Lasă pereții albi! 5 trucuri de design pentru spațiile monocrome - Design Cafe & Club
octombrie 22, 2018

Lasă pereții albi! 5 trucuri de design pentru spațiile monocrome

Lasă pereții albi! 5 trucuri de design pentru spațiile monocrome

Albul este o culoare universală. Neutralitatea sa permite  crearea interioarelor în orice stil, iar prezența albului nu este niciodată prea multă. Potrivit atât pentru spațiile mici, cât și pentru cele largi, albul va da locuinței tale luminozitate și posibilitatea de a te juca cu mobilierul și decorul după bunul plac. Alb ca zăpada, alb lăptos, alb fildeș, ivoire sau ivory, cum i se mai spune, albul untos, albul cu tentă rozalie, bleu, verde sau gri sunt doar câteva dintre nuanțele de alb din care poți alege. Nuanța aleasă poate da un ton mai cald încăperii sau dimpotrivă, unul mai sever, mai ales dacă alegi potrivit restul elementelor din cameră. A adăuga stil albului este simplu, iată cinci idei care, sperăm, că te vor convinge de acest lucru.

1 Contrastul pentru un interior îndrăzneț

Photo: Britz Anna

Odată ce ai optat pentru pereți albi poți considera că ai „front” nepretențios de lucru. Dacă vrei să păstrezi aerul rezervat al încăperii, îți recomandăm să alegi o culoare contrastantă în baza căreia vei crea contradicții estetice cu stil. Spre exemplu, poți opta pentru piese de mobilier în nuanțe deschise pe care să le completezi cu textile de culoarea ta preferată. Roșu, albastru, maro sau oricare altă culoare va da viață spațiului, dar și va păstra ambianța curată și relaxantă.

2 Structura lemnului pentru interioare cu naturalețe

Photo: magic-wood.eu

Naturalețea și simplitatea locuinței tale pot fi aduse adăugând albului lemn. Fie că optezi pentru lemn de nuanțe închise sau cel de nuanțe deschise, trebuie să știi că lemnul este suficient pentru a da spațiului o notă de relaxare, completarea lui cu alte elemente de decor nefiind obligatorie. În același timp, nu uita să alegi tonul culorilor care ți se potrivește și să nu utilizezi game de colori care se contrazic, optează doar pentru nuanțe calde sau doar pentru cele reci, în funcție de preferințe.

3 Nuanțe neutre pentru interioare ce trezesc diverse stări

Photo: dreamdivers.com

Dacă în dormitor trebuie să domnească calmul, iar în baie relaxarea, atunci în living, spre exemplu, stările pe care le trăim sunt foarte diverse. Tocmai de asta acest spațiu ar fi potrivit pentru o îmbinare de culori. Pentru a nu transforma interiorul într-o arenă de circ, vă sfătuim să renunțați la combinarea culorilor stridente în favoarea tonurilor neutre și calme. Astfel veți dizolva albul, dar veți păstra atmosfera echilibrată.

4 Detalii clasice pentru spații ce îmbrățișează trecutul

Photo: home-designing.com

Obișnuiți să asociem albul cu minimalismul, evităm să-l atribuim interioarelor clasice decât dacă este însoțit de decor îmbelșugat.  Ei bine, detaliile clasice pot fi binevenite în interior și nu oarecum, dar tot albe. Plinte, rame sau elementele de decor pe pereți cu forme aglomerate, ce oferă senzația de lux, sunt doar câteva exemple de integrare frumoasă a clasicului în alb. O soluție perfectă pentru cei care nu se identifică în minimalism.

5 Tablouri pentru iubitorii de artă

Bineînțeles că tablourile nu puteau lipsi din această listă. Dacă renunțați la instalarea polițelor, pereții albi vă permit să puneți în cameră tablouri înrămate chiar și în cele mai sofisticate rame… și nu doar unul… și nu doar într-un singur stil. Dat fiind faptul că albul este culoarea maleabilității, veți putea cu ușurință agăța la loc vizibil piesa preferată de artă. Bineînțeles, dacă nu ați încărcat interiorul cu mobilier și culori în exces.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Șase vitrine creative, în următoarea etapă Art of Display.
⠀
Vezi cine sunt finaliștii și cum vor arăta în scurt timp vitrinele brandurilor din Chișinău 😍- link in BIO.
⠀
#designcafeclub.md #ziphouse #artofdisplay #decorationideas #decor #design #magic #vibes #mood #christmas #christmasishere #christmasdecor #display #displaydecor #art #artistic #photorealistic #chisinau #orasulmeu #street #street_vibes
🎁 Primești cadou 436 lei la fiecare mp fiindcă ai 40% reducere la gresie #intarsio și #neoclassico. 
Accesează >>> shop.designcafeclub.md și prinde oferta! ♡

#designcafeclub #shopdcc #gresie #sales #reducere #design #interiordesign #designbathroom #designproject #gift #gift🎁 #designlifestyle
⠀
Pe Oleg Bajura deja îl cunoașteți.
⠀
📷 Arhitectul se face remarcat nu doar prin prisma profesiei pe care o are, ci și datorită pasiunii pentru #fotografie în care pune emoție și artă.
⠀
📷 Citeste mai departe despre fotografia care i-a adus locul 1 la un concurs internațional de fotografie 》Link în bio.⠀
.
.
@arhitecturalphoto #designcafeclub #chisinau #architecturalphoto #olegbajura #architect #architecure #hobby #photography #photographer #archilovers #architectlife #muzeudearte  #photoofthedays #moodygrams #vzcomood #visualgrams #citykillerz #loaded_lenses #all2epic #infinity_urban #unknownperspectives #bigworld #bigworld_shotz #visualambassadors #citygrammers #exploretocreate #streetsvision #waytoill  #urbanandstreet
[] Natalia Berezovskaia este tânără și ambițioasă și în scurt timp a devenit unul dintre designerii de succes din România. .
.
[] Împreună cu soțul ei a fondat propriul studio de design, iar pe lângă aceasta este și autoarea blogului thefamousdesign.ro
.
. [] Află care a fost cel mai trasnit proiect realizat de ea și de ce a plecat de la Bălți.☝️
.
.
.》Link în BIO ---------------------------------------------------------------------------- @thefamousdesign #designcafeclub #nataliaberezovskaia #designer #interiordesigner #interiordesign #design #designerlifestyle #lifestyle #howtobecomeadesigner #romaniandesigners #designproject #designer #interior #homedesign #interior #inspiration #love #chisinau #romaniandesigner #thworldofinteriors #interiors #interiorstyle #interiorstyling #inspiremehomedecor #roomdecor #homedecor
/// TOP WORLD INSPIRATION | ARHITECTURĂ ÎN ASIA DE SUD ///
⠀
Cunoscută pentru arhitectura templelor antice și a culturii sale, Asia de Sud este atractivă pentru aventurierii curioși. Și e pe bună dreptate fiindcă regiunea este înzestrată cu cele mai vechi construcții pe care le are omenirea.
⠀
Unul dintre ele este muzeul ArtScience din Singapore.
⠀
Clădirea constituie una dintre principale ale Marina Bay Sands.  Este foarte cunoscut datorita exponatelor pe care le găzduiește, dar și arhitecturii neobișnuite pe care o are.
⠀
Construcția a fost proiectată de arhitectul Moshe Safdie și reprezintă  o combinație de zece degete sau două mâini deschise.
⠀
Vârful fiecăruia dintre cele zece segmente are o serie de filtre care atrage lumină naturală și o canalizează în muzeu, expunând exponatele sale în cea mai buna lumina.
⠀
Citește mai departe pe designcafeclub.md despre
. ○° aeroportul din Bangkok, recent renovat care vine cu soluții de ultimă generație
○° Henderson Waves- cel mai înalt pod pietonal din regiune
○° Școala Verde construită doar din bambus (Indonezia);
○° Turnurile Petronas - cele mai înalte turnuri gemene din întreaga lume (Malaiezia) .
. 》Link in BIO
Săptămâna trecută în India a fost inaugurată cea mai înaltă statuie din lume - de două ori mai înaltă decât renumita Statuie a Libertății.
⠀
🗿 cântărește aproximativ 67.000 de tone;
⠀
🗿 este acoperită de aproximativ 12.000 de panouri de bronz;
⠀
🗿 are o suprafață de 20.000 de metri pătrați;
⠀
🗿este înconjurată de un lac artificial de 12 km pătrați. Lacul a fost realizat timp de cinci ani și a costat în total 420 de milioane de dolari;
⠀
Impresionante cifre, de acord, dar n-ai citit principalul, Statuia Unității a luat chipul  viceprim-ministrului Indiei.😲
⠀
🗿 Citește mai departe pe designcafeclub.md. Link in bio. 👆 
#designcafeclub #news #newarticle #talleststatueintheworld #topworld #architecture #art #artist #india #statue #indiastatue #travel #bestdestination #artnews #picoftheday #instatravel #ourplanetdaily #welltravelled #traveltherenext #holiday #vacations #liveauthentic