Proaspătul designer Natalia Dulghier povestește cum și-a îndeplinit un vis - Design Cafe & Club

Proaspătul designer Natalia Dulghier povestește cum și-a îndeplinit un vis

  • septembrie 27, 2019
  • Imagini:arhiva personală
  • Timp de citire:4 minute
Proaspătul designer Natalia Dulghier povestește cum și-a îndeplinit un vis

Este una dintre fostele studente ale DCC SChool, proapspăt designer, care a reușit să profite la maxim de cunoștințele obținute la cursuri și a cules deja roade. Perseverența și dorința de a se dezvolta i-a adus Nataliei Dulghier nu doar un certificat de absolvire a cursurilor, ci o schimbare și un vis împlinit. La un an de la absolvire, Natalia se poate deja lăuda cu proiecte implementate. Mai multe despre „viața de după curs”, citiți mai jos.

Mulți cred că designul de interior înseamnă culori, stofe și decor. Tu știai ce te așteaptă când ai aplicat la Școala de Design?

Știam. Amenajările, construcțiile mereu au fost un domeniu care mă captiva. Am citi mult despre tot ce structuri, pereți, materiale… eram pregătită moral să lucrez cu planurile și șantierele. Deci nu mă înscriu în categoria de persoane care văd în designul interior o parte romantică.

Dorința de a fi designer o aveam demult și am căutat mult un curs de design, chiar eram gata să mă duc să fac unul în România. A fost un noroc că am găsit cursul DCC School și nu am fost nevoită să plec.

Și au fost suficiente cunoștințele obținute la DCC School pentru a face mai apoi proiectele proprii?

Acolo am obținut multe cunoștințe necesare, dar e imposibil să înveți în 3 luni ceea ce alții învață în 5 ani. Am obținut cunoștințe pe care nu le puteam găsi în cărți, despre cum să lucrezi de la oferta clientului până la implementare. A mai durat puțin până am devenit designer, în adevăratul sens. Eu încă mult timp după finalizare am stat cu cartea în mână și adormeam cu softurile în față. Am conștientizat cât de complex este procesul de creare a interioarelor și că, fără dorința de a studia și singură, nu voi reuși să obțin succesul. Și zi de zi, timp de trei luni, am creat primul meu proiect.

Din experiența unui designer aflat la început de drum, povestește-ne cum ai găsit primul client și cum, în general, găsești clienții?

Am avut noroc în acest sens. Primul client a fost o cunoștință veche care mi-a oferit credit de încredere. Datorită acestei încrederi am făcut primul proiect de la concept până la implementare. A fost o oportunitate și o experiență foarte importantă, chiar dacă proiectarea, practic, am făcut-o pentru o sumă simbolică. Pentru mine era important să mă dezvolt și am făcut abstracție de partea financiară.

S-a întâmplat ca următorii clienți să apeleze la serviciile mele după ce mi-au observat stilul, urmărind pagina de facebook pe care îmi expun proiectele. Acesta a fost un semn că nu în zadar mi-am dezvoltat un mic portofoliu.

Și care ți se pare cea mai captivantă parte a creării unui proiect?

Butonul „Render”. După ce îl apăs, pot să aștept și o noapte întreagă rezultatul.

Cum crezi că va evolua pasiunea ta pentru design?

Am mult de lucru, dar încă nu am atins așteptările mele și am așteptări foarte mari de la mine. Acum aș vrea să mă ocup cu designul de exterior și chiar am creat un proiect de acest gen în Nisa.

Cu siguranță, la curs, vi s-au dezvăluit niște secrete din spatele relației cu clienții, cum s-au dovedit a fi acestea în realitate?

Mereu mi-a plăcut să lucrez cu publicul. Îmi place să le identific necesitățile. Nu trebuie tu să îți spui părerea ta, tu trebuie să cauți necesitățile lui și ceea ce îl face pe el fericit. Tu creezi atmosfera în care urmează să locuiască clientul. Menirea designerului este să îi arate beneficiarului frumosul, fără să îi impună o părere anume.

Ce materiale preferi?

Îmi plac materialele naturale. Dacă merge vorba de lemn, atunci lemn să fie. Sunt cazuri în care e mai bine să renunți la imitație, chiar dacă este mai ieftină. Am văzut loft foarte departe de adevăr, anume din cauza imitației.

Există un designer pe care îl admiri și îl urmărești?

Mereu mi-a plăcut și am urmărit-o pe Kelly Hoppen.

Fiecare artist are își pune semnătura pe operele sale. Care este semnătura pe care o lași tu în lucrările de interior?

Sufletul. Întotdeauna pun mult suflet în interioarele pe care le amenajez.

Ai un vis profesional pe care ai vrea să-l realizezi?

Da, vreau să proiectez un orfelinat.

Și cum ar arăta?

Colorat și plin de viață.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
📸Abilitățile și creativitatea fotografului arhitectural pot schimba viziunea și perceperea obiectului arhitectural de către privitor. 💡Acest lucru îl demonstrează concursul anual de 📷fotografie arhitecturală organizat, deja al 8-a an, de Architectural Photography Award în colaborare cu Sto și susținută de  World Architecture Festival @worldarchfest. 📌Lista nominalizărilor de anul acesta a fost selectată din aproape 2000 de înscrieri din 42 de țări. 🔝Vezi care sunt cele mai bune fotografii accesând link-ul din Bio ☝️
🌍Un gastrobar la hotelul boutique din pustia unei păduri scandinave, nu prea departe de Hønefoss, Norvegia. 📌Așa arată propunerea arhitectului - o clădire compactă, dar totuși destul de spațioasă, cu 2 săli separate pentru a avea o halbă, a petrece timp cu prietenii sau pur și simplu a contempla peisajul frumos din jur. 💡by @alex_nerovnya 📍Norway. 2019

#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#architecture#design#architect#norway#oslo#alexnerovnya
🏨Hotel în stil neoclasic în onoarea marelui Firmino Didot. 🤔Întreg proiectul îl puteți vedea în 📰articolul de astăzi. 😊
🔗Link-ul în Bio☝️
🔻Dacă urmărești tendințele în Designul de Interior sau vrei să-ți renovezi bucătăria, acest articol este pentru tine. 👇Vezi care sunt trendurile în bucătărie pentru anul 2020, 🔗link-ul îl găsești în descrierea paginii. ♥️
🔥Un design de produs ingenios și original de la Otília Andrea Erdélyi @otiliaerdelyi. 🤔Interesant cum ar arăta pentru un număr mai mare de ouă?!🥚 #inktober #sketchzone #gillde#sketch_arq #practice #sketching#ideation #instasketch #sketchy#productdesign #industrialdesign#ideation #produktdesign#dailysketch #graphicroozane#productsketch #id #idsketching#thumbnails #idsketches #idsketch#sketch #sketches#thumbnailsscribbles #digitalsketch#designinspiration #ideasketch#designinspo #sketchbookBy
✨Ne amenajăm living-ul în dependență de dorințele noastre sau💡 inspirați din poze de pe Pinterest, dar cu toate acestea facem ❌ greșeli. 🔻Trebuie să ții cont de suprafața pe care o ai și stilul pe care l-ai ales atunci când alegi să-ți renovezi sau amenajezi living-ul. 👇Însă la ce trebuie să atragi atenția atunci când îți amenajezi living-ul află din articolul de astăzi. 🔗Link-ul îl găsești în descrierea paginii ☝️