Roți Ferris neobișnuite din întreaga lume - Design Cafe & Club

Roți Ferris neobișnuite din întreaga lume

  • august 9, 2018
Roți Ferris neobișnuite din întreaga lume

Renumitele roți Ferris și-au căpătat popularitatea datorită priveliștilor uimitoare și senzațiilor pe care le oferă de la înălțime. Unele dintre ele servesc drept puncte de atracție a marilor orașe, întrecându-se în înălțime, altele însă adaugă distracției și forme neobișnuite, păstrându-și forma circulară, însă deviind de la interpretarea clasică a conceptului. E adevărat că numărul celor din urmă e substanțial mai mic, atât de mic, încât merită să fie cunoscute de toți.

Roata Ferris Batumi Tower (Batumi, Georgia)

E mult probabil să nu mai fi văzut anterior un astfel de mecanism instalat pe fațada unei clădiri și nu e de mirare. Potrivit companiei din Ucraina, care a instalat roata, niciunde în lume nu există o altă roată Ferris care ar fi montată pe un zgârie-nori. Deși arată impresionant, mulți nu înțeleg sensul acestei combinații, dat fiind faptul că, urcând în roată la etajul 27, când ajungi în vârful ei, nu poți admira decât peisajul pe care îl poți vedea de la etajul 31 – lucru ce poate fi făcut și din interiorul clădirii. Chiar și așa, construcția a devenit una dintre atracțiile turistice ale orașului, capacitatea roții Ferris de pe fațadă fiind de 40 de persoane.

Bohai Eye (Weifang, China)

Deși nu e singura care nu are osie, roata Ferris din Weifang impresionează prin mărimile sale impunătoare și prin amplasarea neordinară. Are 145 de metri înălțime și a fost instalată pe un pod ce trece peste râul Bailang. Structura este cu 10 metri mai înaltă decât renumitul London Eye și este dotată cu 36 de cabine, fiecare cu o capacitate de 10 persoane. O „călătorie” pe roată durează aproximativ jumătate de oră, iar dacă vizitatorii se plictisesc de vederea ce se deschide din cabine, pot să navigheze pe internet, având la dispoziție o rețea wi-fi gratuită. Bohai Eye a fost inaugurată de curând, la sfârșitul primăverii curente. Roata este considerată o adevărată bijuterie inginerească și arhitecturală a regiunii. Construcția acesteia a costat 17.4 milioane de lire sterline.

SkyView (Stockholm, Suedia)

Nu reprezintă o adevărată roată Ferris, însă are aceeași destinație – de a ridica vizitatorii la nivelul zborului de pasăre. SkyView este un mecanism montat pe Globe Arena – una dintre cele mai impresionante clădiri sferice din lume. Începând cu 2010, pe acoperișul acesteia, care se ridică la 85 de metri înălțime, au fot atașate două perechi de șine pe care se ridică și coboară două gondole sferice din sticlă. Fiecare cabină are locuri pentru 16 oameni care se pot bucura de priveliști superbe asupra orasului Stockholm din vârful Globe Arena, la o înăltime de 130 de metri peste nivelul mării.

Moscow Eye (Moscova, Rusia)

De fapt, Moscow Eye abia urmează să se numere printre cele mai impresionante roți Ferris din lume. Încă nu a fost construită, dar deja pretinde la titlul de „cea mai înaltă roată Ferris din lume”. Potrivit proiectului, aceasta urmează să aibă 220 de metri în diametru și să fie însoțită de un turn tubular cu 100 de metri mai înalt. La baza Moscow Eye va sta o clădire circulară în care se vor afla spații comerciale și centre de distracții. Autorii proiectului spun că Moscow View va dispune de 48 de cabine, cu 48 de locuri fiecare și va efectua o rotație completă în 48 de minute și va funcționa nonstop.

 

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova