Lasă pereții albi! 5 trucuri de design pentru spațiile monocrome - Design Cafe & Club

Lasă pereții albi! 5 trucuri de design pentru spațiile monocrome

  • octombrie 22, 2018
Lasă pereții albi! 5 trucuri de design pentru spațiile monocrome

Albul este o culoare universală. Neutralitatea sa permite  crearea interioarelor în orice stil, iar prezența albului nu este niciodată prea multă. Potrivit atât pentru spațiile mici, cât și pentru cele largi, albul va da locuinței tale luminozitate și posibilitatea de a te juca cu mobilierul și decorul după bunul plac. Alb ca zăpada, alb lăptos, alb fildeș, ivoire sau ivory, cum i se mai spune, albul untos, albul cu tentă rozalie, bleu, verde sau gri sunt doar câteva dintre nuanțele de alb din care poți alege. Nuanța aleasă poate da un ton mai cald încăperii sau dimpotrivă, unul mai sever, mai ales dacă alegi potrivit restul elementelor din cameră. A adăuga stil albului este simplu, iată cinci idei care, sperăm, că te vor convinge de acest lucru.

1 Contrastul pentru un interior îndrăzneț

Photo: Britz Anna

Odată ce ai optat pentru pereți albi poți considera că ai „front” nepretențios de lucru. Dacă vrei să păstrezi aerul rezervat al încăperii, îți recomandăm să alegi o culoare contrastantă în baza căreia vei crea contradicții estetice cu stil. Spre exemplu, poți opta pentru piese de mobilier în nuanțe deschise pe care să le completezi cu textile de culoarea ta preferată. Roșu, albastru, maro sau oricare altă culoare va da viață spațiului, dar și va păstra ambianța curată și relaxantă.

2 Structura lemnului pentru interioare cu naturalețe

Photo: magic-wood.eu

Naturalețea și simplitatea locuinței tale pot fi aduse adăugând albului lemn. Fie că optezi pentru lemn de nuanțe închise sau cel de nuanțe deschise, trebuie să știi că lemnul este suficient pentru a da spațiului o notă de relaxare, completarea lui cu alte elemente de decor nefiind obligatorie. În același timp, nu uita să alegi tonul culorilor care ți se potrivește și să nu utilizezi game de colori care se contrazic, optează doar pentru nuanțe calde sau doar pentru cele reci, în funcție de preferințe.

3 Nuanțe neutre pentru interioare ce trezesc diverse stări

Photo: dreamdivers.com

Dacă în dormitor trebuie să domnească calmul, iar în baie relaxarea, atunci în living, spre exemplu, stările pe care le trăim sunt foarte diverse. Tocmai de asta acest spațiu ar fi potrivit pentru o îmbinare de culori. Pentru a nu transforma interiorul într-o arenă de circ, vă sfătuim să renunțați la combinarea culorilor stridente în favoarea tonurilor neutre și calme. Astfel veți dizolva albul, dar veți păstra atmosfera echilibrată.

4 Detalii clasice pentru spații ce îmbrățișează trecutul

Photo: home-designing.com

Obișnuiți să asociem albul cu minimalismul, evităm să-l atribuim interioarelor clasice decât dacă este însoțit de decor îmbelșugat.  Ei bine, detaliile clasice pot fi binevenite în interior și nu oarecum, dar tot albe. Plinte, rame sau elementele de decor pe pereți cu forme aglomerate, ce oferă senzația de lux, sunt doar câteva exemple de integrare frumoasă a clasicului în alb. O soluție perfectă pentru cei care nu se identifică în minimalism.

5 Tablouri pentru iubitorii de artă

Bineînțeles că tablourile nu puteau lipsi din această listă. Dacă renunțați la instalarea polițelor, pereții albi vă permit să puneți în cameră tablouri înrămate chiar și în cele mai sofisticate rame… și nu doar unul… și nu doar într-un singur stil. Dat fiind faptul că albul este culoarea maleabilității, veți putea cu ușurință agăța la loc vizibil piesa preferată de artă. Bineînțeles, dacă nu ați încărcat interiorul cu mobilier și culori în exces.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Înscrie-te la Advanced: Curs de Design Interior și învață intensiv designul interior în doar 3 luni.
⠀
o Doar cunoștințe practice
o Doar informație actuală
o Abordare individuală
o Fără pregătire anterioară
o Grupuri mici-rezultat maxim
o Primul proiect semnat de tine.
⠀
🎈 Înscrie-te aici: bit.ly/dcc-advanced
🎈 click link din bio
⠀
Cursul este pentru toți care doresc să învețe în scurt timp o nouă profesie și să facă o carieră în design, dar și pentru studenții care au deja o bază în domeniul artelor și doresc să își actualizeze cunoștințele.
⠀
📍 1 Iulie
📍 Artcor
Vedetă în cadrul festivalului @moldovandesignweek și premiată la Red Dot Design pentru designul său inovator și vizionar. 
Vezi despre ce produs este vorba urmând link-ul din descriere.🖤 O recunoașteți?
Casa Grădinilor Secrete - acolo unde secretele creează umbre.

Concept de @spasmdesignarchitects 📷 @umangshahphotography @phxindia 
#architecture#archilovers #modern #modernhouse#design #concept #luxury#luxuryhomes #villa #house #interior#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing
Astăzi vă arătăm un proiect de Design Interior ce arată cum armonizarea culorilor și a materialelor creează un spațiu larg în locuința ta.🏠
👇
🔳Stilul minimalist îmbinat cu accente de modernism creează o ambianță perfectă pentru orice familie.

Tot proiectul îl puteți accesa în link-ul din Bio☝️
#designcafeclub
@keivaniarchitects a proiectat o clădire rezidențială inspirată de spiritul locului, reinterpretând fereastra tradițională Orsi într-un spațiu în care se combină împreună piatra, lemnul, apa, lumina și plantele. 📷 @parhamtaghioff

#designcafeclub#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Dacă până acum ai avut momente când nu ți-ai dai seama de ce nu poți fi atât de productiv pe cât ți-ai dori, ține cont de 10 detalii ce te vor ajuta să-ți îmbunătățești productivitatea la locul de muncă. 👇
Accesează Link-ul din Bio 😊

Urmărește-ne pentru mai multe noutăți din domeniul industriilor creative @designcafeclub.md #designcafeclub 🖤