Lemnul - naturalețe mereu în trend - Design Cafe & Club

Lemnul – naturalețe mereu în trend

  • iulie 2, 2018
Lemnul – naturalețe mereu în trend

Deja de câțiva ani, lemnul se numără printre materialele de top în domeniul amenajărilor interioare, păstrându-și actualitatea indiferent de anotimp. Astfel, el va deveni cu siguranță o alegere reușită dacă decideți să faceți o schimbare. Brandurile internaționale v-au pregătit deja piese din lemn stilate din care au exclus formele complicate și prelucrarea excesivă a lemnului, optând pentru design laconic care să sublinieze textura și culoarea lemnului natural. Un lucru de care cu siguranță trebuie să țineți cont este faptul că lemnul albit și pal (nuanțe populare datorită silului scandinavic) și-a pierdut din popularitate, deci vă recomandăm să optați pentru cel în nuanțe mai închise.

Photo: thecreativeclinic.com

Mese

Dincolo de conceptul clasic al mobilierului de bucătărie, mesele destinate livingului sau cele de cafea oferă suficient spaţiu de creaţie designerilor de produs. În acest an, originalitatea acestor elemente de mobilier surprinde. Unele modele capătă forme neaşteptate, lemnul fiind un accent ce se regăseşte în diverse detalii. Păstrate în forma lor iniţială şi prelucrate uşor cu culoare, ramurile groase pot servi cu uşurinţă pe post de element în crearea picioului mesei, iar combinarea loc cu un blat din sticlă va adăuga stil oricărei încăperi.

Masă rotundă „Sahel” / BIZZOTTO

La celălalt capăt al fanteziilor se află liniile drepte, metalul şi inversarea de roluri. O masă a cărui blat este creat din elemente geometrice de lemn, cu picioare din oţel, creează un aer industrial încăperii, însă fără a ieşi din limita tendinţelor din acest an.

Masă „Parquet Console”/ FRENCH CONNESCTION

Scaune

S-ar părea că nu poate fi nimic mai simplu decât un scaun din lemn, marile companii de mobilă însă demonstrează că nimic mai complex de atât nu poate fi. Dincolo de partea sa funcțională, scaunele pot deveni obiecte de decor, iar îmbinarea formelor clar trasate creează în consecință obiecte ce pot fi încadrate ușor în orice interior fără a fi dependente de stilul în care acestea este amenajat. Formele rotungite, dar trasate cu claritate, pe care le găsim în noile modele ale brandurilor internaționale își pot găsi cu ușurință loc în interioare rezervate, oferindu-le căldură prin naturalețea lor.

Scaun rotund/ FRECH CONNECTION

După cum spuneam, în acest an designerii dau preferință lemnului de nuanțe întunecate, culorile însă nu pun restricții fanteziei. Un simplu scaun poate deveni îmbinarea rusticului cu eleganța. Unele companii o demonstrează încadrând în acest an în colecțiile lor piese create prin îmbinarea desenului original a tulpinii tăiate combinat cu picioare din inox aurit.

Servante

Designerii italieni au combinat armonios liniile drepte, creând dulapuri a căror simplitate este sinonim cu esteticul. Unul dintre obiectivele acestora a fost crearea unui tandem armonios dintre diferite texturi, care să scoată în evidență aspectul suculent al lemnului natural. Formele simple capătă sens datorită lemnului reutilizat – tendință ce prinde tot mai mult teren în ultimul timp, lemnul vechi oferind mobilierului nu doar originalitate, ci și istorie.

Servant „GASPARD” / BIZZOTTO

Bineînțeles că nuanțele închise nu puteau lipsi nici în cazul servantelor, noblețea acestora fiind scoasă în evidență și mai mult cu ajutorul a mici elemente din metal, culorile întunecate ale lemnului devenind un simbol al renașterii pentru retro glamour și oferind o nouă viziune asupra luxului modern.

Servant cu două uşi/ ART DECO

Material preluat din numărul 3 al revistei Design Cafe&Club.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign