„Bookletta este geanta care tratează cărțile așa cum merită”

Rusanda Cojocaru: „Bookletta este geanta care tratează cărțile așa cum ele merită”

  • ianuarie 25, 2019
Rusanda Cojocaru: „Bookletta este geanta care tratează cărțile așa cum ele merită”

Genți mari, mici, roșii, negre, verzi… multicolore, s-ar părea că designerii demult au creat suficiente modele pentru a mulțumi femeile. Probabil nu pe toate, era imperios necesară o geantă pentru iubitoarele de lectură, lucru pe care l-a și creat, în 2012, Rusanda Cojocaru. Un buzunar transparent, transforma o simplă geantă într-o vitrină în care erau expuse cărțile cititoarelor devotate, o transforma în Bookletta. Vezi cum a evoluat de-a lungul anilor geanta-minune și cunoaște-o, în interviul de mai jos, pe cea care a creat o geantă numită în cinstea mamei sale și dedicată cărților!

De ce a fost nevoie de o altfel de geantă, o carte încape și într-o geantă obișnuită?

Diferența dintre o geantă obișnuită și o geantă Bookletta este felul în care se va păstra cartea ta: în geantă obișnuită cărților li se distrug coperțile, se pătează cu crema și fond de ten, se deteriorează de la chei, etc. În Bookletta, cartea e pusă la loc de frunte și tratată așa cum merită: izolată de ploaie și umezeală, dar și de obiectele „contondente” din geanta unei femei.

De unde numele de „bookletta”?

Bookletta este book+numele mamei mele, Violeta.

Image: moldova9.com

Știu că ați făcut PR. Cât de lung a fost drumul până la design și de ce ați ales această cale?

Nu m-am gândit niciodată la cât de lung e drumul, am  vizualizat ideea mea inovatoare- geantă pentru femeia care citește – și mi-am urmat ideea pe toate căile ei nebănuite. Ideea mea m-a făcut administrator, vânzător, designer, speaker și antreprenor. Fac și PR, desenez genți, vând și vorbesc cu oameni, e un fel de One woman show obositor, dar plin de satisfacții.

Cum arăta primul model al genții dedicate cititoarelor?

Primul model Bookletta era o varianta „primitivă” a modelului Mini, atât de popular astăzi. A trecut prin câteva ateliere și câteva transformări ca să fie ceea ce este astăzi!

Există personaje din cărți care v-au inspirat să faceți un anumit model?

Modelul Bookletta Midi s-a numit înainte Alice… inspirată din ținuta lui Alice în Tara Minunilor.

Țineți cont de tendințele mondiale în fashion când creați modele noi?

Da, bineînțeles. Urmăresc tendințele și în fiecare sezon aleg culorile/texturile atât de căutate și dorite. Anual lansez și câte un model nou, pentru că atunci când o femeie intră în clubul #booklettagirls, să poată alege din cât mai multe modele.

Pentru ce fel de femei  este făcută această geantă?

Femeia Bookletta are între 20-45 ani, este puternică, plină de curaj și entuziasm, se bookură de viață și este sociabilă, îi place să aibă obiecte diferite de ceea ce poartă toată lumea și nu ar putea să iasă din casă fără o carte la ea.

Pentru ce fel de cărți este făcută geanta dumneavoastră?

Nu facem discriminare de cărți… orice carte, atâta timp cât te îmbogățește cu un gând, o stare, un punct de vedere, este valoroasă.

Ați fost de mai multe ori nominalizată la diferite premii din domeniul afacerilor. Cât de mult contează asta pentru dvs. E mai importantă recunoașterea „națională” decât recunoștința clienților?

Premiile primite m-au făcut să mă simt apreciată, mi-au dat putere atunci când mi-a fost greu, m-au mângâiat pe cap și mi-au șoptit „ești pe drumul cel bun.” O clientă fericită… mă face fericită

Unde este punctul final al booklettei?

Cred că nu există un “punct final”, cred că întotdeauna poți da pagina următoare.

Continuați fraza:

Ultima carte citită este „Iubire amară” de Elena Ferrante

Ultima țară vizitată este Thailanda

M-aș mândri să văd în bookletta cartea „Sapiens”, de Harari

M-aș mândri să văd bookletta pe umărul lui Michelle Obama

Dacă nu aș avea bookletta în viața mea, probabil aș lucra într-o agenție de PR.

 

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Wisteria - floarea care poate da o altă formă unei clădiri🖤

Floarea Wisteria este o plantă decorativă de o frumusețe rară ce înflorește în luna mai. ✨
--
#timeoutlondon #prettycitylondon#prettylittlelondon #visitlondon#wheretofindme #beautifulmatters#traveldeeper #travelerinlondon#thisislondon #secretlondon#iamatraveler #travelandleisure#TLPicks #passionpassport#londonforyou #seemycity #goopgo#travellingthroughtheworld#suitcasetravels #culturetrip#acolorstory #designsponge #dsfloral#londoninbloom #elledecor#chasing_facades #londoninspring#wisteriahysteria#plantsmakepeoplehappy#capturingcolour
Dacă ți-ar plăcea să faci parte din echipa organizatorică a unui eveniment grandios ești invitat să aplici ca VOLUNTAR al festivalului @moldovandesignweek.

Ești potrivit mai ales dacă ești pasionat de design, ești entuziast și responsabil. Miza este mare,  de aceea grăbește-te să ne spui despre implicarea ta.

Detalii pe [Designcafeclub.md]

#designcafeclub #voluntari #mdw19 #moldovandesignweek #aplicaacum
RA este o lampă de masă creată de designerul  S. Hotvianskyi.
Interesant la această lampă este că atunci când începeți să rotiți tubul în sensul acelor de ceasornic, lumina se aprinde și începe să lumineze până la cel mai strălucitor punct în care tubul este vertical.

Mișcarea lămpii vrea să amintească de calea soarelui pe cer - cu cât este mai înaltă, cu atât devine mai strălucitoare.

#designcafeclub #nottdesign 🖤 #tablelamp #lightning #productdesign #ukraine #dnipro #gotvyansky#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Momentele de răsfăț au nevoie de culoare cum ar fi aceste scaune Merlot by @marta_del_valle_design.

Un design aparent simplu dar plin de sens. E atât de frumos cum un pahar de vin poate oferi atâtea scheme de culori și lumină.🍷
.
.
.
 #designcafeclub #architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
📌Selecția plăcilor ceramice în activitatea unui designer trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. 
La @interiordesign_school , viitorii designeri au făcut o vizită la showroomul @ceramic_hall - unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate.

Mai multe detalii vedeți pe 👉Designcafeclub.md
Chiar dacă afară e posomorât, orice loc te poate inspira prin atmosfera pe care o transmite și priveliștea pe care o oferă, la fel ca cea mai pitorească stradă din Manhattan - 
Stuyvesant St. New York. 😍Totul poate fi sursă de inspirație. 
Photo by @mindz.eye 
__
#designcafeclub #NY
#architect #architecture #photo#design #street #designer #city #nyc#building #nature #green #house#home #residence #usa