Participă la concursul de design „Trieste Contemporanea 2018” - Design Cafe & Club

Participă la concursul de design „Trieste Contemporanea 2018”

  • iunie 14, 2018
Participă la concursul de design „Trieste Contemporanea 2018”

Să creeze un „Port pentru Culturi”– acesta este scopul bienalei de design Trieste Contemporanea din acest an. Tema celei de-a 13-a ediţii, Harbour for Cultures, a fost inspirată din istoria renovării unor edificii din zona Porto Vecchio (portul vechi) din Trieste, rămasă neutilizată și într-o stare de decădere pe parcursul a zeci de ani. Concursul vine să adune la un loc proiecte menite să creeze imaginea unui port nou, în care să fie simţită acea stare intermediară ce se află între sosirea, aşteptarea şi plecarea persoanelor din port, timp în care are loc un liber schimb de culturi şi valori. Aceasta este, de fapt, o provocare pentru designerii care vor participa – cea de a crea o viziune ce înlătură limitele geografice şi percepţiile şi care va putea crea o societate comună, cu un schimb intercultural activ.

Pentru a participa la competiție, concurenţii trebuie să îşi pună întrebarea: Ce obiect îţi imaginezi că ai putea să găseşti, să aduci sau să iei dintr-un port al culturilor? Participanților li se cere să conceapă un element original și inovator de design contemporan care ar trebui să fie util într-un posibil port pentru culturi și să sublinieze specificul portului de comerț care este acum un sit al patrimoniului industrial ce trebuie regândit pentru viața modernă a întregului oraș.

Data limită de depunere a dosarelor este 15 iulie. Grăbiţi-vă să demonstraţi că întreaga creativitate poate fi concentrată într-un design inedit! Toţi cei care îşi doresc să ridice operele sale la nivel internaţional, sunt invitaţi să completeze formularul de participare.

Mai multe detalii despre obiectivele pe care trebuie să le întrunească proiectul pentru Trieste Contemporanea, găsiţi aici.

Valoarea premiului mare al Trieste Contemporanea este de 4000 de euro.

Competiţia este deschisă ţărilor din centrul şi estul Europei, ce fac parte din Inițiativa Central Europeană, printre care şi Republica Moldova, dar şi celor din zona Mării Mediterane. Concursul este bienal, iar scopul său este să atragă şi să promoveze designeri din peste 23 de ţări europene, stabilind o punte între zona central-estică şi vestul european.

Pentru alte detalii accesaţi http://www.triestecontemporanea.it

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign