Reciclează creativ: japonezii au confecționat medalii olimpice din deșeuri electronice - Design Cafe & Club

Reciclează creativ: japonezii au confecționat medalii olimpice din deșeuri electronice

  • iulie 29, 2019
  • Timp de citire:2 minute
Reciclează creativ: japonezii au confecționat medalii olimpice din deșeuri electronice

Cu siguranță că aveți acasă gadgeturi a căror actualitate a fost depășită, iar acum se prăfuiesc pentru că nu ai ce face cu ele. Ei bine, să fi fost în Japonia, acestea ar fi putut deveni medalii pentru campioni. Anume din deşeuri electronice au decis niponii să facă medaliile pentru Jocurile Olimpice din 2020, care vor avea loc la Tokyo. Comitetul Olimpic deja a prezentat medaliile oficiale pentru deținătorii primelor 3 locuri, medalii compuse în întregime din materiale reciclate.

Pentru a aduna cantitatea necesară de material prețioase, în aprilie 2017, Japonia demara o campania de colectare a dispozitivelor electronice vechi. Campania a durat 2 ani, pe parcursul cărora au fost adunate aproape 80 de tone de gadgeturi, dintre care 6,21 tone reprezentau doar telefoane mobile

În total, din electrocasnicele colectate japonezii au reușit să extragă 32 kg de aur, 3.500 kg de argint și 2.200 kg de bronz.

Medaliile Jocurilor Olimpice din 2020 au fost create de Junichi Kawanishi, un designer care a fost ales în urma unei selecții la care au participat pentru 400 de profesioniști și studenți.  Acestea au 85 milimetri în diametru și o grosime care variază de la 7,7 milimetrii în cea mai subțire zonă la 12,1 milimetri în cele mai groase regiuni.

Medalii de aur au 6 grame de aur placat peste un strat de argint pur. Medaliile de argint sunt compuse exclusiv din argint pur, iar medaliile de bronz folosesc un aliaj de alamă roșie compus din cupru (95%) și zinc (5%).

Medaliile sunt realizate 100% doar din metalele obținute din urma reciclări. Japonia speră ca proiectul lor va fi moștenit și la viitoarele ediții.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
@ira.trifanova cea care vrea să arate celorlalți lumea așa cum o vede ea. 🖤 💬Mai multe despre dragostea față de imagine ne-a dezvăluit în interviu.
Link in Bio☝️
.
#designcafeclub #dccblog #dccinterviews #dcclifestyle
Get the project! 🙃
🤯Simți cum uneori îți explodează capul din cauza ideilor creative și vrei să le pui în aplicare pe toate? 🙄Îți plac provocările creative, dar te plictisești să stai în oficiu 8 ore? 
Ai nevoie urgentă de un proiect nou!🤩 📩Trimite portofoliul și CV-ul tău pe office@designcafeclub.md, iar noi îți vom salva creativitatea și îți vom găsi proiectul care să te inspire.
Get the talent! 🙃
📈Cu siguranță, compania ta este în dezvoltare continuă, iar unele proiecte au nevoie de idei creative, viziuni noi și abordare inedită.
🔍Lucruri pe care s-ar putea să nu le găsești peste noapte, în schimb poți găsi talentul care-ți va transforma proiectul în operă de artă! 📩Profită de oportunitate și înregistrează-ți proiectele pe office@designcafeclub.md, iar noi îți vom găsi persoana potrivită.
🧠Oamenii creativi sunt ca un ocean de idei, mereu ai ce învăța de la ei.
🎞Ți-am pregătit 10 filme ce ți-ar putea alimenta bagajul de idei creative.🤡 În Weekend dedicăm câteva ore inspirației. 😊
Răspândim Creația. 🤩
Vezi Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #dcc #dccblog #dclifestyle #film #design #tbt
Idei de amenajare și decor pentru locuințele cu spații mici. 🖤

Tiny house goals by @littlebyronco 
#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#homeinspiration #cabingoals #cabinlove #interior2you #interior4inspo #interiordesigns #rustichomedecor #myhomevibe #cabininthewoods #outdoordesign #howwedwell #jungalowstyle #interior_and_living #rustichome #homeinspo #cabinporn #cabin #mydomaine #interiordesire #interiorismo #interiorwarrior #cabinlife #bohohome #tinyhome #rusticdecor #interiorlover #rustichomedecor
De ce să arunci, când poți crea produse mobiliere originale! ✨

#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#inktober #sketchzone #gillde#sketch_arq #practice #sketching#ideation #instasketch #sketchy#productdesign #industrialdesign#ideation #produktdesign#graphicroozane#productsketch#idsketching#thumbnails #idsketches #idsketch#sketch #sketches#thumbnailsscribbles #digitalsketch#designinspiration #ideasketch#designinspo #sketchbookBy