Lasă pereții albi! 5 trucuri de design pentru spațiile monocrome - Design Cafe & Club

Lasă pereții albi! 5 trucuri de design pentru spațiile monocrome

  • octombrie 22, 2018
Lasă pereții albi! 5 trucuri de design pentru spațiile monocrome

Albul este o culoare universală. Neutralitatea sa permite  crearea interioarelor în orice stil, iar prezența albului nu este niciodată prea multă. Potrivit atât pentru spațiile mici, cât și pentru cele largi, albul va da locuinței tale luminozitate și posibilitatea de a te juca cu mobilierul și decorul după bunul plac. Alb ca zăpada, alb lăptos, alb fildeș, ivoire sau ivory, cum i se mai spune, albul untos, albul cu tentă rozalie, bleu, verde sau gri sunt doar câteva dintre nuanțele de alb din care poți alege. Nuanța aleasă poate da un ton mai cald încăperii sau dimpotrivă, unul mai sever, mai ales dacă alegi potrivit restul elementelor din cameră. A adăuga stil albului este simplu, iată cinci idei care, sperăm, că te vor convinge de acest lucru.

1 Contrastul pentru un interior îndrăzneț

Photo: Britz Anna

Odată ce ai optat pentru pereți albi poți considera că ai „front” nepretențios de lucru. Dacă vrei să păstrezi aerul rezervat al încăperii, îți recomandăm să alegi o culoare contrastantă în baza căreia vei crea contradicții estetice cu stil. Spre exemplu, poți opta pentru piese de mobilier în nuanțe deschise pe care să le completezi cu textile de culoarea ta preferată. Roșu, albastru, maro sau oricare altă culoare va da viață spațiului, dar și va păstra ambianța curată și relaxantă.

2 Structura lemnului pentru interioare cu naturalețe

Photo: magic-wood.eu

Naturalețea și simplitatea locuinței tale pot fi aduse adăugând albului lemn. Fie că optezi pentru lemn de nuanțe închise sau cel de nuanțe deschise, trebuie să știi că lemnul este suficient pentru a da spațiului o notă de relaxare, completarea lui cu alte elemente de decor nefiind obligatorie. În același timp, nu uita să alegi tonul culorilor care ți se potrivește și să nu utilizezi game de colori care se contrazic, optează doar pentru nuanțe calde sau doar pentru cele reci, în funcție de preferințe.

3 Nuanțe neutre pentru interioare ce trezesc diverse stări

Photo: dreamdivers.com

Dacă în dormitor trebuie să domnească calmul, iar în baie relaxarea, atunci în living, spre exemplu, stările pe care le trăim sunt foarte diverse. Tocmai de asta acest spațiu ar fi potrivit pentru o îmbinare de culori. Pentru a nu transforma interiorul într-o arenă de circ, vă sfătuim să renunțați la combinarea culorilor stridente în favoarea tonurilor neutre și calme. Astfel veți dizolva albul, dar veți păstra atmosfera echilibrată.

4 Detalii clasice pentru spații ce îmbrățișează trecutul

Photo: home-designing.com

Obișnuiți să asociem albul cu minimalismul, evităm să-l atribuim interioarelor clasice decât dacă este însoțit de decor îmbelșugat.  Ei bine, detaliile clasice pot fi binevenite în interior și nu oarecum, dar tot albe. Plinte, rame sau elementele de decor pe pereți cu forme aglomerate, ce oferă senzația de lux, sunt doar câteva exemple de integrare frumoasă a clasicului în alb. O soluție perfectă pentru cei care nu se identifică în minimalism.

5 Tablouri pentru iubitorii de artă

Bineînțeles că tablourile nu puteau lipsi din această listă. Dacă renunțați la instalarea polițelor, pereții albi vă permit să puneți în cameră tablouri înrămate chiar și în cele mai sofisticate rame… și nu doar unul… și nu doar într-un singur stil. Dat fiind faptul că albul este culoarea maleabilității, veți putea cu ușurință agăța la loc vizibil piesa preferată de artă. Bineînțeles, dacă nu ați încărcat interiorul cu mobilier și culori în exces.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
@interium_showroom - showroom de mobilier exclusivist, de bucătării, instalații sanitare, corpuri de iluminat, covoare și accesorii.
⠀
În cadrul expoziției Italian Design Day vor fi expuse mai multe produse printre care catedra celebră din colecția mărcii italiene @B&B Italia , Up 2000.
⠀
Pac este o masuță de cafea.
⠀
Se aseamănă cu un tort și combină două materiale omoloage.
⠀
Se inspiră din actul de echilibrare între o bucată de granit greu și o foaie subțire de metal care formează partea superioară a mesei.
⠀
Ce părere ai? 🖤
⠀
#designcafeclub_md #viennadesign #pactable #inspiration #decor #art #interiors #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
F L O S
⠀
În curând la Italian Design Day.
⠀
#expozitie #expo #italiandesign
Cu ocazia evenimentului Italian Design Day, arhitectul italian  Patrizio Corno va merge sa le vorbească studenților de la UTM despre design si arhitectura.
⠀
Cei interesați, puteti vizita pagina de facebook Design Cafe&Club sa vedeți detaliile.
⠀
Notați în agendă evenimentul și sunteți bineveniți!
⠀
#patriziocorno #utm #italiandesignday #urbanism #arhitectura #workshop
⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ Blăstăm.
Pentru că e un cuvânt care are putere. Noi suntem blestemați să ne trăim suferințele, care sunt mult mai intense decât fericirile.”
⠀ 🖤 Te invităm să cunoști povestea din spatele Blăstămului Basarabean în care trăiește  @piotr_alii - designerul nonconformist al societății noastre.
⠀
designcafeclub.md
⠀
#designcafeclub #design #fashiondesigner #fashioninspiration #piotralii #blestem #basarabia #chisinau #interviu
🧐Nu e de mirare ca un muzeu dedicat roboților să fie construit de roboți nu-i așa? 🤖În era tehnologiei totul este posibil, tocmai de aceea autorii proiectului ,,Robot Science Museum”, Melike Altınışık Architects - MAA, spun că procesul de construcție a muzeului și va constitui prima expoziție a muzeului. 👉Mai multe detalii despre proiect puteți vedea în articolul de astăzi. 👇
Designcafeclub.md