„Bookletta este geanta care tratează cărțile așa cum merită”

Rusanda Cojocaru: „Bookletta este geanta care tratează cărțile așa cum ele merită”

  • ianuarie 25, 2019
Rusanda Cojocaru: „Bookletta este geanta care tratează cărțile așa cum ele merită”

Genți mari, mici, roșii, negre, verzi… multicolore, s-ar părea că designerii demult au creat suficiente modele pentru a mulțumi femeile. Probabil nu pe toate, era imperios necesară o geantă pentru iubitoarele de lectură, lucru pe care l-a și creat, în 2012, Rusanda Cojocaru. Un buzunar transparent, transforma o simplă geantă într-o vitrină în care erau expuse cărțile cititoarelor devotate, o transforma în Bookletta. Vezi cum a evoluat de-a lungul anilor geanta-minune și cunoaște-o, în interviul de mai jos, pe cea care a creat o geantă numită în cinstea mamei sale și dedicată cărților!

De ce a fost nevoie de o altfel de geantă, o carte încape și într-o geantă obișnuită?

Diferența dintre o geantă obișnuită și o geantă Bookletta este felul în care se va păstra cartea ta: în geantă obișnuită cărților li se distrug coperțile, se pătează cu crema și fond de ten, se deteriorează de la chei, etc. În Bookletta, cartea e pusă la loc de frunte și tratată așa cum merită: izolată de ploaie și umezeală, dar și de obiectele „contondente” din geanta unei femei.

De unde numele de „bookletta”?

Bookletta este book+numele mamei mele, Violeta.

Image: moldova9.com

Știu că ați făcut PR. Cât de lung a fost drumul până la design și de ce ați ales această cale?

Nu m-am gândit niciodată la cât de lung e drumul, am  vizualizat ideea mea inovatoare- geantă pentru femeia care citește – și mi-am urmat ideea pe toate căile ei nebănuite. Ideea mea m-a făcut administrator, vânzător, designer, speaker și antreprenor. Fac și PR, desenez genți, vând și vorbesc cu oameni, e un fel de One woman show obositor, dar plin de satisfacții.

Cum arăta primul model al genții dedicate cititoarelor?

Primul model Bookletta era o varianta „primitivă” a modelului Mini, atât de popular astăzi. A trecut prin câteva ateliere și câteva transformări ca să fie ceea ce este astăzi!

Există personaje din cărți care v-au inspirat să faceți un anumit model?

Modelul Bookletta Midi s-a numit înainte Alice… inspirată din ținuta lui Alice în Tara Minunilor.

Țineți cont de tendințele mondiale în fashion când creați modele noi?

Da, bineînțeles. Urmăresc tendințele și în fiecare sezon aleg culorile/texturile atât de căutate și dorite. Anual lansez și câte un model nou, pentru că atunci când o femeie intră în clubul #booklettagirls, să poată alege din cât mai multe modele.

Pentru ce fel de femei  este făcută această geantă?

Femeia Bookletta are între 20-45 ani, este puternică, plină de curaj și entuziasm, se bookură de viață și este sociabilă, îi place să aibă obiecte diferite de ceea ce poartă toată lumea și nu ar putea să iasă din casă fără o carte la ea.

Pentru ce fel de cărți este făcută geanta dumneavoastră?

Nu facem discriminare de cărți… orice carte, atâta timp cât te îmbogățește cu un gând, o stare, un punct de vedere, este valoroasă.

Ați fost de mai multe ori nominalizată la diferite premii din domeniul afacerilor. Cât de mult contează asta pentru dvs. E mai importantă recunoașterea „națională” decât recunoștința clienților?

Premiile primite m-au făcut să mă simt apreciată, mi-au dat putere atunci când mi-a fost greu, m-au mângâiat pe cap și mi-au șoptit „ești pe drumul cel bun.” O clientă fericită… mă face fericită

Unde este punctul final al booklettei?

Cred că nu există un “punct final”, cred că întotdeauna poți da pagina următoare.

Continuați fraza:

Ultima carte citită este „Iubire amară” de Elena Ferrante

Ultima țară vizitată este Thailanda

M-aș mândri să văd în bookletta cartea „Sapiens”, de Harari

M-aș mândri să văd bookletta pe umărul lui Michelle Obama

Dacă nu aș avea bookletta în viața mea, probabil aș lucra într-o agenție de PR.

 

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Faceți cunoștință cu canapeaua inspirată de Tetris, unul dintre cele mai iubite jocuri din anii ’80. 
@manga.arq a conceput canapeaua Tetris pentru a face un loc de ședere confortabil și cu linii definite. 
Ideea principală din spatele ei a fost crearea unui mobilier transformator perfect pentru mai multe scopuri diferite: să stai cu familia, să lucrezi la un birou intern sau chiar să dormi pe el când este nevoie de un pat suplimentar.

#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle #designboom 
#sofa#furniture#mynordicroom#nordikspace#scandinavianhomes #inspohome#nordicinspo #interior123#scandinavianliving #mynordichome#interiorstyling #nordic #interiør#inspohome #interior_and_living#interior2all#nordicstyle#nordicroom#interiorwarrior#scandihome#nordicinterior#interiordetails#finditstyleit #nordicdeco#dream_interiors #interiorlove
Artistul botanic @monsieur_planta instalat o lucrare „uman-vegetală”, intitulată TREE HUG în grădinile din Annecy, Franța.
Lucrarea constă în turnarea armurei dezvoltată împreună cu locuitorii locali din zonă, care au fost „vegetați” și instalați în jurul trunchiurilor de copaci.

#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle 
#lookingup_architecture#lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup#arkiromantix#jj_architecture#ic_architecture#ptk_architecture#instagram#vscocam#lookingupbuildings #arquitecturamx#arkiminimal#vsccam #ig_architecture#tv_pointofview #building #streetview#up #upthere#archi #archidaily#rustlord_unity#bestworldshots
Sculpturile lui sunt un punct de atracție în cadrul hub-ului @artcor_center devenind și destul de populare.🤩 📌Te invităm să savurezi intelectual interviul cu autorul acestor creații, sculptorul Dmitrii Demidov pentru care
👇
”Sculptura este Creație. Dar creația nu poate să rămână doar ca idee, din această cauză muncești și o transformi în artă.”😍 Ia-ți o pauză☕️ de 5 minute pentru a savura o experiență ce inspiră!
Vezi Link-ul în descrierea paginii ☝️
#designcafeclub #dccblog #dcclifestyle #dccinterviews
Baie proiectată de Lizaveta Kuzmenka & Ruslan Bondarchuk la Kiev, Ukraine.(2019)
___________________________________________ 
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle 
#Design_Only #architecture#design #designer #home#arquitectura #arquitetura#archilovers #architectural#architettura #architektur #archidaily#architecturephotography #interior#interiordesign #architect#designinspiration #minimal #render#rendering
Grădini zgârie-nori☁️, piscine 🏊‍♂️reflectorizante, cascade⛲️, terase și ziduri🌴 verzi 🌳alcătuiesc Hotelul Park royal din Singapore, proiectat de @woha_architects. 
O priveliște ce îți taie respirația.🥰
📷 by @_deepsky 
#designcafeclub#dccblog #dcclifestyle #architecturephotography#designboom#parkroyalhotelsingapore#lookingup_architecture#lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup#arkiromantix#jj_architecture#ic_architecture#ptk_architecture#instagram#lookingupbuildings #arquitecturamx#arkiminimal#ig_architecture#tv_pointofview #building #streetview#up #upthere#archi #archidaily#rustlord_unity#bestworldshots
IA AMINTE!
🔻Crearea compoziției constituie primul pas în designul interior. ❗️Mai multe despre regulile de bază a construirii compoziției și stăpânirea tehnicilor ei, îți prezentăm în articolul de astăzi. Vezi Link-ul din Bio!☝️
#designcafeclub #dccblog #dcclifestyle