Lecție de profesionalism de la Alexandrin Buraga, la DCC School

Lecție de profesionalism și personalitate de la Alexandrin Buraga, pentru studenții DCC School

  • aprilie 30, 2019
  • Imagini:Nicolae Ursu
  • Timp de citire:3 minute
Lecție de profesionalism și personalitate de la Alexandrin Buraga, pentru studenții DCC School

La DCC School, studenții nu învață doar despre stiluri și soft-uri, ci interacționează cu specialiști din domeniu, care aduc plus de valoare experienței lor. „La 16 ani mi-am propus scopul să fiu designer și l-am atins. Și voi trebuie să aveți acest scop și această misiune stabilită foarte clar.” Acesta a fost primul sfat pe care l-au primit studenții DCC School de la fondatorul Școlii de Design, arhitectul Alexandrin Buraga, care a  venit în fața studenților cu un share de experiență.

Arhitectul a ținut să puncteze câteva aspecte importante pentru viitoarea carieră a studenților. Evitând să discute despre aspectele teoretice ale designului, Alexandrin Buraga s-a axat pe obiectivele profesionale și cele de personalitate. Fondatorul DCC School a îndemnat studenții nu doar să învețe ce înseamnă designul, ci să facă din el un stil de viață: „Designul, arta și arhitectura este ceea ce ne leagă. Ele trebuie să devină lifestyl-ul vostru. Doar în acest mod veți reuși să intrați în esența cotidianului și să înțelegeți cum faceți prin design lumea mai bună.”

Studenților li s-a subliniat că designul este un mecanism foarte complex, iar în acest sens, cunoștințele universale sunt imperios necesare. „Nu există designeri care să nu știe arhitectură, nu există designeri care nu știe artă sau psihologie sau alte cunoștințe care îi fac mai buni în domeniu.”, spune fondatorul DCC School.

Din experiența proprie, Alexandrin Buraga a povestit viitorilor designeri despre cât de importantă este comunicarea cu mediul de specialitate.  El i-a îndemnat să se implice cât mai des  în proiecte creative și să caute experiențe de networking.  Arhitectul spune că interacțiunile cu comunitatea din domeniu, dezvoltă și mai mult viziunile și abilitățile și fiecare persoană îi poate apropia pe studenți de experiența pe care și-o doresc.

Creativitate și antreprenoriat

Alexandrin Buraga nu este doar un exemplu în design și arhitectură. Arhitectul a povestit, prin prisma proiectelor fondate de el cum să transformi creativitatea într-o afacere de succes. Biroul de arhitectură și design AB+Partners; laboratorul în care iau naștere cele mai autentice piese de mobilier – MADLAB (Moldavian Authentic Laboratory); platforma Design Cafe&Club și singurul festival al industriilor creative din Republica Moldova – Moldovan Design Week sunt proiecte de succes pe care le-a dezvoltat arhitectul, având la bază creativitatea.

Alexandrin Buraga a ținut să menționeze că un aspect important al unei cariere de succes sunt abilitățile manageriale. Pentru a obține un rezultat bun, un important factor este asumarea și însușirea responsabilităților complete. Unul dintre secretele care îl ajută să conducă proiectele pe care le-a creat este disciplina. Iar pentru ca aceasta să fie respectată este important să pătrunzi în diferite domenii aferente industriilor creative. În acest sens, contează să existe o bază bună de pregătire în ceea ce privește furnizorii, respectarea termenelor și experiența pe care o au ei în spate.

La fel, Alexandrin Buraga i-a îndemnat pe studenți să nu să se teamă să greșească prin a experimenta. Și să nu să se oprească la ce înseamnă designul în RM și să meargă mai departe și să cunoască designul peste hotare cu toate mecanismele care le aduc după sine clienții internaționali.

Pe scurt, în cele două ore interactive, arhitectul Alexandrin Buraga a interacționat cu studenții, le-a răspuns la întrebări și le-a dezvăluit secretele unui Happy Client!

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign