Roți Ferris neobișnuite din întreaga lume - Design Cafe & Club

Roți Ferris neobișnuite din întreaga lume

  • august 9, 2018
Roți Ferris neobișnuite din întreaga lume

Renumitele roți Ferris și-au căpătat popularitatea datorită priveliștilor uimitoare și senzațiilor pe care le oferă de la înălțime. Unele dintre ele servesc drept puncte de atracție a marilor orașe, întrecându-se în înălțime, altele însă adaugă distracției și forme neobișnuite, păstrându-și forma circulară, însă deviind de la interpretarea clasică a conceptului. E adevărat că numărul celor din urmă e substanțial mai mic, atât de mic, încât merită să fie cunoscute de toți.

Roata Ferris Batumi Tower (Batumi, Georgia)

E mult probabil să nu mai fi văzut anterior un astfel de mecanism instalat pe fațada unei clădiri și nu e de mirare. Potrivit companiei din Ucraina, care a instalat roata, niciunde în lume nu există o altă roată Ferris care ar fi montată pe un zgârie-nori. Deși arată impresionant, mulți nu înțeleg sensul acestei combinații, dat fiind faptul că, urcând în roată la etajul 27, când ajungi în vârful ei, nu poți admira decât peisajul pe care îl poți vedea de la etajul 31 – lucru ce poate fi făcut și din interiorul clădirii. Chiar și așa, construcția a devenit una dintre atracțiile turistice ale orașului, capacitatea roții Ferris de pe fațadă fiind de 40 de persoane.

Bohai Eye (Weifang, China)

Deși nu e singura care nu are osie, roata Ferris din Weifang impresionează prin mărimile sale impunătoare și prin amplasarea neordinară. Are 145 de metri înălțime și a fost instalată pe un pod ce trece peste râul Bailang. Structura este cu 10 metri mai înaltă decât renumitul London Eye și este dotată cu 36 de cabine, fiecare cu o capacitate de 10 persoane. O „călătorie” pe roată durează aproximativ jumătate de oră, iar dacă vizitatorii se plictisesc de vederea ce se deschide din cabine, pot să navigheze pe internet, având la dispoziție o rețea wi-fi gratuită. Bohai Eye a fost inaugurată de curând, la sfârșitul primăverii curente. Roata este considerată o adevărată bijuterie inginerească și arhitecturală a regiunii. Construcția acesteia a costat 17.4 milioane de lire sterline.

SkyView (Stockholm, Suedia)

Nu reprezintă o adevărată roată Ferris, însă are aceeași destinație – de a ridica vizitatorii la nivelul zborului de pasăre. SkyView este un mecanism montat pe Globe Arena – una dintre cele mai impresionante clădiri sferice din lume. Începând cu 2010, pe acoperișul acesteia, care se ridică la 85 de metri înălțime, au fot atașate două perechi de șine pe care se ridică și coboară două gondole sferice din sticlă. Fiecare cabină are locuri pentru 16 oameni care se pot bucura de priveliști superbe asupra orasului Stockholm din vârful Globe Arena, la o înăltime de 130 de metri peste nivelul mării.

Moscow Eye (Moscova, Rusia)

De fapt, Moscow Eye abia urmează să se numere printre cele mai impresionante roți Ferris din lume. Încă nu a fost construită, dar deja pretinde la titlul de „cea mai înaltă roată Ferris din lume”. Potrivit proiectului, aceasta urmează să aibă 220 de metri în diametru și să fie însoțită de un turn tubular cu 100 de metri mai înalt. La baza Moscow Eye va sta o clădire circulară în care se vor afla spații comerciale și centre de distracții. Autorii proiectului spun că Moscow View va dispune de 48 de cabine, cu 48 de locuri fiecare și va efectua o rotație completă în 48 de minute și va funcționa nonstop.

 

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign