Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa - Design Cafe & Club

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa

  • Декабрь 13, 2018
Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa

Luminițe, globuri și atmosfera de sărbătoare iau încetișor cu asalt marile orașe. Apar în vitrine, apar pe străzi și, bineînțeles, în târgurile marilor orașe europene. Spiritul sărbătorilor de iarnă este și mai mult alimentată de decorurile de Crăciun din cele mai celebre piețe de pe continent. Mai sunt două zile până va fi inaugurat un târg în Chișinău, până atunci te îndemnăm să colinzi virtual cele mai frumoase târguri de Crăciun de pe continent.

1 Târgul de Crăciun din Bruxelles

29 noiembrie – 5 ianuarie

Peste 200 de tarabe pline de tot felul de bunătăți, de la tradiționalele băuturi, până la renumita ciocolată belgiană. Peisajul de poveste poate fi admirat aici și de la înălțime. La Târgul de Crăciun din Bruxelles  turiștii pot urca în roata gigant plasată în piața centrală (Grand Place) pentru o priveliște de neuitat: 55 de metri de la sol. Pe lângă asta, nelipsiți sunt călușei, trambulinele și, bineînțeles, un patinoar.

2 Târgul de Crăciun din Viena

15 noiembrie — 26 decembrie

Deschis încă de la mijlocul lunii trecute,  Târgul de Crăciun de la Viena este unul cu tradiție. Târgul din fața palatului Schonbrunn este cel mai mare, dar și cel mai impresionat din capitala Austriei. În timpul evenimentului, fațada palatului este iluminata și oferă un cadru impresionant. La târg sunt amenajate peste 50 de căsuțe  unde te poți delecta cu mâncăruri tradiționale, dar și delicatese precum căpșuni trase în ciocolată, turta dulce și prăjituri.

3 Târgul de Crăciun din Strasbourg

27 noiembrie – 24 decembrie

Târgul de Crăciun din Strasbourg este cel mai vechi din Franța și devine una dintre cele mai populare destinații turistice în perioada sărbătorilor de iarnă. Târgul a fost organizat pentru prima oară în 1570, iar în prezent s-a extins considerabil. 300 de cabane de lemn sunt răspândite pe întinsul a 11 de zone tematice din centrul orașului (piața principală coincide cu Place de la Cathédral) și își întind produsele artizanale, decorațiile și bunătățurile de sezon.

4 Târgul de Crăciun din Dresda

28 noiembrie — 24 decembrie

La Dresda se desfășoară cel mai vechi Târg de Crăciun din Europa, având aproximativ 600 de ani și este și unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun de pe continent. Cele peste 200 de standuri găzduiesc creațiile meșterilor populari din zonă. Aici poți găsi o mulțime de jucării confecționate manual din lemn, renumite pe plan mondial, ornamente din lemn, spărgătoare de nuci și tradiționale lumânări în formă de piramidă.

5 Târgul de Crăciun din Zgreb

26 noiembrie — 7 ianuarie

Și dacă cel la Dresda întâlnești tradiția în cea mai pură formă a sa, la Zgreb vei găsi unul dintre cele mai tinere târguri de Crăciun din Europa. Deși este organizat de mai puțin de 10 ani, evenimentul atrage prin programele tematice care au loc pe străzile și piețele din jurul centrului istoric al orașului. Amenajările și evenimentele din Parcul Zrinjevac, Piața Jelacic și străzile adiacente, transformă Zagrebul într-un tărâm al distracției atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari.

6 Târgul de Crăciun din Praga

26 noiembrie – 4 ianuarie

Punctul de atracție a Târgul de Crăciun din Praga reprezintă Podul Carol și centrul medieval. Comparativ cu piețele de Crăciun din orașele mari ale Europei, Piața de Crăciun din Praga se mândrește cu o atmosferă intimă, familială. Clar lucru că nici aici nu lipsesc standurile cu suveniruri sau cele cu mâncare și cu băutură. După frumusețea decorului, deseori, târgul este comparat cu cel din Viena.

Следите за нами в INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
@interium_showroom - showroom de mobilier exclusivist, de bucătării, instalații sanitare, corpuri de iluminat, covoare și accesorii.
⠀
În cadrul expoziției Italian Design Day vor fi expuse mai multe produse printre care catedra celebră din colecția mărcii italiene @B&B Italia , Up 2000.
⠀
Pac este o masuță de cafea.
⠀
Se aseamănă cu un tort și combină două materiale omoloage.
⠀
Se inspiră din actul de echilibrare între o bucată de granit greu și o foaie subțire de metal care formează partea superioară a mesei.
⠀
Ce părere ai? 🖤
⠀
#designcafeclub_md #viennadesign #pactable #inspiration #decor #art #interiors #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
F L O S
⠀
În curând la Italian Design Day.
⠀
#expozitie #expo #italiandesign
Cu ocazia evenimentului Italian Design Day, arhitectul italian  Patrizio Corno va merge sa le vorbească studenților de la UTM despre design si arhitectura.
⠀
Cei interesați, puteti vizita pagina de facebook Design Cafe&Club sa vedeți detaliile.
⠀
Notați în agendă evenimentul și sunteți bineveniți!
⠀
#patriziocorno #utm #italiandesignday #urbanism #arhitectura #workshop
⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ Blăstăm.
Pentru că e un cuvânt care are putere. Noi suntem blestemați să ne trăim suferințele, care sunt mult mai intense decât fericirile.”
⠀ 🖤 Te invităm să cunoști povestea din spatele Blăstămului Basarabean în care trăiește  @piotr_alii - designerul nonconformist al societății noastre.
⠀
designcafeclub.md
⠀
#designcafeclub #design #fashiondesigner #fashioninspiration #piotralii #blestem #basarabia #chisinau #interviu
🧐Nu e de mirare ca un muzeu dedicat roboților să fie construit de roboți nu-i așa? 🤖În era tehnologiei totul este posibil, tocmai de aceea autorii proiectului ,,Robot Science Museum”, Melike Altınışık Architects - MAA, spun că procesul de construcție a muzeului și va constitui prima expoziție a muzeului. 👉Mai multe detalii despre proiect puteți vedea în articolul de astăzi. 👇
Designcafeclub.md