„ Lumina - a patra dimensiune a arhitecturii ” și o nouă provocare

„Lumina – a patra dimensiune a arhitecturii” și o nouă provocare pentru designeri

  • decembrie 5, 2018
„Lumina – a patra dimensiune a arhitecturii” și o nouă provocare pentru designeri

Atmosferă distinsă, comunicare informală și specialiști veritabili – este formula unei seri de succes. Secretul este bine cunoscut de fondatorii SmartLight, care au adăugat încă un detaliu – o temă de specialitate captivantă și au organizat, la sfârșitul săptămânii trecute un eveniment dedicat în exclusivitate designerilor și arhitecților autohtoni.

Prezentări

„Lumina cea de-a patra dimensiune a arhitecturii”- (Свет четвёртое измерение архитектуры) – așa a sunat titlul serii inundate de lumină la propriu și figurat. Evenimentul i-a avut în calitate de invitați speciali pe designerul de iluminat, Ekaterina Ustinova, și pe directorul Școlii și Studioului de iluminare MPEI Light Lab, Arteom Voronov.

Și pentru că tema serii a fost lumina, Ekaterina Ustina a prezentat date despre corpurilor și tehniologiilor de iluminat din Europa.  De asemenea designerul a vorbit despre tendințele din domeniu, calitățile la care trebuie să atragă atenția specialiștii în căutarea corpurilor de iluminat, dar și a prezentat câteva dintre proiectele la care a lucrat.

Ce de-al doilea speaker a vorbit despre importanța luminii în crearea confortului și funcționalității spațiului. Arteom Voronov a făcut referință la programele ce pot fi utilizate în crearea unui concept de iluminare, dar și la pașii pe care trebuie să îi respecte specialiștii pentru ca proiectul pe care îl realizează să corespundă funcționalității, dar și esteticului.

Concurs

În cadul aceluiași eveniment, platforma Design  Cafe&Club a lansat concursul „Iluminare eficientă și creativă în designul interior”.

La acest concurs pot participa atât proiecte recente, cât și cele efectuate în ultimul an de zile și al cărui autor sunteți. ”. Competiția este o oportunitate în plus pentru designerii și arhitecții din țară pentru a-și demonstra profesionalismul și măiestria cu care scot în evidență, cu ajutorul luminii, detaliile proiectelor elaborate.

Concursul este de tip închis și pot participa doar cei prezenți la eveniment, data limită a depunerii dosarului de concurs fiind 17.12.2018.

Evenimentul  „Lumina cea de-a patra dimensiune a arhitecturii” a fost organizat de SmartLight în parteneriat cu platforma Design Cafe & Club, companiile Azimut, Domino, Video Security & brand Victiana ,Taket și SmartHome.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova