S-a dat Nobelul arhitecturii. Vezi cine este laureatul Pritzker 2019!

S-a dat Nobelul arhitecturii. Vezi cine este laureatul Pritzker 2019!

  • martie 6, 2019
S-a dat Nobelul arhitecturii. Vezi cine este laureatul Pritzker 2019!

Japonezul Arata Isozaki a devenit câștigătorul Premiului Pritzker pentru Arhitectură în 2019. Cu experiență de peste jumătate de secol, arhitectul are în portofoliul său peste 100 de clădiri construite în diferite părți ale lumii. La cei 87 de ani, Isozaki este apreciat pentru faptul că „…în căutarea arhitecturii semnificative, a creat clădiri de o calitate deosebită care până în prezent contravin clasificărilor, reflectă evoluția sa constantă și sunt întotdeauna proaspete în abordarea lor.”

Laureatul Pritzker 2019 s-a născut în Japonia, în 1931. Copilăria i-a fost marcată de cel de-al Doilea Război Mondial și bombele atomice care au devastat țara la sfârșitul acestuia.

„Când am avut vârsta la care puteam să înţeleg lumea, oraşul meu natal a fost incendiat, totul era doar ruină, nicio arhitectură, nicio clădire, nici chiar oraş. Prima mea experienţă în arhitectură a fost vidul de arhitectură. Am început să reflectez la felul în care oamenii şi-ar putea reconstrui casele şi oraşele”.

Cariera Laureatului Pritzker

În 1954 Arata Isozaki își termină studiile la Universitatea Tokyo, Facultatea de Inginerie. Arhitectul şi-a început cariera sub îndrumarea lui Kenzo Tange – câștigător al Premiului Pritzker în 1987. Mentorul lui Isozaki, figură majoră a arhitecturii japoneze, a avut o influenţă considerabilă în formarea sa. În anii 1963, arhitectul fondează Arata Isozaki & Associates. Iar în anii ‘80 acesta devine cunoscut pe arena internațională, construind Muzeul de Artă Contemporană din Los Angeles.

Arata Isozaki a sfidat clasificările stilistice, reînnoind fără încetare propunerile sale constructive. Fidel principiului de utilizare a formelor geometrice simple, arhitectul nipon excelează în arta jocurilor de lumini şi umbre.

„Schimbarea a devenit constantă. Paradoxal, acest lucru a devenit propriul meu stil.”

Printre cele mai emblematice clădiri semnate de Arata Isozaki se numără: complexul Domus pentru Jocurile Olimpice de la Barcelona, Muzeul Omului din La Coruna şi blocurile turn din Bilbao. De asemenea, acesta este autorul Palatului Sporturilor Olimpice din Torino și al sediului administrativ al Walt Disney World Resort din Florida.

Isozaki a fost profesor invitat la mai multe universități din S.U.A., printre care: Universitatea Columbia, New York (New York, SUA); Universitatea Harvard (Cambridge, MA, SUA) și Universitatea Yale (New Haven, Connecticut, SUA). El are sediul în Okinawa cu birouri care operează în Japonia, China, Italia și Spania.

Arata Isozaki este cel de-al 49-lea arhitect și al optulea japonez care primește Premiul Pritzker.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign