SKY TRANSMITTER va dispersa dorințele în spațiu - Design Cafe & Club

SKY TRANSMITTER va dispersa dorințele în spațiu

  • mai 29, 2018
  • Imagini:Mihai Duca
SKY TRANSMITTER  va dispersa dorințele în spațiu

O cupolă a adunat sub ea cele mai tainice dorințe a zeci de oameni și le va transmite spre cer. Este vorba despre instalația WÄRMEPOL SKY TRANSMITTER, realizată de artistul german de sunet şi media, Frank Schulte pe acoperișul Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”. Începând de astăzi, ora 15.00, instalația va transmite o compoziție radio în care gândurile nerostite în public sunt combinate cu muzică.

Mesajele colectate reprezintă dorințe pe care intervievații vor să le transmită unei persoane dragi, dar pe care nu le-au rostit până acum, iar datorită instalației acestea vor fi cunoscute de toți. Liberi în exprimare, în alegearea persoanei către care se adresează și fără limite de cuvinte, singura condiție pe care au avut-o cei care și-au spus mesajele a fost sinceritatea.WÄRMEPOL este de fapt polul cald al fiecăruia, o concentrare a căldurii pe care o ținem înăuntru și pe care o vom face cunoscută tuturor prin intermediul transmițătorului SKY TRANSMITTER ”, spune artistul media, Frank Schule.

Cupola SKY TRANSMITTER va fi combinată cu un proiect de grădinărit realizat de studenții Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, astfel spațiul va prinde și mai multă viață.Frecvența publică radio a instalaţiei SKY TRANSMITTER va fi accesibilă în oraşului Chişinău, sectorul Botanica, la 95 MHz.

Dacă ajungeți azi la deschiderea oficială a instalației, la etajul doi al construcției puteţi participa la proiectul WÄRMEPOL  IDEA GENERATOR, unde veți avea ocazia să scrieți un mesaj unei persoane dragi şi să îl plasați în interiorul instalaţiei.

sursa: soniq-id.net

WÄRMEPOL este o instalaţie intermedia socială publică în oraşul Chişinău, creată în cadrul proiectului Spaţii artistice alternative KunsTräume, iniţiat de către Institutul Goethe din România. SKY TRANSMITTER este a doua parte a proiectului, prima constând dintr-o instalație în care au fost integrate bilețele pe care erau scrise dorințele colectate de autor și care a fost instalată în susbsolul din curtea școlii de arte pentru copii Șciusev — PODZEMKA.

Proiectul este realizat de către Centrul de Artă Contemporană [Ksak] şi Centrul Cultural German AKZENTE în parteneriat cu Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, susţinut financiar de către Institutul Goethe din România.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Wisteria - floarea care poate da o altă formă unei clădiri🖤

Floarea Wisteria este o plantă decorativă de o frumusețe rară ce înflorește în luna mai. ✨
--
#timeoutlondon #prettycitylondon#prettylittlelondon #visitlondon#wheretofindme #beautifulmatters#traveldeeper #travelerinlondon#thisislondon #secretlondon#iamatraveler #travelandleisure#TLPicks #passionpassport#londonforyou #seemycity #goopgo#travellingthroughtheworld#suitcasetravels #culturetrip#acolorstory #designsponge #dsfloral#londoninbloom #elledecor#chasing_facades #londoninspring#wisteriahysteria#plantsmakepeoplehappy#capturingcolour
Dacă ți-ar plăcea să faci parte din echipa organizatorică a unui eveniment grandios ești invitat să aplici ca VOLUNTAR al festivalului @moldovandesignweek.

Ești potrivit mai ales dacă ești pasionat de design, ești entuziast și responsabil. Miza este mare,  de aceea grăbește-te să ne spui despre implicarea ta.

Detalii pe [Designcafeclub.md]

#designcafeclub #voluntari #mdw19 #moldovandesignweek #aplicaacum
RA este o lampă de masă creată de designerul  S. Hotvianskyi.
Interesant la această lampă este că atunci când începeți să rotiți tubul în sensul acelor de ceasornic, lumina se aprinde și începe să lumineze până la cel mai strălucitor punct în care tubul este vertical.

Mișcarea lămpii vrea să amintească de calea soarelui pe cer - cu cât este mai înaltă, cu atât devine mai strălucitoare.

#designcafeclub #nottdesign 🖤 #tablelamp #lightning #productdesign #ukraine #dnipro #gotvyansky#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Momentele de răsfăț au nevoie de culoare cum ar fi aceste scaune Merlot by @marta_del_valle_design.

Un design aparent simplu dar plin de sens. E atât de frumos cum un pahar de vin poate oferi atâtea scheme de culori și lumină.🍷
.
.
.
 #designcafeclub #architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
📌Selecția plăcilor ceramice în activitatea unui designer trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. 
La @interiordesign_school , viitorii designeri au făcut o vizită la showroomul @ceramic_hall - unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate.

Mai multe detalii vedeți pe 👉Designcafeclub.md
Chiar dacă afară e posomorât, orice loc te poate inspira prin atmosfera pe care o transmite și priveliștea pe care o oferă, la fel ca cea mai pitorească stradă din Manhattan - 
Stuyvesant St. New York. 😍Totul poate fi sursă de inspirație. 
Photo by @mindz.eye 
__
#designcafeclub #NY
#architect #architecture #photo#design #street #designer #city #nyc#building #nature #green #house#home #residence #usa