Oscar pentru design. Cunoaște 5 lumi create pentru a fi premiate!

Oscar pentru design. Cunoaște 5 lumi create pentru a fi premiate!

  • februarie 25, 2019
Oscar pentru design. Cunoaște 5 lumi create pentru a fi premiate!

Ieri,  la Los Angeles au fost premiate cele mai bune producții cinematografice ale anului precedent, în cadrul renumitei ceremonii de înmânare a premiilor Oscar. Alături de aprecierea talentului artistic al actorilor, una dintre cea mai spectaculoase categorii Oscar este Best Production Design. Acest compartiment este dedicat celor care creează lumi întregi în peliculele cinematografice. Iată cele 5 filme și designerii care s-au luptat pentru faimoasa distincție.

„Pantera Neagră”, design semnat de Hannah Beachler

Filmul „Pantera Neagră” a devenit câștigător la această categorie. Producția este prima adaptare a benzilor desenate nominalizată la „Cel mai bun film”. Filmul impresionează prin afro-futurismul său, iar țara fictivă Wakanda, avansată tehnologic, referindu-se la cultura africană, a devenit unul dintre principale repere ale peliculei. Designerul de producție Hanna Beechler recunoaște că imaginea locațiilor a fost inspirată de lucrările renumitei  Zaha Hadid.

„Favorita”, design semnat de Fiona Crombie

Filmul ilustrează curtea reginei Anne de la începutul anilor 1700 și arată lupta celor două favorite pentru simpatia reginei. Directorul Yorgos Lantimos și designerul de producție Fiona Crombie au ales ca locații principale proprietățile Hampton Court Palace și Hatfield House. De asemenea, aceștia au fost inspirați de pictura „Autoportret într-o oglindă înaltă” a artistului Parmigianino din secolul 16, pentru a adăuga unor scene un unghi larg dezorientativ. Lumina ajustată, creând o atmosferă semi-întunecată, conferă interiorului o autenticitate și mai mare.

„Roma”, design semnat de Eugenio Caballero

Este povestea vieții unei familii obișnuite de clasă mijlocie în anii ’70 din Mexico City, introdusă în peisajul potrivit. Regizorul Alfonso Cuarón și designerul de producție Eugenio Caballero au construit casa din copilărie a regizorului, împrumutând chiar și mobilierul familiei sale. Ei s-au bazat pe fotografii și amintiri personale, întărind nostalgia cu efectul imaginii alb-negru.

„Primul om pe lună”, design semnat de Nathan Crowley

Filmul biografic al lui Neil Armstrong, prima persoană care a pus piciorul pe lună, a determinat realizatorii nu să impresioneze spectatorul cu scenografie vii, ci să ilustreze realitățile istorice în stil documentar. Regizat de Damien Chazell și designerul de producție Nathan Crowley, arată în contrast rutina zilnică din suburbia din Houston, din anii 1960 și un zbor incredibil care a influențat istoria umană.

„Mary Poppins revine”, design semnat de John Myhre

Continuarea muzicală a filmului din 1964 povestește despre noile aventuri ale bunicii unice și ale generației următoare a familiei Banks. Filmat cu numeroase referiri la istorie, filmul este plin de efecte speciale vii și decorațiuni nostalgice, confruntând lumea adulților cu lumea copiilor. Regizorul Rob Marshall și designerul de producție, John Mayr, au construit o copie a casei Cherry pe cea mai mare scenă sonoră din studiourile Shepperton și au actualizat, de asemenea, faimoasa reședință Banks.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
🖤Te invităm să cunoști mai multe detalii despre fabuloasa punte de observare din New York.
Proiectul, intitulat temporar Vessel, creat de studioul englez Heatherwick Studio , are menirea de a deveni centrul de greutate al noului spațiu public de la Hudson Yards.
Link in Bio☝️
#designcafeclub #architecture #newyork #hudsonyards #vessel #architecture_hunter #decor #art
🔨⛵️Glass sculpture by @benyoung_sculpture.

#benyoung #brokenliquid#glasssculpture #glassart #sculpture #art#glass #concrete #ocean #yacht #sailboat#sea
Nu ești fan Living Coral, dar vrei să fii în tendințe? Află că există alternative! 
Spiced Honey este o culoare cu o nuanță mai calmă dar și mai neutră, potrivită pentru orice încăpere: cameră pentru copii, living, bucătărie sau dormitor.
Culoarea a fost aleasă de una dintre cele mai recunoscute companii în domeniul vopselelor, @sadolinmoldova.
Link în Bio ☝️#designcafeclub #sadolinmoldova #spicedhoney #livingcoral #designinterior #designideas
@ardexline, importatori de materiale de construcție pe teritoriul Republicii Moldova. 
Compania pune accent pe lucrul cu gresie porțelanată, faianță sanitară și mobilier de design înalt, colaborând cu producători Europeni de talie înaltă.
La expoziția Italian Design Day vor prezenta plăcile @emilgroup: Nero Antico, Raku Nero, Quarzo, Fossil Brown, Calacatta.
#expozitie #expo #italiandesignday
Lampă ce imită Luna. 🌕
Lampa se aprinde atunci când scoate dopul și se oprește atunci când este pus la loc. 
#designcafeclub #inspiration #decor #art #interiors #luster #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
⭐Ești din domeniul Industriilor Creative? 
Atunci pe 23 Martie nu trebuie să ratezi evenimentul Italian Design Day 2019.
Vezi Link în Bio ☝️#designcafeclub #design #event #italiandesignday2019 #interiordesign #ambasciataditalia #castelmimi #chisinau