„ Lumina - a patra dimensiune a arhitecturii ” și o nouă provocare

„Lumina – a patra dimensiune a arhitecturii” și o nouă provocare pentru designeri

  • decembrie 5, 2018
„Lumina – a patra dimensiune a arhitecturii” și o nouă provocare pentru designeri

Atmosferă distinsă, comunicare informală și specialiști veritabili – este formula unei seri de succes. Secretul este bine cunoscut de fondatorii SmartLight, care au adăugat încă un detaliu – o temă de specialitate captivantă și au organizat, la sfârșitul săptămânii trecute un eveniment dedicat în exclusivitate designerilor și arhitecților autohtoni.

Prezentări

„Lumina cea de-a patra dimensiune a arhitecturii”- (Свет четвёртое измерение архитектуры) – așa a sunat titlul serii inundate de lumină la propriu și figurat. Evenimentul i-a avut în calitate de invitați speciali pe designerul de iluminat, Ekaterina Ustinova, și pe directorul Școlii și Studioului de iluminare MPEI Light Lab, Arteom Voronov.

Și pentru că tema serii a fost lumina, Ekaterina Ustina a prezentat date despre corpurilor și tehniologiilor de iluminat din Europa.  De asemenea designerul a vorbit despre tendințele din domeniu, calitățile la care trebuie să atragă atenția specialiștii în căutarea corpurilor de iluminat, dar și a prezentat câteva dintre proiectele la care a lucrat.

Ce de-al doilea speaker a vorbit despre importanța luminii în crearea confortului și funcționalității spațiului. Arteom Voronov a făcut referință la programele ce pot fi utilizate în crearea unui concept de iluminare, dar și la pașii pe care trebuie să îi respecte specialiștii pentru ca proiectul pe care îl realizează să corespundă funcționalității, dar și esteticului.

Concurs

În cadul aceluiași eveniment, platforma Design  Cafe&Club a lansat concursul „Iluminare eficientă și creativă în designul interior”.

La acest concurs pot participa atât proiecte recente, cât și cele efectuate în ultimul an de zile și al cărui autor sunteți. ”. Competiția este o oportunitate în plus pentru designerii și arhitecții din țară pentru a-și demonstra profesionalismul și măiestria cu care scot în evidență, cu ajutorul luminii, detaliile proiectelor elaborate.

Concursul este de tip închis și pot participa doar cei prezenți la eveniment, data limită a depunerii dosarului de concurs fiind 17.12.2018.

Evenimentul  „Lumina cea de-a patra dimensiune a arhitecturii” a fost organizat de SmartLight în parteneriat cu platforma Design Cafe & Club, companiile Azimut, Domino, Video Security & brand Victiana ,Taket și SmartHome.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Wisteria - floarea care poate da o altă formă unei clădiri🖤

Floarea Wisteria este o plantă decorativă de o frumusețe rară ce înflorește în luna mai. ✨
--
#timeoutlondon #prettycitylondon#prettylittlelondon #visitlondon#wheretofindme #beautifulmatters#traveldeeper #travelerinlondon#thisislondon #secretlondon#iamatraveler #travelandleisure#TLPicks #passionpassport#londonforyou #seemycity #goopgo#travellingthroughtheworld#suitcasetravels #culturetrip#acolorstory #designsponge #dsfloral#londoninbloom #elledecor#chasing_facades #londoninspring#wisteriahysteria#plantsmakepeoplehappy#capturingcolour
Dacă ți-ar plăcea să faci parte din echipa organizatorică a unui eveniment grandios ești invitat să aplici ca VOLUNTAR al festivalului @moldovandesignweek.

Ești potrivit mai ales dacă ești pasionat de design, ești entuziast și responsabil. Miza este mare,  de aceea grăbește-te să ne spui despre implicarea ta.

Detalii pe [Designcafeclub.md]

#designcafeclub #voluntari #mdw19 #moldovandesignweek #aplicaacum
RA este o lampă de masă creată de designerul  S. Hotvianskyi.
Interesant la această lampă este că atunci când începeți să rotiți tubul în sensul acelor de ceasornic, lumina se aprinde și începe să lumineze până la cel mai strălucitor punct în care tubul este vertical.

Mișcarea lămpii vrea să amintească de calea soarelui pe cer - cu cât este mai înaltă, cu atât devine mai strălucitoare.

#designcafeclub #nottdesign 🖤 #tablelamp #lightning #productdesign #ukraine #dnipro #gotvyansky#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Momentele de răsfăț au nevoie de culoare cum ar fi aceste scaune Merlot by @marta_del_valle_design.

Un design aparent simplu dar plin de sens. E atât de frumos cum un pahar de vin poate oferi atâtea scheme de culori și lumină.🍷
.
.
.
 #designcafeclub #architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
📌Selecția plăcilor ceramice în activitatea unui designer trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. 
La @interiordesign_school , viitorii designeri au făcut o vizită la showroomul @ceramic_hall - unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate.

Mai multe detalii vedeți pe 👉Designcafeclub.md
Chiar dacă afară e posomorât, orice loc te poate inspira prin atmosfera pe care o transmite și priveliștea pe care o oferă, la fel ca cea mai pitorească stradă din Manhattan - 
Stuyvesant St. New York. 😍Totul poate fi sursă de inspirație. 
Photo by @mindz.eye 
__
#designcafeclub #NY
#architect #architecture #photo#design #street #designer #city #nyc#building #nature #green #house#home #residence #usa