Oscar pentru design. Cunoaște 5 lumi create pentru a fi premiate!

Oscar pentru design. Cunoaște 5 lumi create pentru a fi premiate!

  • februarie 25, 2019
Oscar pentru design. Cunoaște 5 lumi create pentru a fi premiate!

Ieri,  la Los Angeles au fost premiate cele mai bune producții cinematografice ale anului precedent, în cadrul renumitei ceremonii de înmânare a premiilor Oscar. Alături de aprecierea talentului artistic al actorilor, una dintre cea mai spectaculoase categorii Oscar este Best Production Design. Acest compartiment este dedicat celor care creează lumi întregi în peliculele cinematografice. Iată cele 5 filme și designerii care s-au luptat pentru faimoasa distincție.

„Pantera Neagră”, design semnat de Hannah Beachler

Filmul „Pantera Neagră” a devenit câștigător la această categorie. Producția este prima adaptare a benzilor desenate nominalizată la „Cel mai bun film”. Filmul impresionează prin afro-futurismul său, iar țara fictivă Wakanda, avansată tehnologic, referindu-se la cultura africană, a devenit unul dintre principale repere ale peliculei. Designerul de producție Hanna Beechler recunoaște că imaginea locațiilor a fost inspirată de lucrările renumitei  Zaha Hadid.

„Favorita”, design semnat de Fiona Crombie

Filmul ilustrează curtea reginei Anne de la începutul anilor 1700 și arată lupta celor două favorite pentru simpatia reginei. Directorul Yorgos Lantimos și designerul de producție Fiona Crombie au ales ca locații principale proprietățile Hampton Court Palace și Hatfield House. De asemenea, aceștia au fost inspirați de pictura „Autoportret într-o oglindă înaltă” a artistului Parmigianino din secolul 16, pentru a adăuga unor scene un unghi larg dezorientativ. Lumina ajustată, creând o atmosferă semi-întunecată, conferă interiorului o autenticitate și mai mare.

„Roma”, design semnat de Eugenio Caballero

Este povestea vieții unei familii obișnuite de clasă mijlocie în anii ’70 din Mexico City, introdusă în peisajul potrivit. Regizorul Alfonso Cuarón și designerul de producție Eugenio Caballero au construit casa din copilărie a regizorului, împrumutând chiar și mobilierul familiei sale. Ei s-au bazat pe fotografii și amintiri personale, întărind nostalgia cu efectul imaginii alb-negru.

„Primul om pe lună”, design semnat de Nathan Crowley

Filmul biografic al lui Neil Armstrong, prima persoană care a pus piciorul pe lună, a determinat realizatorii nu să impresioneze spectatorul cu scenografie vii, ci să ilustreze realitățile istorice în stil documentar. Regizat de Damien Chazell și designerul de producție Nathan Crowley, arată în contrast rutina zilnică din suburbia din Houston, din anii 1960 și un zbor incredibil care a influențat istoria umană.

„Mary Poppins revine”, design semnat de John Myhre

Continuarea muzicală a filmului din 1964 povestește despre noile aventuri ale bunicii unice și ale generației următoare a familiei Banks. Filmat cu numeroase referiri la istorie, filmul este plin de efecte speciale vii și decorațiuni nostalgice, confruntând lumea adulților cu lumea copiilor. Regizorul Rob Marshall și designerul de producție, John Mayr, au construit o copie a casei Cherry pe cea mai mare scenă sonoră din studiourile Shepperton și au actualizat, de asemenea, faimoasa reședință Banks.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign