Lecție de profesionalism de la Alexandrin Buraga, la DCC School

Lecție de profesionalism și personalitate de la Alexandrin Buraga, pentru studenții DCC School

  • aprilie 30, 2019
  • Imagini:Nicolae Ursu
  • Timp de citire:3 minute
Lecție de profesionalism și personalitate de la Alexandrin Buraga, pentru studenții DCC School

La DCC School, studenții nu învață doar despre stiluri și soft-uri, ci interacționează cu specialiști din domeniu, care aduc plus de valoare experienței lor. „La 16 ani mi-am propus scopul să fiu designer și l-am atins. Și voi trebuie să aveți acest scop și această misiune stabilită foarte clar.” Acesta a fost primul sfat pe care l-au primit studenții DCC School de la fondatorul Școlii de Design, arhitectul Alexandrin Buraga, care a  venit în fața studenților cu un share de experiență.

Arhitectul a ținut să puncteze câteva aspecte importante pentru viitoarea carieră a studenților. Evitând să discute despre aspectele teoretice ale designului, Alexandrin Buraga s-a axat pe obiectivele profesionale și cele de personalitate. Fondatorul DCC School a îndemnat studenții nu doar să învețe ce înseamnă designul, ci să facă din el un stil de viață: „Designul, arta și arhitectura este ceea ce ne leagă. Ele trebuie să devină lifestyl-ul vostru. Doar în acest mod veți reuși să intrați în esența cotidianului și să înțelegeți cum faceți prin design lumea mai bună.”

Studenților li s-a subliniat că designul este un mecanism foarte complex, iar în acest sens, cunoștințele universale sunt imperios necesare. „Nu există designeri care să nu știe arhitectură, nu există designeri care nu știe artă sau psihologie sau alte cunoștințe care îi fac mai buni în domeniu.”, spune fondatorul DCC School.

Din experiența proprie, Alexandrin Buraga a povestit viitorilor designeri despre cât de importantă este comunicarea cu mediul de specialitate.  El i-a îndemnat să se implice cât mai des  în proiecte creative și să caute experiențe de networking.  Arhitectul spune că interacțiunile cu comunitatea din domeniu, dezvoltă și mai mult viziunile și abilitățile și fiecare persoană îi poate apropia pe studenți de experiența pe care și-o doresc.

Creativitate și antreprenoriat

Alexandrin Buraga nu este doar un exemplu în design și arhitectură. Arhitectul a povestit, prin prisma proiectelor fondate de el cum să transformi creativitatea într-o afacere de succes. Biroul de arhitectură și design AB+Partners; laboratorul în care iau naștere cele mai autentice piese de mobilier – MADLAB (Moldavian Authentic Laboratory); platforma Design Cafe&Club și singurul festival al industriilor creative din Republica Moldova – Moldovan Design Week sunt proiecte de succes pe care le-a dezvoltat arhitectul, având la bază creativitatea.

Alexandrin Buraga a ținut să menționeze că un aspect important al unei cariere de succes sunt abilitățile manageriale. Pentru a obține un rezultat bun, un important factor este asumarea și însușirea responsabilităților complete. Unul dintre secretele care îl ajută să conducă proiectele pe care le-a creat este disciplina. Iar pentru ca aceasta să fie respectată este important să pătrunzi în diferite domenii aferente industriilor creative. În acest sens, contează să existe o bază bună de pregătire în ceea ce privește furnizorii, respectarea termenelor și experiența pe care o au ei în spate.

La fel, Alexandrin Buraga i-a îndemnat pe studenți să nu să se teamă să greșească prin a experimenta. Și să nu să se oprească la ce înseamnă designul în RM și să meargă mai departe și să cunoască designul peste hotare cu toate mecanismele care le aduc după sine clienții internaționali.

Pe scurt, în cele două ore interactive, arhitectul Alexandrin Buraga a interacționat cu studenții, le-a răspuns la întrebări și le-a dezvăluit secretele unui Happy Client!

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Un interviu cu Viktoria @viprada despre fotografie și emoții, descoperiți în interviul video de pe 👉designcafeclub.md 🖤
Societatea din Xangjiang bazată pe Shanghai a proiectat librăria "chongqing zhongshuge" din China, cu o scară escher care crează o iluzie optică imposibilă.

V-ar plăcea să ajungeți aici?

Photo by @harimaolee 
#designcafeclub #designboom #architecture #bookstore #escher #staircase #lookingup_architecture #lookupotd#architecture #arquitectura#lookingup #arkiromantix#jj_architecture #ic_architecture#ptk_architecture#instagram#vscocam#lookingupbuildings #arquitecturamx#arkiminimal#vsccam #ig_architecture#tv_pointofview #building #streetview#up #upthere#archi #archidaily#rustlord_unity#bestworldshots
🔻Ești curios/ă să afli care sunt etapele de elaborare a unui Design corect? Dacă da, va trebui să fiți cu ochii pe noi pentru că vă vom prezenta aceste etape în mai multe părți. 📌Astăzi pe www.designcafeclub.md vorbim despre doi factori fiziologici, obiectivi care dictează construirea unui interior: cel funcțional și cel ergonomic.
Accesează Link-ul din Bio și spune-ne dacă articolul de astăzi ți-a fost de folos🖤☝️
#designcafeclub#interiors #design
Reflecția portului Tazacorte situat pe coasta de vest a orașului La Palma.
O adevărată creație arhitecturală!

Image by @mx.jack.
#designcafeclub #digitalart#architecturephotography#designboom#canaryislands#building#streetview#up#upthere#archi#archidaily#rustlord_unity#bestworldshots#lookingup_architecture#lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup #arkiromantix#jj_architecture
📌Astăzi îți vorbim despre pardoseli, tavane, fațade - într-un cuvânt FINISAJE. 
Recomandăm în acest sens pe cei de la Material MD @material_md_showroom care vă permite să găsiți toate soluțiile necesare pentru finisări într-un singur loc. 🛒

Pentru detalii accesați Link-ul din Bio☝️
#designcafeclub #finisaje #pardoseli #fatade #interiordesign #inspiration #showroom
”Micul adăpost” din Bangkok al firmei Department of Architecture co. încorporează o fațadă strălucitoare de lemn și policarbonat șindrile, prevăzute ca peștii de pește pentru a deveni un plan arhitectural etanș. 
Nu-i așa că arată minunat?
Photo by @wisont
#designcafeclub #designboom#architecture#hotel#bangkok#lookingup_architecture #lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup#arkiromantix#jj_architecture#architecturephotography#sendinglove#airbnb#beautifuldesign#finearchitecture