SKY TRANSMITTER va dispersa dorințele în spațiu - Design Cafe & Club

SKY TRANSMITTER va dispersa dorințele în spațiu

  • mai 29, 2018
  • Imagini:Mihai Duca
SKY TRANSMITTER  va dispersa dorințele în spațiu

O cupolă a adunat sub ea cele mai tainice dorințe a zeci de oameni și le va transmite spre cer. Este vorba despre instalația WÄRMEPOL SKY TRANSMITTER, realizată de artistul german de sunet şi media, Frank Schulte pe acoperișul Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”. Începând de astăzi, ora 15.00, instalația va transmite o compoziție radio în care gândurile nerostite în public sunt combinate cu muzică.

Mesajele colectate reprezintă dorințe pe care intervievații vor să le transmită unei persoane dragi, dar pe care nu le-au rostit până acum, iar datorită instalației acestea vor fi cunoscute de toți. Liberi în exprimare, în alegearea persoanei către care se adresează și fără limite de cuvinte, singura condiție pe care au avut-o cei care și-au spus mesajele a fost sinceritatea.WÄRMEPOL este de fapt polul cald al fiecăruia, o concentrare a căldurii pe care o ținem înăuntru și pe care o vom face cunoscută tuturor prin intermediul transmițătorului SKY TRANSMITTER ”, spune artistul media, Frank Schule.

Cupola SKY TRANSMITTER va fi combinată cu un proiect de grădinărit realizat de studenții Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, astfel spațiul va prinde și mai multă viață.Frecvența publică radio a instalaţiei SKY TRANSMITTER va fi accesibilă în oraşului Chişinău, sectorul Botanica, la 95 MHz.

Dacă ajungeți azi la deschiderea oficială a instalației, la etajul doi al construcției puteţi participa la proiectul WÄRMEPOL  IDEA GENERATOR, unde veți avea ocazia să scrieți un mesaj unei persoane dragi şi să îl plasați în interiorul instalaţiei.

sursa: soniq-id.net

WÄRMEPOL este o instalaţie intermedia socială publică în oraşul Chişinău, creată în cadrul proiectului Spaţii artistice alternative KunsTräume, iniţiat de către Institutul Goethe din România. SKY TRANSMITTER este a doua parte a proiectului, prima constând dintr-o instalație în care au fost integrate bilețele pe care erau scrise dorințele colectate de autor și care a fost instalată în susbsolul din curtea școlii de arte pentru copii Șciusev — PODZEMKA.

Proiectul este realizat de către Centrul de Artă Contemporană [Ksak] şi Centrul Cultural German AKZENTE în parteneriat cu Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, susţinut financiar de către Institutul Goethe din România.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
5 nuanțe de vopsele interioare în trend pentru 2019 
1, 2, 3, 4 sau 5 ? Care îți place cel mai mult ?

Citește mai departe pe designcafeclub.md >
[5 nuanțe de vopsele interioare în trend pentru 2019]

___________________________________________

#designcafeclub #interiordesign #currentdesignsituation #trends #2019 #interior4all #interior2you #scandinav #minimalism #livingroom #bedroom #designcolors #eclectic #interiorstyle #designmediaplatform #mediacontent #howto #designlessons #designstyle
Ai bucătărie mică? Vezi aici câteva trucuri de amenajare!
⠀
1. Cucereste colțurile - acestea iti permit să utilizezi aproximativ 60% din spațiu și iti oferă acces.
⠀
2. Cămară improvizată -  e de ajuns să montezi o „ușă” de care să fie agățat un sistem mobil ce-ți  va permite accesul în „cămară.”
⠀
3. Spații de depozitare montate pe perete -  profita la maximum de spațiul disponibil cu rânduri de rafturi montate pe perete de la podea până în tavan.
⠀
4. Chiuvete simple - poti sa utilizezi chiar o chiuvetă „undermount”, adică ale căror margini sunt ascunse sub blat. Astfel vei putea salva o suprafață suplimentară de lucru.
⠀
5. Fără decor excesiv în bucătărie -  chiar dacă ești amatoarea elementelor exagerate de decor sau design, rezistă tentației! Acesta nu vor face decât să încarce vizual inutil.
⠀
Citește mai multe pe designcafeclub.md > [Ai bucătărie mică? Vezi aici câteva trucuri de amenajare!]
⠀
#designcafeclub #interiordesign #trends #2019 #interior4all #interior2you #scandinav #minimalism #livingroom #bedroom #designcolors #eclectic #interiorstyle #designmediaplatform #mediacontent #howto #designlessons #designstyle #designkitchen #kitchen
Potrivit organizatorilor, în acest an, cel mai mare festival sculpturi de gheață din lume va atrage circa 18 milioane de vizitatori.
⠀
❄️Festivalul sculpturilor de gheață.
⠀
👁️Află mai multe pe designcafeclub.md - [Vezi cum arată cel mai mare festival al sculpturilor din gheață!]
⠀
#harbinicefestival #harbinicewonderland
#IceSculpture #IceSculpting #HarbinIceFestival #HarbinIceWonderland #BBCNews #Harbin #China #Castle #Art #Beautiful #Sculpture #frozen #icecity #icesculptures #harbinicewonderland #passionpassport #tastemadetravel
Noul an reduce din curentul de minimalism și din popularitatea designului scandinav, care se caracterizează prin culori neutre și materiale simple. 
În locul acestora, culorile luminoase și modelele grafice devin din ce în ce mai răspândite.

Fii la curent cu noutățile din 2019 din designul interior.
▶️ designcafeclub.md - [ Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!] ___________________________________________
#designcafeclub #interiordesign #currentdesignsituation #trends #2019 #interior4all #interior2you #scandinav #minimalism #livingroom #bedroom #designcolors #eclectic #interiorstyle #designmediaplatform #mediacontent #howto #designlessons #designstyle
"Dacă mai demult lumina însemna lustre: ai agățat și atât, acum ea a devenit un complex de mecanisme și au apărut mulți parametri tehnici de care trebuie să ținem cont.

Vrem să cultivăm ideea designului de lumini, să schimbăm și să facilităm munca arhitecților și designerilor. 
În același timp, ne dorim ca specialiștii de la noi să se ghideze după modelul european, adică să lucreze la conceptul de iluminare chiar de la etapa inițială a proiectului." Soluții inteligente de la @smartlight.md

Citește mai departe pe designcafeclub.md - [Smart Light – Soluții luminoase]

________________________________________ 
#designcafeclub.md #CristinaRapoport #BorisRapoport #SmartLight #designlight #designlighting #designlights #lights  #interiordesign #interior4all #interior2you #minimalism #livingroom #bedroom #designcolors #eclectic #interiorstyle #designmediaplatform #mediacontent #chisinau #designstyle
Un an nou este un prilej bun de făcut sinteze.
⠀
Având în spate cele 365 de zile, în care am încercat să îți oferim articole ce ar dezvălui întregul univers creativ din Republica Moldova, acum credem că e timpul să vezi care au fost cele mai populare dintre ele.
⠀
Așadar, dacă le-ai pierdut cumva, acum ai ocazia să le vezi aici ○ bit.ly/articole18