Oleg Bajura, moldoveanul premiat la un concurs de fotografie internațional - Design Cafe & Club

Oleg Bajura, moldoveanul premiat la un concurs de fotografie internațional

  • noiembrie 12, 2018
  • Imagini:Oleg Bajura
Oleg Bajura, moldoveanul premiat la un concurs de fotografie internațional

Pe Oleg Bajura deja îl cunoașteți. Arhitectul din cadrul companiei AB+PARTNERS, se face remarcat  nu doar prin prisma profesiei pe care o are, ci și datorită pasiunii pentru fotografie. Imaginile arhitecturale surprinse de el scot în evidență unghiuri nebănuite ale clădirilor. Iată că cea din urmă pasiune i-a adus locul 1 în cadrul concursului „Comori arhitecturale”, organizat luna trecută de Baumit.

În concurs au fost înregistrați câteva sute de participanți, din care au fost desemnaţi 24 de câştigători, câte 3 din fiecare din cele 8 regiuni participante în concurs. Oleg Bajura s-a dovedit a fi cel mai bun printre cei din Republica Moldova.  Fotograful mărturisește că fotografia cu care a participat include în sine nu doar culori, ci și emoție.

Fotografia câștigătoare: „Muzeul de seară”

„Clădirea Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost restaurată recent, iar atmosfera măreață din interior nu are cum să nu te inspire. Vizitând muzeul și fiind impresionat de interiorul fastuos, am decis să imortalizez întreaga clădire ca un simbol al unității estetice.  Nu este o simplă fotografie, este o imagine în care sunt concentrate emoție și admirație.”

Grație profesiei sale, Oleg Bajura acordă o atenție deosebită detaliilor arhitecturale. Așa a fost și în cazul clădirii datorită căreia a câștigat concursul.

„Muzeul Național de Artă este una dintre puținele clădiri din Chișinău a căror arhitectură include elemente gotice. Este o clădire care atrage atenția prin cadrul clasic pe care îl creează în contextul urban contemporan. Pe lângă asta, este o construcție foarte expresivă.”

Acum, Oleg, împreună cu alți 7 finaliști din celelalte regiuni ale României, a intrat în etapa finală a concursului și luptă pentru premiul cel mare – o dronă. Îl poți încuraja, oferindu-i votul tău aici.

Decoperă întreaga poveste: Oleg Bajura – arhitectul pasionat de fotografie

Amintim că Oleg Bajura este cel care a curat expoziția de fotografie Moldovan Design Week, timp în care publicul a putut admira mai multe lucrări de-ale arhitectului, dar și a altor tineri pasionați de fotografia arhitecturală.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova