SmartLight și soluțiile luminoase la Școala de Design DCC - Design Cafe & Club

SmartLight și soluțiile luminoase la Școala de Design DCC

  • noiembrie 23, 2018
SmartLight și soluțiile luminoase la Școala de Design DCC

Pe lângă siguranța pe care o oferă lumina, modul în care aceasta este instalată într-o cameră poate garanta sau nu confortul locuinței. Este o dimensiune pe care adevăraţii designeri nu trebuie să o neglijeze. Tocmai pentru a se asigura că următoarea promoție de specialiști sunt conștienți de importanța acestui detaliu, profesorii Școlii de Design DCC pun studenții față în față cu experții din domeniu. De această dată este vorba despre fondatorii companiei SmartLight, Boris și Cristina Rapoport, care au vorbit studenților cursului 4 despre posibilitățile pe care le oferă sistemele de iluminare.

Cunoscuți printre arhitecții și designerii autohtoni ca specialiștii în iluminat care depun pasiune în ceea ce fac, invitații lecției nu au ezitat să vorbească studenților despre importanța design-ului de lumini.

„Designul de lumini este o direcție nouă. Lumina poate schimba o casă, o stradă și, de ce nu, un oraș întreg.  Organizăm evenimente, întâlniri cu specialiști din diferite țări, încercăm să depunem toate eforturile pentru ca ea să se dezvolte la noi.” a spus Boris Rapoport, unul dintre fondatorii SmartLight.

Iluminatul: trei tipuri diferite cu același scop – confortul.

Reprezentanții SmartLight au povestit studenților că principalul obiectiv pe care trebuie să-l atingă designerii este identificarea și crearea conceptului de iluminat. Pentru asta e important să identifice produsele potrivite pentru fiecare dintre cele 3 tipuri de iluminare în parte.

1 Iluminarea de bază – cea care alungă întunericul din încăpere;

2 Iluminarea locală – iluminarea zonelor care au o anumită destinație funcțională. Cum ar fi iluminarea zonelor de lucru, sau a scărilor.

3 Iluminarea-accent – este cea care creează atmosfera și scoate în evidență conținutul camerei.

4 Iluminarea exterioară – iluminarea fațadelor clădirii pentru a accentua arhitectura edificului sau a zonelor adiacente.

Lumina –  a 4-a dimensiune a designului.

Avem nevoie de lumină în patru scopuri: pentru a trăi, pentru a vedea, pentru a lucra și pentru a simți. De aceea e important ca din multitudinea de inovații să fie alese produsele potrivite pentru fiecare dintre aceste dimensiuni. Boris și Cristina Rapoport au povestit studenților despre importanța detaliilor tehnice precum: temperatura luminii, intensitatea , unghiul de dispersare și indexarea culorii. Anume acestea urmează să ajute viitorii designeri să proiecteze soluții luminoase neobișnuit și să îi ajute să obțină efectul și atmosfera dorită.

De asemenea a fost trasate diferențele dintre lumina naturală și cea artificială. Invitații au subliniat că, cu cât lumina este mai aproape de cea naturală, cu atât mai ușor este percepută de ochi. Iar pentru a crea o armonie a luminii, viitorii designeri sunt ajutați de programele profesionale ce calculează cantitatea de lumină necesară în funcție de tipul spațiului proiectat.

Reprezentanții au povestit studenților că iluminarea este unul dintre cele mai simple sisteme ce pot fi integrate în casele smart. Prin intermediul mecanismelor inteligente și a senzorilor care captează cantitatea de lumină din încăpere, putem  crea sisteme ce calculează și regulează intensitatea acesteia, astfel încât să fie obținut un spațiu ce ar oferi maxim confort.

Un nou schimb de experiență, de data aceasta – luminos!

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Wisteria - floarea care poate da o altă formă unei clădiri🖤

Floarea Wisteria este o plantă decorativă de o frumusețe rară ce înflorește în luna mai. ✨
--
#timeoutlondon #prettycitylondon#prettylittlelondon #visitlondon#wheretofindme #beautifulmatters#traveldeeper #travelerinlondon#thisislondon #secretlondon#iamatraveler #travelandleisure#TLPicks #passionpassport#londonforyou #seemycity #goopgo#travellingthroughtheworld#suitcasetravels #culturetrip#acolorstory #designsponge #dsfloral#londoninbloom #elledecor#chasing_facades #londoninspring#wisteriahysteria#plantsmakepeoplehappy#capturingcolour
Dacă ți-ar plăcea să faci parte din echipa organizatorică a unui eveniment grandios ești invitat să aplici ca VOLUNTAR al festivalului @moldovandesignweek.

Ești potrivit mai ales dacă ești pasionat de design, ești entuziast și responsabil. Miza este mare,  de aceea grăbește-te să ne spui despre implicarea ta.

Detalii pe [Designcafeclub.md]

#designcafeclub #voluntari #mdw19 #moldovandesignweek #aplicaacum
RA este o lampă de masă creată de designerul  S. Hotvianskyi.
Interesant la această lampă este că atunci când începeți să rotiți tubul în sensul acelor de ceasornic, lumina se aprinde și începe să lumineze până la cel mai strălucitor punct în care tubul este vertical.

Mișcarea lămpii vrea să amintească de calea soarelui pe cer - cu cât este mai înaltă, cu atât devine mai strălucitoare.

#designcafeclub #nottdesign 🖤 #tablelamp #lightning #productdesign #ukraine #dnipro #gotvyansky#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Momentele de răsfăț au nevoie de culoare cum ar fi aceste scaune Merlot by @marta_del_valle_design.

Un design aparent simplu dar plin de sens. E atât de frumos cum un pahar de vin poate oferi atâtea scheme de culori și lumină.🍷
.
.
.
 #designcafeclub #architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
📌Selecția plăcilor ceramice în activitatea unui designer trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. 
La @interiordesign_school , viitorii designeri au făcut o vizită la showroomul @ceramic_hall - unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate.

Mai multe detalii vedeți pe 👉Designcafeclub.md
Chiar dacă afară e posomorât, orice loc te poate inspira prin atmosfera pe care o transmite și priveliștea pe care o oferă, la fel ca cea mai pitorească stradă din Manhattan - 
Stuyvesant St. New York. 😍Totul poate fi sursă de inspirație. 
Photo by @mindz.eye 
__
#designcafeclub #NY
#architect #architecture #photo#design #street #designer #city #nyc#building #nature #green #house#home #residence #usa