Mobilier urban ca operă de artă - Design Cafe & Club

Mobilier urban ca operă de artă

  • martie 4, 2019
  • Imagini:archdaily.com
Mobilier urban ca operă de artă

Pe de o parte e mobilier, pe de alta –  artă urbană! Este vorba despre „Root Bench”, o bancă dintr-un parc din Seoul care seamănă izbitor cu rădăcinile unui copac. Root Bench reprezintă în sine un sistem de bănci, unite între ele, ce iau forma unui sistem radicular. Acest impresionant mobilier urban măsoară 30 de metri în diametru. Forma organică a băncii, care se extinde din centru spre exterior, creează conectivitate spațială.

Imensa „bancă” are baza din beton, iar scaunele sunt confecționate din metal și lemn. Sistemul a fost conceput pentru a fi potrivit pentru toți, maturi și copii. Din această cauză, înălțimea scaunelor diferă, iar unele dintre platforme se ridică până la 75 cm și pot fi folosite chiar și în calitate de masă. După cum observați nici un detaliu nu este nesemnificativ. Lucru lipsit de stranietate, mai ales când afli că designul construcției a fost creat cu ajutorul unui algoritm computerizat.

Pe timp de noapte Root Bench este iluminată artistic, lumina, care se revarsă de sub scaune, creând un efect uimitor.  Astfel, pe înserat, banca oferă stimulente vizuale care creează un contrast puternic cu fundalul parcului în aer liber.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
🖤Te invităm să cunoști mai multe detalii despre fabuloasa punte de observare din New York.
Proiectul, intitulat temporar Vessel, creat de studioul englez Heatherwick Studio , are menirea de a deveni centrul de greutate al noului spațiu public de la Hudson Yards.
Link in Bio☝️
#designcafeclub #architecture #newyork #hudsonyards #vessel #architecture_hunter #decor #art
🔨⛵️Glass sculpture by @benyoung_sculpture.

#benyoung #brokenliquid#glasssculpture #glassart #sculpture #art#glass #concrete #ocean #yacht #sailboat#sea
Nu ești fan Living Coral, dar vrei să fii în tendințe? Află că există alternative! 
Spiced Honey este o culoare cu o nuanță mai calmă dar și mai neutră, potrivită pentru orice încăpere: cameră pentru copii, living, bucătărie sau dormitor.
Culoarea a fost aleasă de una dintre cele mai recunoscute companii în domeniul vopselelor, @sadolinmoldova.
Link în Bio ☝️#designcafeclub #sadolinmoldova #spicedhoney #livingcoral #designinterior #designideas
@ardexline, importatori de materiale de construcție pe teritoriul Republicii Moldova. 
Compania pune accent pe lucrul cu gresie porțelanată, faianță sanitară și mobilier de design înalt, colaborând cu producători Europeni de talie înaltă.
La expoziția Italian Design Day vor prezenta plăcile @emilgroup: Nero Antico, Raku Nero, Quarzo, Fossil Brown, Calacatta.
#expozitie #expo #italiandesignday
Lampă ce imită Luna. 🌕
Lampa se aprinde atunci când scoate dopul și se oprește atunci când este pus la loc. 
#designcafeclub #inspiration #decor #art #interiors #luster #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
⭐Ești din domeniul Industriilor Creative? 
Atunci pe 23 Martie nu trebuie să ratezi evenimentul Italian Design Day 2019.
Vezi Link în Bio ☝️#designcafeclub #design #event #italiandesignday2019 #interiordesign #ambasciataditalia #castelmimi #chisinau