Oleg Bajura, moldoveanul premiat la un concurs de fotografie internațional - Design Cafe & Club

Oleg Bajura, moldoveanul premiat la un concurs de fotografie internațional

  • noiembrie 12, 2018
  • Imagini:Oleg Bajura
Oleg Bajura, moldoveanul premiat la un concurs de fotografie internațional

Pe Oleg Bajura deja îl cunoașteți. Arhitectul din cadrul companiei AB+PARTNERS, se face remarcat  nu doar prin prisma profesiei pe care o are, ci și datorită pasiunii pentru fotografie. Imaginile arhitecturale surprinse de el scot în evidență unghiuri nebănuite ale clădirilor. Iată că cea din urmă pasiune i-a adus locul 1 în cadrul concursului „Comori arhitecturale”, organizat luna trecută de Baumit.

În concurs au fost înregistrați câteva sute de participanți, din care au fost desemnaţi 24 de câştigători, câte 3 din fiecare din cele 8 regiuni participante în concurs. Oleg Bajura s-a dovedit a fi cel mai bun printre cei din Republica Moldova.  Fotograful mărturisește că fotografia cu care a participat include în sine nu doar culori, ci și emoție.

Fotografia câștigătoare: „Muzeul de seară”

„Clădirea Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost restaurată recent, iar atmosfera măreață din interior nu are cum să nu te inspire. Vizitând muzeul și fiind impresionat de interiorul fastuos, am decis să imortalizez întreaga clădire ca un simbol al unității estetice.  Nu este o simplă fotografie, este o imagine în care sunt concentrate emoție și admirație.”

Grație profesiei sale, Oleg Bajura acordă o atenție deosebită detaliilor arhitecturale. Așa a fost și în cazul clădirii datorită căreia a câștigat concursul.

„Muzeul Național de Artă este una dintre puținele clădiri din Chișinău a căror arhitectură include elemente gotice. Este o clădire care atrage atenția prin cadrul clasic pe care îl creează în contextul urban contemporan. Pe lângă asta, este o construcție foarte expresivă.”

Acum, Oleg, împreună cu alți 7 finaliști din celelalte regiuni ale României, a intrat în etapa finală a concursului și luptă pentru premiul cel mare – o dronă. Îl poți încuraja, oferindu-i votul tău aici.

Decoperă întreaga poveste: Oleg Bajura – arhitectul pasionat de fotografie

Amintim că Oleg Bajura este cel care a curat expoziția de fotografie Moldovan Design Week, timp în care publicul a putut admira mai multe lucrări de-ale arhitectului, dar și a altor tineri pasionați de fotografia arhitecturală.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign