Vezi de unde își are orginile și cum a evoluat pomul de Crăciun
Декабрь 21, 2018

Vezi de unde își are orginile și cum a evoluat pomul de Crăciun

Vezi de unde își are orginile și cum a evoluat pomul de Crăciun

Nu ne putem imagina perioada sărbătorilor fără pomul de Crăciun. Se pare că globurile și luminițele în această perioadă a anului sunt indispensabile, însă decorul de Crăciun nu a arătat mereu așa. Împodobirea brazilor are o istorie bogată și, cât de straniu nu ar părea, aceasta nu merge mână în mână cu istoria globulețelor care au apărut mult mai târziu decât tradiția decorării pomului.

Originile pomului de Crăciun

Martin Luther împreună cu familia, de Crăciun, 1536.

Unii oameni de știință afirmă că primul brad a fost împodobit încă în secolul 16, această tradiție fiind inițiată de Martin Luther, însă prima atestare scrisă a acestui fapt datează din 1605. Într-una din scrisorile vechi din acea perioadă era scris că pomul era împodobit cu flori din hârtie, covrigi, nuci și mere.

Pomul de Crăciun în secolul 19

De fapt tradiția decorării bradului a devenit populară întâi în Germania, răspândindu-se încet pe întreg teritoriul Europei. Abia în secolul 19, împodobirea pomului a devenit o tradiție.

În Anglia, prințul Albert, soțul Reginei Victoria, a făcut a fost cel care a inițiat decorarea primului pom de Crăciun. Acest lucru se întâmpla în 1841, în castelul Windsor, iar pomul era acoperit cu lumânări și o varietate de dulciuri, fructe și turtă dulce.

Regina Victoria, Prințul Albert și familia, în jurul pomului de Crăciun.

În una din povestirile sale, Charles Dickens în anii 1850,  a descris un astfel de copac ca fiind acoperit cu păpuși, mobilier miniatural, instrumente muzicale minuscule, bijuterii de costume, arme de jucărie și săbii, fructe și bomboane.

În cea de-a doua jumătate a secolul, tradiția bradului decorat pătrunsese deja în majoritatea caselor. Brazii depășeau puțin înălțimea de un metru, iar decorul se diversifica. În epoca victoriană, pe pomi apăreau deja ornamente lucioase, elegante și ghirlande. Tot în acea perioadă au apărut primele cărți poștale de Crăciun și tradiția de a oferi cadouri.

Pomul de Crăciun în secolul 20

La începutul secolului trecut oamenii deja procurau brazi înalți până în tavan, iar în calitate de decorațiuni au apărut panglicile din stofe scumpe, bastonașele din caramelă și mici figurine din lemn. De fapt, secolul trecut a fost perioada de glorie a decorațiunilor de Crăciun. Atunci au apărut globulețe, ghirlandele și jucăriile din sticlă de diferite forme ce se agățau pe brad.

Odată cu înrădăcinarea tradiției au apărut și apărătorii naturii, care militau împotriva tăierii brazilor. Așa au apărut brazii artificiali, din plastic.

Pomul de Crăciun în secolul 21

În secolul 21 pomii de Crăciun au căpătat culori și forme foarte variate. Ideile inovative, temele noi și designul conceptual sunt principalele caracteristici după care sunt decorați brazii.

Simbolul sărbătorilor de iarnă a devenit, pe alocuri,  un obiect de demonstrare a măiestriei decoratorilor. Acum mișcarea pentru ocrotirea mediului este încă și mai activă și se optează pentru brazii artificiali, care au luat diferite forme și culori, având concepte futuriste.

Следите за нами в INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
Potrivit organizatorilor, în acest an, cel mai mare festival sculpturi de gheață din lume va atrage circa 18 milioane de vizitatori.
⠀
❄️Festivalul sculpturilor de gheață.
⠀
👁️Află mai multe pe designcafeclub.md - [Vezi cum arată cel mai mare festival al sculpturilor din gheață!]
⠀
#harbinicefestival #harbinicewonderland
#IceSculpture #IceSculpting #HarbinIceFestival #HarbinIceWonderland #BBCNews #Harbin #China #Castle #Art #Beautiful #Sculpture #frozen #icecity #icesculptures #harbinicewonderland #passionpassport #tastemadetravel
Noul an reduce din curentul de minimalism și din popularitatea designului scandinav, care se caracterizează prin culori neutre și materiale simple. 
În locul acestora, culorile luminoase și modelele grafice devin din ce în ce mai răspândite.

Fii la curent cu noutățile din 2019 din designul interior.
▶️ designcafeclub.md - [ Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!] ___________________________________________
#designcafeclub #interiordesign #currentdesignsituation #trends #2019 #interior4all #interior2you #scandinav #minimalism #livingroom #bedroom #designcolors #eclectic #interiorstyle #designmediaplatform #mediacontent #howto #designlessons #designstyle
"Dacă mai demult lumina însemna lustre: ai agățat și atât, acum ea a devenit un complex de mecanisme și au apărut mulți parametri tehnici de care trebuie să ținem cont.

Vrem să cultivăm ideea designului de lumini, să schimbăm și să facilităm munca arhitecților și designerilor. 
În același timp, ne dorim ca specialiștii de la noi să se ghideze după modelul european, adică să lucreze la conceptul de iluminare chiar de la etapa inițială a proiectului." Soluții inteligente de la @smartlight.md

Citește mai departe pe designcafeclub.md - [Smart Light – Soluții luminoase]

________________________________________ 
#designcafeclub.md #CristinaRapoport #BorisRapoport #SmartLight #designlight #designlighting #designlights #lights  #interiordesign #interior4all #interior2you #minimalism #livingroom #bedroom #designcolors #eclectic #interiorstyle #designmediaplatform #mediacontent #chisinau #designstyle
Un an nou este un prilej bun de făcut sinteze.
⠀
Având în spate cele 365 de zile, în care am încercat să îți oferim articole ce ar dezvălui întregul univers creativ din Republica Moldova, acum credem că e timpul să vezi care au fost cele mai populare dintre ele.
⠀
Așadar, dacă le-ai pierdut cumva, acum ai ocazia să le vezi aici ○ bit.ly/articole18
Echipa DCC vă dorește sărbători  frumoase și un An Nou fericit, alături de cei dragi! ☆

_______________________________________________
#DCC #designcafeclub #annoufericit #anulnou #sarbatorifericite#bestwishes #happynewyear #newyear #happynewyeareveryone #ourteam #christmas #2019 #merrychristmas #holidayseason #happyholidays #newyeargoals #designcompany #interiordesign #designer
Tutorial: Creeaza singur decor de Crăciun.

Pentru a  decora o stea de Crăciun vei avea nevoie de:
-lipici lichid PVA
-pensulă
-foarfece
-stele din lemn (ale noastre erau vopsite prealabil)
-ață de iută sau alt tip de ață decorativă
-panglică
-clopoței
-gliter

Toate le poți găsi în magazinele specializate pe elemente pentru creații hand-made.

Vezi video integral pe designcafeclub.md

Mulțumim pentru gazdă  @homedecor_by_olgaholban

#designcafeclub #christmas #christmasdecor #decor #star #christmasstar #decordecraciun #olgaholban #workshop #artistic #handemade #merrychristmas #newyear #happynewyear #happiness