asta e important să identifice produsele potrivite pentru fiecare dintre cele 3 tipuri de iluminare în parte.

1 Iluminarea de bază – cea care alungă întunericul din încăpere;

2 Iluminarea locală – iluminarea zonelor care au o anumită destinație funcțională. Cum ar fi iluminarea zonelor de lucru, sau a scărilor.

3 Iluminarea-accent – este cea care creează atmosfera și scoate în evidență conținutul camerei.

4 Iluminarea exterioară – iluminarea fațadelor clădirii pentru a accentua arhitectura edificului sau a zonelor adiacente.

Lumina –  a 4-a dimensiune a designului.

Avem nevoie de lumină în patru scopuri: pentru a trăi, pentru a vedea, pentru a lucra și pentru a simți. De aceea e important ca din multitudinea de inovații să fie alese produsele potrivite pentru fiecare dintre aceste dimensiuni. Boris și Cristina Rapoport au povestit studenților despre importanța detaliilor tehnice precum: temperatura luminii, intensitatea , unghiul de dispersare și indexarea culorii. Anume acestea urmează să ajute viitorii designeri să proiecteze soluții luminoase neobișnuit și să îi ajute să obțină efectul și atmosfera dorită.

De asemenea a fost trasate diferențele dintre lumina naturală și cea artificială. Invitații au subliniat că, cu cât lumina este mai aproape de cea naturală, cu atât mai ușor este percepută de ochi. Iar pentru a crea o armonie a luminii, viitorii designeri sunt ajutați de programele profesionale ce calculează cantitatea de lumină necesară în funcție de tipul spațiului proiectat.

Reprezentanții au povestit studenților că iluminarea este unul dintre cele mai simple sisteme ce pot fi integrate în casele smart. Prin intermediul mecanismelor inteligente și a senzorilor care captează cantitatea de lumină din încăpere, putem  crea sisteme ce calculează și regulează intensitatea acesteia, astfel încât să fie obținut un spațiu ce ar oferi maxim confort.

Un nou schimb de experiență, de data aceasta – luminos!

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Bijuteria ei este o întruchipare a simplității, modestiei și emoției, iar aceste trăsături pot fi observate în toată ființa sa.

Tânăra Vika Tonu s-a făcut remarcată prin liniile laconice și drepte pe care le iau creațiile ei și prin sinceritate.

Despre cum a apărut dragostea pentru bijuterie și semnficațiile profunde ale acesteia, experiența în UK și recunoașterea în cadrul #London_Fashion_Week, citiți în articolul de pe #designcafeclub.md >>> .
.
Vika Tonu: „Bijuteria e …un simbol, o relație, o moștenire”
_________________________________________
#designcafeclub #design #fashion #fashiondesign #vikatonu #londonfashionweek #jewellery #bijuterii #minimalism #modern #simplism #contemporary #contemporaryart #modernart #jewels #necklace #ring #silver #diamonds #bracelet #fineart #abstractart #artgallery #art
💡 Scurt si la subiect, despre cum a fost la evenimentul organizat de @smartlight.md - Свет четвёртое измерение архитектуры 💡 Dacă nu ai reușit să ajungi la eveniment, citește mai departe și află cine au fost invitații speciali ai serii 👇

www.designcafeclub.md | "Lumina – a patra dimensiune a arhitecturii” și o nouă provocare pentru designeri.

_______________________________________________

#smartlight #designcafeclub #eveniment #designinterior #iluminare #arhitectura #chisinau #interiordesign #event #designers #architet #archilovers #socializing #beautiful_people #productivity #energy
Pe străzile Chișinăului strălucesc luminițe și plutește magia sărbătorilor. Cunoaște autorii celor mai creative vitrine ale brandurilor autohtone!

Câștigătorii  vor  beneficia de un curs intensiv de instruire în Window Display și Visual Merchandising în Marea Britanie.
______________________________________
#designcafeclub #design #exterior #exteriordesign #vitrine #window #windows #display #artofdisplay #chisinau #art #streetart #store #shop #storedisplay #designer #design #youth #youngdesigners #ziphouse #WindowDisplay #VisualMerchandising #merchendaising #christmas #newyear #winners #meet_the_winners
Box House – geometrie modernă într-o „cutie”. Ești curios să vezi cum arată în interior ?
Plină de surprize :) >>> designcafeclub.md >>> link in bio

_______________________________________
#designcafeclub #architecture #designhome #designboom #archdaily #archilovers #archinterior #homedesign #home #arquitetura #homegoals #dreamhome #homearchitecture #contemporary #homesweethome # #instahome #homestyle #homeinspiration #myhome #newhome #homeideas #house #myhome #realestate #propertu #boxhome #modernhome #minimalism #minimalist
La ea acasă florile înfloresc peste noapte iar podoabele nu sunt neapărat din aur. 
Este vorba despre meșterul hand-made ucrainean Natalia Tatarinova, care creează din mărgele lucruri impresionante și speciale.

Ce a identificat în arhive și i-a schimbat total direcția în artă, citește mai departe. >>>designcafeclub.md >>>link in bio

_______________________________________
#designcafeclub #design #decor #margele #nataliatatarinova #handmade #artshare #instaart #beautiful #amazing #handmadewithlove #mywork #artpassion #lineworks #artdecoring #artdecor #giftideas #handmadecrafts #beads #beadsart #beadshandmade #interview #art #designer #fashion #ideasdecoration #brooch
🎄Melania Trump a împodobit bradul! ❄Vezi cum arată decorul de sărbători la Casa Albă. >>> designcafeclub.md >>> link in bio

Tema decorului din acest an este „American Treasures”. Bradul principal are agățat pe el peste 150 de metri de panglică de catifea albastră, pe care sunt inscripționate cu litere aurii denumirile fiecărui stat al SUA și a fiecărui teritoriu pe care îl deține. 
________________________________________

#designcafeclub #design #decor #christmas #christmasdecor #newyear #WhiteHouse #casaalba #decoration #archidaily #christmasy #christmasdecorating #christmastree #tree #craciun #melaniatrump #myhomedecor #specialdecor #whitehouse #christmasparadise #happychritmas #christmasphotography #christmasdesign #inspire_me_home_decor #magic #magicvibes