Proiect de licență: „Centrul Oncologic pentru Copii, un proiect al speranţelor la viaţă” - Design Cafe & Club

Proiect de licență: „Centrul Oncologic pentru Copii, un proiect al speranţelor la viaţă”

  • august 24, 2018
  • Imagini:Dumitru Gazea
Proiect de licență: „Centrul Oncologic pentru Copii, un proiect al speranţelor la viaţă”

Absolvent al Facultăţii de Urbanism şi Arhitectură a UTM, tânărul Dumitru Gazea a creat şi a proiectat ideea unui centru oncologic pentru copii.

În baza unui studiu de fezabilitate, s-a găsit oportună amplasarea acestuia pe un  teren în pantă, de 35 ha, în zona Botanicii de Sus, între străzile Grenoble și Drumul Schinoasei. Edificiul ar fi amplasat în apropierea mai multor instituţii medico-sanitare, dar şi pentru a menţine legături directe cu magistralele de importanţă municipală şi aeroport.

Centrul Oncologic pentru Copii va fi format dintr-o clădire cu mai multe zone funcționale, având un aspect modern și original, corelat cu formele reliefului și planul urbanistic existent. Dotarea sa cu un sistem energetic inteligent va permite reducerea consumului cu circa 50%. Acestui beneficiu i se alătură și multe altele, printre care un sistem de filtrare și ventilare a aerului, echipament și utilaj modern de tratament, cercetare și logistică.

Capacitatea Centrului Oncologic pentru Copii este de 400 de paturi pentru cazuri grave și 160 de paturi pentru pacienți ce trec perioada de convalescenţă. Sunt propuse condiții favorabile și pentru părinți, ceea ce le va oferi posibilitatea să se afle alături de copii pe toată perioada de tratament – circa 150 de locuri cu toate condițiile necesare, asistența psihologică și medicală. Se propune și fondarea unui centru de creație, teatru, cinema, săli de studiu preșcolar și școlar. Capacitatea și condițiile create în Centrul Oncologic pentru Copii ar permite și internarea copiilor din statele vecine, aflați în cea mai grea fază a bolii.

Practica mondială arată că în centrele oncologice inovaţionale perioada de reabilitare este mult mai eficientă. Totodată, asemenea centre au menirea şi dispun de condițiile necesare pentru a cerceta și propune soluții de diagnostic și tratament inovațional a maladiilor de profil oncologic. Material preluat din numărul 3 al revistei Design Cafe&Club.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova