Muzeul dedicat roboților, construit chiar de exponate - Design Cafe & Club

Muzeul dedicat roboților, construit chiar de exponate

  • martie 14, 2019
Muzeul dedicat roboților, construit chiar de exponate

Proiectul futurist al Robot Science Museum uimește nu doar prin aspectul și destinația sa, ci și prin  metodele prin care va fi construit. Potrivit Melike Altınışık Architects, biroul care a proiectat muzeul, acesta va avea pe șantier alături de macarale și camioane, roboți și drone. Astfel, muzeul dedicat roboților va fi construit chiar de exponatele pe care urmează să le găzduiască. Autorii proiectului spun că procesul de construcție și va constitui prima expoziție a muzeului.

Proiectul este menit să demonstreze capacitatea roboților chiar de la „prima lopată”. Astfel, aceștia sunt utilizați în majoritatea proceselor de construcție. O parte dintre roboți vor asambla, suda și lustrui plăcuțele metalice de pe exteriorul clădirii. O altă echipă va fi încadrată în imprimarea 3D a componentelor din beton. În același timp, dronele vor efectua inspecții regulate pe șantier și vor monitoriza și controla anumite vehicule robotice.

Melike Altınışık Architects  spun că utilizarea roboților și dronelor vor reduce considerabil costurile procesului de construcție. De asemenea, acest lucru va contribui și la accelerarea termenului de finalizare a muzeului.

Potrivit autorilor proiectului, construcția muzeului va începe în 2020, tot atunci urmează să fie organizată și prima expoziție promisă. În 2022, Robot Science Museum va fi inaugurat oficial, găzduind expoziții dedicate celor mai recente reușite din domeniul tehnologiei, de la roboți la holograme și realitate virtuală.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
🖤Te invităm să cunoști mai multe detalii despre fabuloasa punte de observare din New York.
Proiectul, intitulat temporar Vessel, creat de studioul englez Heatherwick Studio , are menirea de a deveni centrul de greutate al noului spațiu public de la Hudson Yards.
Link in Bio☝️
#designcafeclub #architecture #newyork #hudsonyards #vessel #architecture_hunter #decor #art
🔨⛵️Glass sculpture by @benyoung_sculpture.

#benyoung #brokenliquid#glasssculpture #glassart #sculpture #art#glass #concrete #ocean #yacht #sailboat#sea
Nu ești fan Living Coral, dar vrei să fii în tendințe? Află că există alternative! 
Spiced Honey este o culoare cu o nuanță mai calmă dar și mai neutră, potrivită pentru orice încăpere: cameră pentru copii, living, bucătărie sau dormitor.
Culoarea a fost aleasă de una dintre cele mai recunoscute companii în domeniul vopselelor, @sadolinmoldova.
Link în Bio ☝️#designcafeclub #sadolinmoldova #spicedhoney #livingcoral #designinterior #designideas
@ardexline, importatori de materiale de construcție pe teritoriul Republicii Moldova. 
Compania pune accent pe lucrul cu gresie porțelanată, faianță sanitară și mobilier de design înalt, colaborând cu producători Europeni de talie înaltă.
La expoziția Italian Design Day vor prezenta plăcile @emilgroup: Nero Antico, Raku Nero, Quarzo, Fossil Brown, Calacatta.
#expozitie #expo #italiandesignday
Lampă ce imită Luna. 🌕
Lampa se aprinde atunci când scoate dopul și se oprește atunci când este pus la loc. 
#designcafeclub #inspiration #decor #art #interiors #luster #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
⭐Ești din domeniul Industriilor Creative? 
Atunci pe 23 Martie nu trebuie să ratezi evenimentul Italian Design Day 2019.
Vezi Link în Bio ☝️#designcafeclub #design #event #italiandesignday2019 #interiordesign #ambasciataditalia #castelmimi #chisinau