Luxul și funcționalitatea, prezentate studenților DCC School la Accesit -

Luxul și funcționalitatea, prezentate studenților DCC School la Accesit

  • decembrie 4, 2019
  • Imagini:Nicolae Ursu
  • Timp de citire:4 minute
Luxul și funcționalitatea, prezentate studenților DCC School la Accesit

Studenții DCC School au parte de lecții practice pentru a cunoaște funcționalul din spatele frumosului, dar și pentru a le cultiva simțul estetic. Fiecare vizită la showroom este pentru ei o nouă descoperire. Dat fiind faptul că domeniul designului interior este unul foarte larg, gama de produse cu care fac cunoștință tinerii este la fel de largă. Ei bine, pentru a le face cunoștință cu bucătăriile de clasa Premium, nu puteam găsi un showroom mai potrivit decât Accesit. Având o bogată experiență în spate, reprezentanții companiei eu prezentat studenților 3 tipuri de bucătării care îmbină în sine materiale și mecanisme durabile și estetice.

Lux și funcționalitate în bucătărie

Factory by Aster Cucine

Bucătăriile din showroom au devenit adevărate delicii pentru studenți, fiind materializarea unor concepte originale, realizate în materiale a căror nuanțe și texturi, cu siguranță, le pot face vedete în orice spațiu. În acest sens, bucătăria Factory , marca Aster Cucine, le-a demonstrat viitorilor designeri cum istoria poate fi încadrată în piese elegante de mobilier.

Reprezentanții showroom-ului exclusivist au ținut să sublinieze armonia cu care se încadrează în această bucătărie puritatea fierului, adevărul unui lemn vechi și puterea marmurei. Fiind realizată în stil industrial, colecția Factory are la bază elemente simple, dar extrem de valoroase ca simplitate și esență, precum: oțelul Corten, bronzul, cuprul, alama, oțelul oxidat,  piatra de ardezie, lemnul erodat, lemn provenit din case vechi sau poduri, fragmente vechi de cale ferată –  materiale cu o poveste, martori ale istoriei, ce o readuc în actualitate.

Formele laconice și materialele sincere fac bucătăria Factory ușor de integrat în orice spațiu, simplitatea ei fiind potrivită și pentru apartamentele de la bloc, dar și pentru vilele somptuoase. Pe lângă aspectul impresionant, acest tip de bucătărie vine la pachet cu inovația. Una dintre tendințele bucătăriilor moderne încadreate este amplasarea suporturilor pentru uscarea veselei chiar lângă mașina de spălat vase.  Acest lucru facilitează substanțial lucrul în bucătărie, făcând-o mai comodă și aducând totul la îndemână.

Erika by Aran Cucine

Pentru proiecte mai puțin excentrice, reprezentanții Accesit au arătat studenților DCC School bucătăria Erika, marca Aran Cucine. Este exempul perfect al unei bucătării italiene moderne. Alături de designul său laconic, cu liniile drepte şi materiale cu textură şi culori actuale, bucătăria are un şir de avantaje indispensabile. Aspectul minimalist este completat de o doză mare de funcționalitate. Fiind dotată cu carcasă rezistentă la apă, laminat cu certificare europeană , de asemenea, rezistent la umezeala, dar şi balamalele cu amortizatoare rezistente la  o sută de mii de deschideri, bucătăria Erika are un termen impresionant de exploatare – 15-25 de ani.

Accentul pe partea practică a fost făcut și în proiectarea dulapurilor. Astfel, dulapul destinat frigiderului are fund din plastic cu un orificiu care asigură  ventilarea, iar cel destinat chiuvetei este dotat cu fund din aluminiu sau plastic, care protejează întregul dulap de umezeală și, în același timp nu ruginește. De asemenea, pe acest tip de dulap și pe cel pentru aragaz sunt instalate în față traverse din aluminiu pentru rezistență în timp. Colecția oferă posibilitatea personalizării. Astfel, puteți opta pentru blat de bucătărie din diverse materiale: marmură, granit, cuarț, laminat, metal inox, Lapitec  și Laminam, Feonix  și  poate fi ales de diferite grosimi 2 cm, 4 cm sau 6 cm,  în funcție de preferințe le dumneavoastră.

Luxury Glam by AsterCucine

Un ultim concept de bucătărie pe care studenții l-au descoperit la Accesit a fost Colecția Luxury Glam, marca Aster Cucine. Este bucătăria perfectă pentru a crea un interior în care coexistă  farmecul, eleganța, senzualitatea și luxul. Luxury Glam este mai mult decât o bucătărie, suprafețele glossy, unghiurile drepte, marmura blatului de bucătărie și reflecțiile elementelor din metal  îi dau prețiozitatea unei opere de artă.

În același timp, această bucătărie este dovada că și un spațiu de gătit poarte fi glamorous. Și dacă bucătăria Factory era valoroasă prin istoria ce o aduce, atunci Luxury Glam este valoroasă printr-un aspect fastuos. Cu elemente precum medalii de aur și argint, finisaje lucioase, oglinzi, suprafețele de lemn prețios, piele,  picioare și mânere de oțel, freză originală în romburi, în dungi orizontale și verticale, această bucătărie devine cu ușurință punctul de atracție a locuinței.

De asemenea, studenții au aflat că Accesit poate deveni un partener de încredere pentru ei  datorită facilităţilor pe care le oferă compania cum ar fi: livrarea în termeni scurţi, rezolvarea rapidă a problemelor datorită prezenţei sediului de logistică în Italia.

Însă, dincolo de detaliile tehnice, viitorii designeri au înțeles că bucătăriile italiene de lux pe care le importă showroom-ului sunt menite să aducă în primul rând emoţii, devenind simboluri ale unei lumi create de noi înşine.