Și-au adus lucrul acasă. Vezi casele a 7 arhitecți, proiectate de ei înșiși - Design Cafe & Club

Și-au adus lucrul acasă. Vezi casele a 7 arhitecți, proiectate de ei înșiși

  • ianuarie 21, 2019
  • Imagini:archdaily.com
Și-au adus lucrul acasă. Vezi  casele a 7 arhitecți, proiectate de ei înșiși

Când proiectează o casă, specialiștii sunt ghidați de solicitările și dorințele clientului. Din această cauză, probabil că visul fiecărui arhitect este să creeze fără să i se impună limite. Dar ce se întâmplă atunci când ei devin proprii lor clienți? Azi îți prezentăm 7 exemple de dezlănțuire a creativității, demonstrat în 7 case pe care arhitecții le-au proiectat pentru ei înșiși.

1 Casa Barragan / Luis Barragan

Fațada simplă, învechită a Casei Barragan nu oferă nici un indiciu despre ceea ce se află în interior. Descrisă ca o oază – un sanctuar care menține „haosul urban” – discrepanța dintre fațadă și interior evidențiază dorința lui Barragan de a crea un spațiu foarte intim în interiorul casei sale. Ferestrele permit filtrarea poetică a luminii naturale pentru a inunda reședința și a lumina pereții vopsiți în roz, portocaliu și galben. După moartea lui Luis Barragan în 1988, Casa Barragan a fost transformată într-un muzeu care prezintă stilul său arhitectural iconic. Mai târziu, în 2004,  edificiul a fost numit de către UNESCO un sit de patrimoniu mondial, fiind unul dintre cele mai influente și reprezentative exemple ale arhitecturii mexicane moderne.

2 Gehry Residence / Gehry Partners

În 1977, Frank și Berta Gehry au cumpărat, în 1920, un bungalou din Santa Monica, California, transformându-l în ceea ce este acum un simbol al deconstructivismului. Folosind materiale distinctive, care contrastează cu clădirea originală, cum ar fi oțelul ondulat și gardurile cu lanțuri, Gehry a construit o structură cu totul nouă, care s-a înfășurat în jurul casei coloniale existente. Exteriorul casei a rămas aproape neatins, descoperind o dezordine îndrăzneață a formelor din fața casei. Unele zone din interiorul existent au fost intenționat demolate pentru a expune cadrele, grinzile și bucățile de lemn de dedesubt.

3 Lyon Housemuseum / Lyons Architecture

Housemuseum Lyon este exact ceea ce pare – o casă de familie privată care se dublează ca muzeu de artă. Situat în Melbourne, Australia, construcția explorează legătura dintre vizită și viață, public și privat, artă și arhitectură. Housemuseum este proiectat de arhitectul Corbett Lyon de la Lyons Architecture, care locuiește acolo cu soția și copiii săi. În anumite zile, desemnate în fiecare săptămână, casa își deschide ușile pentru public, iar bucătăria de familie se dublează și devine ca o cafenea muzeală, ștergând limita dintre privat și public. De asemenea Housemuseum Lyon găzduiește o varietate de evenimente culturale pe tot parcursul anului, de la concerte de artă la discuții arhitecturale.

4 Casă de vară în Dalarna / Leo Qvarsebo

Casa de vară din Dalarna a fost proiectată de către arhitectul Leo Qvarsebo pentru el și pentru copiii săi. Situat în peisajul pitoresc al Suediei rurale, casa triunghiulară este capricioasă și jucăușă. Forma sa triunghiulară permite ca fațada înclinată să devină un perete de alpinism. Forma sa unică creează, de asemenea, o piramidă de spații în interiorul căreia nivelul inferior deține un living și o bucătărie spațioasă. Odată cu ridicarea la nivelurile superioare, spațiile ulterioare devin din ce în ce mai mici. Geamurile mari dezvăluie peisajul frumos în care se află casa, invitând locuitorii să savureze vederea de afară.

5 Melnikov House / Konstantin Melnikov

Casa Melnikov a lui Konstantin Melnikov este un simbol iconic al arhitecturii avangardiste ruse din anii 1920. Forma cilindrică a casei este unică și surprinzătoare. Atât exteriorul, cât și spatiile interioare uimesc prin abordarea pe care o au. Melnikov a fost unul dintre puținele persoane care au reușit să-și păstreze terenul după căderea noii politici economice a lui Lenin, iar proiectul de proiect a fost aprobat în mod surprinzător de către comisia raională ca proiect experimental. Construit în formă de fagure, clădirea este alcătuită din două turnuri cilindrice intersectate. Forma cilindrică a provenit din raționarea materialelor la vremea respectivă și din convingerea lui Melnikov că forma ar permite o utilizare mai eficientă a materialului.

6 Cien House / Pezo von Ellrichshausen

Casa Cien a fost proiectată de arhitecții Mauricio Pezo și Sofia von Ellrichshausen. Clădirea le servește drept  casă privată și sediu pentru pentru micul lor studiou Pezo von Ellrichshausen. Pentru propria lor casă, Pezo von Ellrichshausen au folosit abordări explorate în proiectele lor rezidențiale anterioare, cum ar fi stratificarea unei rețele rectilinii și utilizarea unor forme solide, monolitice. Cien House constă dintr-o bază cu 2 etaje și un turn de 5 etaje deasupra. Baza are un atelier la primul nivel și spații de gătit, de luat masa și de locuit la cel de-al doilea. Următoarele două nivele servesc drept zonă mai intimă, acolo fiind amplasate dormitoarele. La cele trei nivele superioare au fost amplasate spațiile de lucru și studiourile creative. Două scări care duc către diferite părți ale casei separă zona de domiciliu de cea a muncii. Simplitatea aparentă a designului și planificării ascunde, de fapt, o complexitate frumoasă.

7 The Tower House / Gluck+

Tower House acționează ca un refugiu de weekend pentru Thomas Gluck, unul dintre principiile lui Gluck +. Scopul proiectului a fost de a minimiza amprenta clădirii pentru a nu deranja locul în care se află. Această casă mică de vacanță este proiectată ca o scară către vârfurile copacilor. Fiecare dintre primele trei etaje are doar un mic dormitor și o baie, Etajul superior, care conține spațiile de locuit, este înconjurat de un fel de baldachin forestier, oferind vedere la lac și munții ce se zăresc în depărtare. Imperativul designului a fost acela de a dezvolta o soluție durabilă, eficientă din punct de vedere energetic, cu costuri minime de exploatare și întreținere pentru o casă ocupată doar temporar. Astfel, pe lângă faptul că arată spectaculos, casa este și una eficientă.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Wisteria - floarea care poate da o altă formă unei clădiri🖤

Floarea Wisteria este o plantă decorativă de o frumusețe rară ce înflorește în luna mai. ✨
--
#timeoutlondon #prettycitylondon#prettylittlelondon #visitlondon#wheretofindme #beautifulmatters#traveldeeper #travelerinlondon#thisislondon #secretlondon#iamatraveler #travelandleisure#TLPicks #passionpassport#londonforyou #seemycity #goopgo#travellingthroughtheworld#suitcasetravels #culturetrip#acolorstory #designsponge #dsfloral#londoninbloom #elledecor#chasing_facades #londoninspring#wisteriahysteria#plantsmakepeoplehappy#capturingcolour
Dacă ți-ar plăcea să faci parte din echipa organizatorică a unui eveniment grandios ești invitat să aplici ca VOLUNTAR al festivalului @moldovandesignweek.

Ești potrivit mai ales dacă ești pasionat de design, ești entuziast și responsabil. Miza este mare,  de aceea grăbește-te să ne spui despre implicarea ta.

Detalii pe [Designcafeclub.md]

#designcafeclub #voluntari #mdw19 #moldovandesignweek #aplicaacum
RA este o lampă de masă creată de designerul  S. Hotvianskyi.
Interesant la această lampă este că atunci când începeți să rotiți tubul în sensul acelor de ceasornic, lumina se aprinde și începe să lumineze până la cel mai strălucitor punct în care tubul este vertical.

Mișcarea lămpii vrea să amintească de calea soarelui pe cer - cu cât este mai înaltă, cu atât devine mai strălucitoare.

#designcafeclub #nottdesign 🖤 #tablelamp #lightning #productdesign #ukraine #dnipro #gotvyansky#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Momentele de răsfăț au nevoie de culoare cum ar fi aceste scaune Merlot by @marta_del_valle_design.

Un design aparent simplu dar plin de sens. E atât de frumos cum un pahar de vin poate oferi atâtea scheme de culori și lumină.🍷
.
.
.
 #designcafeclub #architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
📌Selecția plăcilor ceramice în activitatea unui designer trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. 
La @interiordesign_school , viitorii designeri au făcut o vizită la showroomul @ceramic_hall - unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate.

Mai multe detalii vedeți pe 👉Designcafeclub.md
Chiar dacă afară e posomorât, orice loc te poate inspira prin atmosfera pe care o transmite și priveliștea pe care o oferă, la fel ca cea mai pitorească stradă din Manhattan - 
Stuyvesant St. New York. 😍Totul poate fi sursă de inspirație. 
Photo by @mindz.eye 
__
#designcafeclub #NY
#architect #architecture #photo#design #street #designer #city #nyc#building #nature #green #house#home #residence #usa