S-a dat Nobelul arhitecturii. Vezi cine este laureatul Pritzker 2019!

S-a dat Nobelul arhitecturii. Vezi cine este laureatul Pritzker 2019!

  • martie 6, 2019
S-a dat Nobelul arhitecturii. Vezi cine este laureatul Pritzker 2019!

Japonezul Arata Isozaki a devenit câștigătorul Premiului Pritzker pentru Arhitectură în 2019. Cu experiență de peste jumătate de secol, arhitectul are în portofoliul său peste 100 de clădiri construite în diferite părți ale lumii. La cei 87 de ani, Isozaki este apreciat pentru faptul că „…în căutarea arhitecturii semnificative, a creat clădiri de o calitate deosebită care până în prezent contravin clasificărilor, reflectă evoluția sa constantă și sunt întotdeauna proaspete în abordarea lor.”

Laureatul Pritzker 2019 s-a născut în Japonia, în 1931. Copilăria i-a fost marcată de cel de-al Doilea Război Mondial și bombele atomice care au devastat țara la sfârșitul acestuia.

„Când am avut vârsta la care puteam să înţeleg lumea, oraşul meu natal a fost incendiat, totul era doar ruină, nicio arhitectură, nicio clădire, nici chiar oraş. Prima mea experienţă în arhitectură a fost vidul de arhitectură. Am început să reflectez la felul în care oamenii şi-ar putea reconstrui casele şi oraşele”.

Cariera Laureatului Pritzker

În 1954 Arata Isozaki își termină studiile la Universitatea Tokyo, Facultatea de Inginerie. Arhitectul şi-a început cariera sub îndrumarea lui Kenzo Tange – câștigător al Premiului Pritzker în 1987. Mentorul lui Isozaki, figură majoră a arhitecturii japoneze, a avut o influenţă considerabilă în formarea sa. În anii 1963, arhitectul fondează Arata Isozaki & Associates. Iar în anii ‘80 acesta devine cunoscut pe arena internațională, construind Muzeul de Artă Contemporană din Los Angeles.

Arata Isozaki a sfidat clasificările stilistice, reînnoind fără încetare propunerile sale constructive. Fidel principiului de utilizare a formelor geometrice simple, arhitectul nipon excelează în arta jocurilor de lumini şi umbre.

„Schimbarea a devenit constantă. Paradoxal, acest lucru a devenit propriul meu stil.”

Printre cele mai emblematice clădiri semnate de Arata Isozaki se numără: complexul Domus pentru Jocurile Olimpice de la Barcelona, Muzeul Omului din La Coruna şi blocurile turn din Bilbao. De asemenea, acesta este autorul Palatului Sporturilor Olimpice din Torino și al sediului administrativ al Walt Disney World Resort din Florida.

Isozaki a fost profesor invitat la mai multe universități din S.U.A., printre care: Universitatea Columbia, New York (New York, SUA); Universitatea Harvard (Cambridge, MA, SUA) și Universitatea Yale (New Haven, Connecticut, SUA). El are sediul în Okinawa cu birouri care operează în Japonia, China, Italia și Spania.

Arata Isozaki este cel de-al 49-lea arhitect și al optulea japonez care primește Premiul Pritzker.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
🖤Te invităm să cunoști mai multe detalii despre fabuloasa punte de observare din New York.
Proiectul, intitulat temporar Vessel, creat de studioul englez Heatherwick Studio , are menirea de a deveni centrul de greutate al noului spațiu public de la Hudson Yards.
Link in Bio☝️
#designcafeclub #architecture #newyork #hudsonyards #vessel #architecture_hunter #decor #art
🔨⛵️Glass sculpture by @benyoung_sculpture.

#benyoung #brokenliquid#glasssculpture #glassart #sculpture #art#glass #concrete #ocean #yacht #sailboat#sea
Nu ești fan Living Coral, dar vrei să fii în tendințe? Află că există alternative! 
Spiced Honey este o culoare cu o nuanță mai calmă dar și mai neutră, potrivită pentru orice încăpere: cameră pentru copii, living, bucătărie sau dormitor.
Culoarea a fost aleasă de una dintre cele mai recunoscute companii în domeniul vopselelor, @sadolinmoldova.
Link în Bio ☝️#designcafeclub #sadolinmoldova #spicedhoney #livingcoral #designinterior #designideas
@ardexline, importatori de materiale de construcție pe teritoriul Republicii Moldova. 
Compania pune accent pe lucrul cu gresie porțelanată, faianță sanitară și mobilier de design înalt, colaborând cu producători Europeni de talie înaltă.
La expoziția Italian Design Day vor prezenta plăcile @emilgroup: Nero Antico, Raku Nero, Quarzo, Fossil Brown, Calacatta.
#expozitie #expo #italiandesignday
Lampă ce imită Luna. 🌕
Lampa se aprinde atunci când scoate dopul și se oprește atunci când este pus la loc. 
#designcafeclub #inspiration #decor #art #interiors #luster #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
⭐Ești din domeniul Industriilor Creative? 
Atunci pe 23 Martie nu trebuie să ratezi evenimentul Italian Design Day 2019.
Vezi Link în Bio ☝️#designcafeclub #design #event #italiandesignday2019 #interiordesign #ambasciataditalia #castelmimi #chisinau