5 clădiri spectaculoase ale lui 2019 - Design Cafe & Club

5 clădiri spectaculoase ale lui 2019

  • Январь 10, 2019
5 clădiri spectaculoase ale lui 2019

Spectacolul arhitectural continuă și în 2019! După ce arhitecții ne-au uimit anul trecut cu concepte de clădiri rupte de realitate, dar și cu construcții care au cucerit cerul, e timpul să vedem ce surprize ne așteaptă în acest an. Așadar, iată câteva clădiri a căror inaugrare este planificată în 2019.

1 Complexul de clădiri „O mie de arbori”, Heatherwick Studio

Deși încă nu este finalizat, proiectul „O  mie de arbori” deja a fost comparat cu legendarele Grădini Suspendate ale Semiramidei. Situat în Shanghai, proiectul de 300.000 de metri pătrați a fost conceput ca o „lucrare de topografie” , două clădiri iau forma „a doi munți acoperiți de copaci”, iar pe lângă acestea sunt construite „400 de terase” și „1000 de coloane”. Deocamdată nu a fost dat un termen privind finalizarea lucrărilor, însă, potrivit ultimelor fotografii, ele s-ar putea încheia la mijlocul anului.

2 Muzeul Național din Qatar, Ateliers Jean Nouvel

După ce a uimit întreaga lume cu renumitul Luvru de la Abu Dhabi, Jean Nouvel a realizat designul pentru Muzeul Național al Qatarului – construcție ce pare desprinsă de pe altă planetă. Fiind inspirat de trandafirul deșertului, Nouvel a creat un concept format din discuri interconectate, a căror nuanță de bej seamănă cu cea a deșertului înconjurător. Spațiul va găzdui artefacte ce reprezintă teme ce caracterizează regiunea: petrol și gaz, comerț, Golful Persic.

3 Under, Snøhetta

Under este primul restaurant subacvatic din Europa și urmează a fi inaugurat lângă Lindesnes, un sat norvegian mic, cu doar 4000 de locuitori. Jumătatea din construcţie va fi situată pe coasta de sud a Norvegiei, iar cealaltă parte va fi sub apă. Construcția se aseamănă cu un dig supradimensionat, iar principala caracteristică a acestuia este că va avea pereți de ciment, groși de aproape un metru, rezistenți la presiunea subacvatică. Construcția va avea și un loc dedicat studiului vieții marine, transformându-l, de asemenea, în unul dintre cele mai faimoase centre de cercetare din lume.

4 Al Wakrah Stadium, Zaha Hadid Architects

Image: Zaha Hadid Architects

Al Wakrah Stadium  este unul dintre principalele stadioane pe care urmează să se desfășoare Cupa Mondială din 2022, ce va avea loc în Qatar. Cu o capacitate de 40.000 de locuri, stadionul Al Wakrah va fi dotat cu patru terenuri de antrenament cu aer condiționat, un hotel de patru stele și alte facilități considerate minuni ale arhitecturii moderne. Acoperișul imens al stadionului este mobil și poate fi retractat sau extins în doar 30 de minute. Deși inițial construcția a trezit controverse din cauza formei sale, pe care mulți o asemănau cu genitalele feminine (moment jenant pentru ZHA), în  acest an stadionul va fi totuși finalizat.

5 Vessel, Heatherwick Studio

Vessel este un alt proiect controversat. În 2016, când proiectul a fost prezentat, publicul a fost împărțit în două tabere. Prima care lăuda construcția, numind-o „Turnul Eiffel al New York-ului” și a doua care o lua în derâdere, oferindu-i titlul de  „Cel mai mare cos de gunoi al New York-ului”. Dezvoltatorii cred că, indiferent de  opinia publicului, edificiul este destinat sa domine feed-urile de pe Instagram. Deschiderea este programată în primăvara acestui an, însă deja a fost deschisă o linie de înregistrări pentru vizita gratuită a construcției. Norocoșii care vor fi selectați în acest sens, vor fi anunțați în februarie când au fost programați să intre.

Следите за нами в INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
Înscrie-te la Advanced: Curs de Design Interior și învață intensiv designul interior în doar 3 luni.
⠀
o Doar cunoștințe practice
o Doar informație actuală
o Abordare individuală
o Fără pregătire anterioară
o Grupuri mici-rezultat maxim
o Primul proiect semnat de tine.
⠀
🎈 Înscrie-te aici: bit.ly/dcc-advanced
🎈 click link din bio
⠀
Cursul este pentru toți care doresc să învețe în scurt timp o nouă profesie și să facă o carieră în design, dar și pentru studenții care au deja o bază în domeniul artelor și doresc să își actualizeze cunoștințele.
⠀
📍 1 Iulie
📍 Artcor
Vedetă în cadrul festivalului @moldovandesignweek și premiată la Red Dot Design pentru designul său inovator și vizionar. 
Vezi despre ce produs este vorba urmând link-ul din descriere.🖤 O recunoașteți?
Casa Grădinilor Secrete - acolo unde secretele creează umbre.

Concept de @spasmdesignarchitects 📷 @umangshahphotography @phxindia 
#architecture#archilovers #modern #modernhouse#design #concept #luxury#luxuryhomes #villa #house #interior#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing
Astăzi vă arătăm un proiect de Design Interior ce arată cum armonizarea culorilor și a materialelor creează un spațiu larg în locuința ta.🏠
👇
🔳Stilul minimalist îmbinat cu accente de modernism creează o ambianță perfectă pentru orice familie.

Tot proiectul îl puteți accesa în link-ul din Bio☝️
#designcafeclub
@keivaniarchitects a proiectat o clădire rezidențială inspirată de spiritul locului, reinterpretând fereastra tradițională Orsi într-un spațiu în care se combină împreună piatra, lemnul, apa, lumina și plantele. 📷 @parhamtaghioff

#designcafeclub#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Dacă până acum ai avut momente când nu ți-ai dai seama de ce nu poți fi atât de productiv pe cât ți-ai dori, ține cont de 10 detalii ce te vor ajuta să-ți îmbunătățești productivitatea la locul de muncă. 👇
Accesează Link-ul din Bio 😊

Urmărește-ne pentru mai multe noutăți din domeniul industriilor creative @designcafeclub.md #designcafeclub 🖤