Muzeul dedicat roboților, construit chiar de exponate - Design Cafe & Club

Muzeul dedicat roboților, construit chiar de exponate

  • martie 14, 2019
Muzeul dedicat roboților, construit chiar de exponate

Proiectul futurist al Robot Science Museum uimește nu doar prin aspectul și destinația sa, ci și prin  metodele prin care va fi construit. Potrivit Melike Altınışık Architects, biroul care a proiectat muzeul, acesta va avea pe șantier alături de macarale și camioane, roboți și drone. Astfel, muzeul dedicat roboților va fi construit chiar de exponatele pe care urmează să le găzduiască. Autorii proiectului spun că procesul de construcție și va constitui prima expoziție a muzeului.

Proiectul este menit să demonstreze capacitatea roboților chiar de la „prima lopată”. Astfel, aceștia sunt utilizați în majoritatea proceselor de construcție. O parte dintre roboți vor asambla, suda și lustrui plăcuțele metalice de pe exteriorul clădirii. O altă echipă va fi încadrată în imprimarea 3D a componentelor din beton. În același timp, dronele vor efectua inspecții regulate pe șantier și vor monitoriza și controla anumite vehicule robotice.

Melike Altınışık Architects  spun că utilizarea roboților și dronelor vor reduce considerabil costurile procesului de construcție. De asemenea, acest lucru va contribui și la accelerarea termenului de finalizare a muzeului.

Potrivit autorilor proiectului, construcția muzeului va începe în 2020, tot atunci urmează să fie organizată și prima expoziție promisă. În 2022, Robot Science Museum va fi inaugurat oficial, găzduind expoziții dedicate celor mai recente reușite din domeniul tehnologiei, de la roboți la holograme și realitate virtuală.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign