MDW 2019 în imagini - Design Cafe & Club

MDW 2019 în imagini

  • iunie 10, 2019
  • Imagini:Mihai Duca, Pleș Ion Alexandru
  • Timp de citire:3 minute
MDW 2019 în imagini

Atât pentru această vară!  Săptămâna Moldovan Design Week s-a încheiat. Dacă nu ne-ai urmărit pe parcursul întregii săptămâni, îți facem acum o retrospectivă a evenimentelor și îți arătăm și cum a fost la fiecare dintre ele.

Luni, 3 iunie: Grand Opening at ARTCOR

Am inaugurat întreaga săptămână Moldovan Design Week. Alături de noi au fost: ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării,  Monica Babuc, Lilia Bolocan, directorul AGEPI și Veronica Păduraru,  reprezentanta companiei Astercon – partenerul evenimentului.

Marți, 4 iunie: Scurtmetraje amețitoare, Z Generation Final Catwalk

PLUS MINUS UNU de Ion Borș; PAPARUDA de Lucia Lupu; MILIARD de Evgheni Dudceac și FRICA DIN SPATELE MEU de Mihai Bruma sunt cele 4 filme care au aducant zeci de cinefili în curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

Miercuri, 5 iunie: workshop de caligrafie, workshop de fotografie, Performance Teatral.

Președinții Asociației de Caligrafie „Dacia” Valeriu Herța, Alexandru Ermurache și șefa comisiei de сenzori, Luminița Ermurachi, au fost cei care te-au învățat să pui emoțiile pe hârtie.

Gabi Hadiev cum să utilizezi lumina, spațiul, vremea, culorile, mișcarea, subiectul și compoziția pentru a crea fotografii extraordinare, chiar și cu un iPhone, astfel încât să devii vedetă pe net.

Seara a fost generoasă în emoții și expresie la Geneza ART, unde Daniela Burlaca a semnat regia premierei  „The Faces of Macbeth”, inspirat din piesa „Macbeth” de William Shakespeare. Un spectacol performance care surprinde cu o instalație de design inedită și cu o expoziție de fashion teatral, inspirată din motivele spectacolului.

Joi, 6 iunie: Design Talks, After Talks – lansare de ARTWORK

6 nume notorii din 4 țări ale lumii, au venit  în fața publicului de la Chișinău. Discursurile lor i-au inspirat pe mulți, iar spectatorii nu voiau să plece. Dar a trebuit, pentru că după Design Talks, UTM-ul „s-a schimbat la fațadă.”

Vineri, 7 iunie: Noaptea Studiourilor de Creație

10 studiouri creative și-au deschis ușile pentru o seară. Petreceri, Workshop-uri, Performance-uri – zece evenimente interactive au animat harta Chișinăului de Seară.

Sâmbătă, 8 iunie: workshop de design interior, Fashion Pop Up Shop.

Dimineață si învățat să înțelegi elementele de bază ale designului și culorii, principiile de design, stilurile de decorare, astfel încât să poți experimenta în amenajări și să explorezi designul interior.

Iar după, ai avut liber să-ți renovezi garderoba la un Fashion PopUp Shop al designerilor autohtoni, organizat de ZIPhouse.

Duminică, 9 iunie: ultima zi MDW 2019

O ultimă zi în care te-ai putut bucura de expoziție, labirintul urban și MDW Shop.