„Bookletta este geanta care tratează cărțile așa cum merită”

Rusanda Cojocaru: „Bookletta este geanta care tratează cărțile așa cum ele merită”

  • ianuarie 25, 2019
Rusanda Cojocaru: „Bookletta este geanta care tratează cărțile așa cum ele merită”

Genți mari, mici, roșii, negre, verzi… multicolore, s-ar părea că designerii demult au creat suficiente modele pentru a mulțumi femeile. Probabil nu pe toate, era imperios necesară o geantă pentru iubitoarele de lectură, lucru pe care l-a și creat, în 2012, Rusanda Cojocaru. Un buzunar transparent, transforma o simplă geantă într-o vitrină în care erau expuse cărțile cititoarelor devotate, o transforma în Bookletta. Vezi cum a evoluat de-a lungul anilor geanta-minune și cunoaște-o, în interviul de mai jos, pe cea care a creat o geantă numită în cinstea mamei sale și dedicată cărților!

De ce a fost nevoie de o altfel de geantă, o carte încape și într-o geantă obișnuită?

Diferența dintre o geantă obișnuită și o geantă Bookletta este felul în care se va păstra cartea ta: în geantă obișnuită cărților li se distrug coperțile, se pătează cu crema și fond de ten, se deteriorează de la chei, etc. În Bookletta, cartea e pusă la loc de frunte și tratată așa cum merită: izolată de ploaie și umezeală, dar și de obiectele „contondente” din geanta unei femei.

De unde numele de „bookletta”?

Bookletta este book+numele mamei mele, Violeta.

Image: moldova9.com

Știu că ați făcut PR. Cât de lung a fost drumul până la design și de ce ați ales această cale?

Nu m-am gândit niciodată la cât de lung e drumul, am  vizualizat ideea mea inovatoare- geantă pentru femeia care citește – și mi-am urmat ideea pe toate căile ei nebănuite. Ideea mea m-a făcut administrator, vânzător, designer, speaker și antreprenor. Fac și PR, desenez genți, vând și vorbesc cu oameni, e un fel de One woman show obositor, dar plin de satisfacții.

Cum arăta primul model al genții dedicate cititoarelor?

Primul model Bookletta era o varianta „primitivă” a modelului Mini, atât de popular astăzi. A trecut prin câteva ateliere și câteva transformări ca să fie ceea ce este astăzi!

Există personaje din cărți care v-au inspirat să faceți un anumit model?

Modelul Bookletta Midi s-a numit înainte Alice… inspirată din ținuta lui Alice în Tara Minunilor.

Țineți cont de tendințele mondiale în fashion când creați modele noi?

Da, bineînțeles. Urmăresc tendințele și în fiecare sezon aleg culorile/texturile atât de căutate și dorite. Anual lansez și câte un model nou, pentru că atunci când o femeie intră în clubul #booklettagirls, să poată alege din cât mai multe modele.

Pentru ce fel de femei  este făcută această geantă?

Femeia Bookletta are între 20-45 ani, este puternică, plină de curaj și entuziasm, se bookură de viață și este sociabilă, îi place să aibă obiecte diferite de ceea ce poartă toată lumea și nu ar putea să iasă din casă fără o carte la ea.

Pentru ce fel de cărți este făcută geanta dumneavoastră?

Nu facem discriminare de cărți… orice carte, atâta timp cât te îmbogățește cu un gând, o stare, un punct de vedere, este valoroasă.

Ați fost de mai multe ori nominalizată la diferite premii din domeniul afacerilor. Cât de mult contează asta pentru dvs. E mai importantă recunoașterea „națională” decât recunoștința clienților?

Premiile primite m-au făcut să mă simt apreciată, mi-au dat putere atunci când mi-a fost greu, m-au mângâiat pe cap și mi-au șoptit „ești pe drumul cel bun.” O clientă fericită… mă face fericită

Unde este punctul final al booklettei?

Cred că nu există un “punct final”, cred că întotdeauna poți da pagina următoare.

Continuați fraza:

Ultima carte citită este „Iubire amară” de Elena Ferrante

Ultima țară vizitată este Thailanda

M-aș mândri să văd în bookletta cartea „Sapiens”, de Harari

M-aș mândri să văd bookletta pe umărul lui Michelle Obama

Dacă nu aș avea bookletta în viața mea, probabil aș lucra într-o agenție de PR.

 

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova