Participă la concursul de design „Trieste Contemporanea 2018” - Design Cafe & Club

Participă la concursul de design „Trieste Contemporanea 2018”

  • iunie 14, 2018
Participă la concursul de design „Trieste Contemporanea 2018”

Să creeze un „Port pentru Culturi”– acesta este scopul bienalei de design Trieste Contemporanea din acest an. Tema celei de-a 13-a ediţii, Harbour for Cultures, a fost inspirată din istoria renovării unor edificii din zona Porto Vecchio (portul vechi) din Trieste, rămasă neutilizată și într-o stare de decădere pe parcursul a zeci de ani. Concursul vine să adune la un loc proiecte menite să creeze imaginea unui port nou, în care să fie simţită acea stare intermediară ce se află între sosirea, aşteptarea şi plecarea persoanelor din port, timp în care are loc un liber schimb de culturi şi valori. Aceasta este, de fapt, o provocare pentru designerii care vor participa – cea de a crea o viziune ce înlătură limitele geografice şi percepţiile şi care va putea crea o societate comună, cu un schimb intercultural activ.

Pentru a participa la competiție, concurenţii trebuie să îşi pună întrebarea: Ce obiect îţi imaginezi că ai putea să găseşti, să aduci sau să iei dintr-un port al culturilor? Participanților li se cere să conceapă un element original și inovator de design contemporan care ar trebui să fie util într-un posibil port pentru culturi și să sublinieze specificul portului de comerț care este acum un sit al patrimoniului industrial ce trebuie regândit pentru viața modernă a întregului oraș.

Data limită de depunere a dosarelor este 15 iulie. Grăbiţi-vă să demonstraţi că întreaga creativitate poate fi concentrată într-un design inedit! Toţi cei care îşi doresc să ridice operele sale la nivel internaţional, sunt invitaţi să completeze formularul de participare.

Mai multe detalii despre obiectivele pe care trebuie să le întrunească proiectul pentru Trieste Contemporanea, găsiţi aici.

Valoarea premiului mare al Trieste Contemporanea este de 4000 de euro.

Competiţia este deschisă ţărilor din centrul şi estul Europei, ce fac parte din Inițiativa Central Europeană, printre care şi Republica Moldova, dar şi celor din zona Mării Mediterane. Concursul este bienal, iar scopul său este să atragă şi să promoveze designeri din peste 23 de ţări europene, stabilind o punte între zona central-estică şi vestul european.

Pentru alte detalii accesaţi http://www.triestecontemporanea.it

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova