Proiect de licență: „Centrul Oncologic pentru Copii, un proiect al speranţelor la viaţă” - Design Cafe & Club

Proiect de licență: „Centrul Oncologic pentru Copii, un proiect al speranţelor la viaţă”

  • august 24, 2018
  • Imagini:Dumitru Gazea
Proiect de licență: „Centrul Oncologic pentru Copii, un proiect al speranţelor la viaţă”

Absolvent al Facultăţii de Urbanism şi Arhitectură a UTM, tânărul Dumitru Gazea a creat şi a proiectat ideea unui centru oncologic pentru copii.

În baza unui studiu de fezabilitate, s-a găsit oportună amplasarea acestuia pe un  teren în pantă, de 35 ha, în zona Botanicii de Sus, între străzile Grenoble și Drumul Schinoasei. Edificiul ar fi amplasat în apropierea mai multor instituţii medico-sanitare, dar şi pentru a menţine legături directe cu magistralele de importanţă municipală şi aeroport.

Centrul Oncologic pentru Copii va fi format dintr-o clădire cu mai multe zone funcționale, având un aspect modern și original, corelat cu formele reliefului și planul urbanistic existent. Dotarea sa cu un sistem energetic inteligent va permite reducerea consumului cu circa 50%. Acestui beneficiu i se alătură și multe altele, printre care un sistem de filtrare și ventilare a aerului, echipament și utilaj modern de tratament, cercetare și logistică.

Capacitatea Centrului Oncologic pentru Copii este de 400 de paturi pentru cazuri grave și 160 de paturi pentru pacienți ce trec perioada de convalescenţă. Sunt propuse condiții favorabile și pentru părinți, ceea ce le va oferi posibilitatea să se afle alături de copii pe toată perioada de tratament – circa 150 de locuri cu toate condițiile necesare, asistența psihologică și medicală. Se propune și fondarea unui centru de creație, teatru, cinema, săli de studiu preșcolar și școlar. Capacitatea și condițiile create în Centrul Oncologic pentru Copii ar permite și internarea copiilor din statele vecine, aflați în cea mai grea fază a bolii.

Practica mondială arată că în centrele oncologice inovaţionale perioada de reabilitare este mult mai eficientă. Totodată, asemenea centre au menirea şi dispun de condițiile necesare pentru a cerceta și propune soluții de diagnostic și tratament inovațional a maladiilor de profil oncologic. Material preluat din numărul 3 al revistei Design Cafe&Club.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign