Lemnul - naturalețe mereu în trend - Design Cafe & Club

Lemnul – naturalețe mereu în trend

  • iulie 2, 2018
Lemnul – naturalețe mereu în trend

Deja de câțiva ani, lemnul se numără printre materialele de top în domeniul amenajărilor interioare, păstrându-și actualitatea indiferent de anotimp. Astfel, el va deveni cu siguranță o alegere reușită dacă decideți să faceți o schimbare. Brandurile internaționale v-au pregătit deja piese din lemn stilate din care au exclus formele complicate și prelucrarea excesivă a lemnului, optând pentru design laconic care să sublinieze textura și culoarea lemnului natural. Un lucru de care cu siguranță trebuie să țineți cont este faptul că lemnul albit și pal (nuanțe populare datorită silului scandinavic) și-a pierdut din popularitate, deci vă recomandăm să optați pentru cel în nuanțe mai închise.

Photo: thecreativeclinic.com

Mese

Dincolo de conceptul clasic al mobilierului de bucătărie, mesele destinate livingului sau cele de cafea oferă suficient spaţiu de creaţie designerilor de produs. În acest an, originalitatea acestor elemente de mobilier surprinde. Unele modele capătă forme neaşteptate, lemnul fiind un accent ce se regăseşte în diverse detalii. Păstrate în forma lor iniţială şi prelucrate uşor cu culoare, ramurile groase pot servi cu uşurinţă pe post de element în crearea picioului mesei, iar combinarea loc cu un blat din sticlă va adăuga stil oricărei încăperi.

Masă rotundă „Sahel” / BIZZOTTO

La celălalt capăt al fanteziilor se află liniile drepte, metalul şi inversarea de roluri. O masă a cărui blat este creat din elemente geometrice de lemn, cu picioare din oţel, creează un aer industrial încăperii, însă fără a ieşi din limita tendinţelor din acest an.

Masă „Parquet Console”/ FRENCH CONNESCTION

Scaune

S-ar părea că nu poate fi nimic mai simplu decât un scaun din lemn, marile companii de mobilă însă demonstrează că nimic mai complex de atât nu poate fi. Dincolo de partea sa funcțională, scaunele pot deveni obiecte de decor, iar îmbinarea formelor clar trasate creează în consecință obiecte ce pot fi încadrate ușor în orice interior fără a fi dependente de stilul în care acestea este amenajat. Formele rotungite, dar trasate cu claritate, pe care le găsim în noile modele ale brandurilor internaționale își pot găsi cu ușurință loc în interioare rezervate, oferindu-le căldură prin naturalețea lor.

Scaun rotund/ FRECH CONNECTION

După cum spuneam, în acest an designerii dau preferință lemnului de nuanțe întunecate, culorile însă nu pun restricții fanteziei. Un simplu scaun poate deveni îmbinarea rusticului cu eleganța. Unele companii o demonstrează încadrând în acest an în colecțiile lor piese create prin îmbinarea desenului original a tulpinii tăiate combinat cu picioare din inox aurit.

Servante

Designerii italieni au combinat armonios liniile drepte, creând dulapuri a căror simplitate este sinonim cu esteticul. Unul dintre obiectivele acestora a fost crearea unui tandem armonios dintre diferite texturi, care să scoată în evidență aspectul suculent al lemnului natural. Formele simple capătă sens datorită lemnului reutilizat – tendință ce prinde tot mai mult teren în ultimul timp, lemnul vechi oferind mobilierului nu doar originalitate, ci și istorie.

Servant „GASPARD” / BIZZOTTO

Bineînțeles că nuanțele închise nu puteau lipsi nici în cazul servantelor, noblețea acestora fiind scoasă în evidență și mai mult cu ajutorul a mici elemente din metal, culorile întunecate ale lemnului devenind un simbol al renașterii pentru retro glamour și oferind o nouă viziune asupra luxului modern.

Servant cu două uşi/ ART DECO

Material preluat din numărul 3 al revistei Design Cafe&Club.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova